krzy65siek Napisano 22 Maja 2019 Share Napisano 22 Maja 2019 ja używałem do gruntowania blaszek fototrawionych. Wyszło całkiem nieźle, aczkolwiek następne gruntowałem Metal Primerem Tamiya. Zapach, nie pamiętam, ale wychowałem się w drukarni i lubię rozpuszczalniki. Pozdrawiam Krzysiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 22 Maja 2019 Share Napisano 22 Maja 2019 4 godziny temu, LordDisneyland napisał: jest z wonią tego specyfiku Wali niemiłosiernie. Coś pomiędzy nitro a acetonem. 4 godziny temu, LordDisneyland napisał: Obawiam się także, że może przy delikatnych detalach się nie sprawdzić Czemu? Mieszasz z LT i walisz aerografem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 Dzięki, panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keravnos Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 Mam pytanie, czy ktoś z Was robił model TOS 1-A od Trumpetera 05582? Jeżeli tak to prośba o pomoc:) Mam problem z montażem wyrzutni, a właściwie największego tłoku który podnosi - w miejscu styku z cylindrem w który powinien wchodzić idealnie równolegle robi się kąt i elementy nie dają się spasować. Jedynym rozwiązaniem jest montaż w pozycji opuszczonej, ale tego nie chcę. Będę wdzięczny za pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 Hejka, jak były malowane kanistry z benzyną w niemieckich pojazdach z II WW? Czy na kolor wnętrza czy na „jakiś inny”? Producent modelu nie podał takiej informacji w swojej instrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 (edytowane) Czy ktoś tutaj robił Fw 190 D9 od Edka (1:48)? A konkretnie to Revell ale przepak edka... Dłubię go właśnie i odnoszę wrażenie, że mimo iż w instrukcji stoi, że można zrobić w wersji CLOSED to edek tu odjechał sądząc, że skoro tak „piknie” dał wnętrze to wszyscy zrobią wersję pootwieraną... Otóż chcę zrobić wszystko pozamykane i za cholerę nie mogę prawidłowo przypasować klap na do karabinów skrzydłowych... Jak nie z jrednej to zdrugiej strony zawsze jakaś szpara zostaje Ktoś miał z tym problem i może ma patent? Edytowane 5 Czerwca 2019 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 14 Czerwca 2019 Share Napisano 14 Czerwca 2019 Jak się obchodzić z elementami fototrawionymi?? Jak ostatnio kleiłem (15 lat temu) to tego nie było albo miałem zestawy bez tych dynksów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Czerwca 2019 Share Napisano 14 Czerwca 2019 Wyciąć, oszlifować, zagiąć, przykleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 14 Czerwca 2019 Share Napisano 14 Czerwca 2019 A czym kleić?? Cyjanoakrylem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Czerwca 2019 Share Napisano 14 Czerwca 2019 Tak, najlepiej nim, czasami też nada się klej akrylowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 14 Czerwca 2019 Share Napisano 14 Czerwca 2019 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Czerwca 2019 Share Napisano 14 Czerwca 2019 Blaszki to stosunkowo prosta robota, no chyba że chcesz z nich skonstruować jakąś bardziej złożoną bryłę, gdzie konieczne jest lutowanie. Wtedy to już nieco wyższa szkoła jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Czerwca 2019 Share Napisano 14 Czerwca 2019 46 minut temu, Solo napisał: Blaszki to stosunkowo prosta robota, no chyba że chcesz z nich skonstruować jakąś bardziej złożoną bryłę, gdzie konieczne jest lutowanie. Wtedy to już nieco wyższa szkoła jazdy. nie lutowałem ( może dwa razy coś w życiu) jak bym chciał spróbować lutować blaszki, to jakaś konkretną lutownicę polecasz, czy "każda" się nada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Czerwca 2019 Share Napisano 14 Czerwca 2019 Ja blaszek też nie lutowałem, więc niestety nie doradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Czerwca 2019 Share Napisano 14 Czerwca 2019 Ok, a ktoś coś moze doradzić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grumpy Napisano 16 Czerwca 2019 Share Napisano 16 Czerwca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grumpy Napisano 16 Czerwca 2019 Share Napisano 16 Czerwca 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesiek_2 Napisano 31 Lipca 2019 Share Napisano 31 Lipca 2019 Panowie czy nie wiecie może czy do nowego Ferdinanda zvezdy(3653) będą pasowały te mastercluby (https://plastmodel.pl/p/112/31781/masterclub-mtl-35004-tracks-for-sd-kfz-184-ferdinand-1-35-gasiennice-metalowe-friulmodel-masterclub-aber-dodatki-do-modeli.html) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Da rade gdzies kupic takie kalki do f-16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 5 minut temu, DamianosPL napisał: Da rade gdzies kupic takie kalki do f-16? 2 minuty szukania: http://www.modelmaker.com.pl/products/?query=zeus&type=title Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 36 minut temu, Fixer napisał: 2 minuty szukania: http://www.modelmaker.com.pl/products/?query=zeus&type=title Dziękuje niech cie Bóg wynagrodzi w dzieciach Tylko ze to dopiero preorder. *zastrzegamy iż w przypadku niskiej liczby zamówień w przedsprzedaży możemy wycofać się z jego realizacji i zwrotu i pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 zamów dwa, większe prawdopodobieństwo ze wydrukują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Bobek napisał: zamów dwa, większe prawdopodobieństwo ze wydrukują 102 zł za kalki to i tak drogo za te cene mam dobry model w skali 1:35 oczywiscie z kategori pojazdy pancerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 11 Sierpnia 2019 Share Napisano 11 Sierpnia 2019 Żeby nie zakładać nowego tematu. To się spytam tutaj jaki rozpuszczalnik używacie do pedzlow bo wtedy miałem dobry ale się skaczyl i dostałem od taty jakiś gow... i wogule nie schodzi farba z pędzla tylko się do niego przykleja bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Sierpnia 2019 Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia 2019 Witam. Gdzie mogę kupić takie buteleczki 17ml? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi