czarnulson Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 mam pytanko. Jaki jest odpowiednik farby revell 99 w humbrolu? Znalazlem wzmianke ze jest to 53 jednak sa to 2 rozne kolory... Humbrolowskie 53 to gunmetal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 czarnulson- według mojego przelicznika będzie to humbrol nr56. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnulson Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 czarnulson O ile mnie pamięć nie myli revell 99 i humbrol 56 to aluminium czyli to samo ale zdecydowanie polecam ten kolor z revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnulson Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Tak mialbym ten z revella bo zamowilem w Hobbycie x2 (jedna dla mnie i 1 dla kumpla) ale otrzymalem tylo 1... ogolnie zamowilem 13 farb a otrzymalem 10... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Dalej szukam... może ktoś pomoże ;) Szukam schematu malowania Miga 29ub nr. boczny 28 ?? Polski rzecz jasna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 http://www.lotnictwo.net Wejdź w zaawansowaną wyszukiwarkę, poszukaj Mig-29, następnie znajdź siły powietrzne RP, następnie w "znajdź" wybierz "rejestracja/numer" i wpisz 28 i szukaj... proste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Koledzy czy zamiast kompresora może być butla napełniona od migomatu? Potrzebuje tylko kabine wymalowac i tyle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Koledzy czy zamiast kompresora może być butla napełniona od migomatu? Potrzebuje tylko kabine wymalowac i tyle! Nie zabardzo raczej, w migu masz CO2 i w momencie rozprężania obniża swoją temperaturę i może to spowodować zamarznięcie farby. Spróbuj ale tak jak mówię nie jest to za dobry pomysł prędzej już kup butle z powietrzem do aerografu zamiast kompresora, koszt w miarę niewielki tylko problem może być z reduktorem do tego ale wiem że to też idzie kupić osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Kuzyn powiedział że ta butla ma w sobie reduktor tylko nie wiadomo co działa. Jak coś to się ją opróżni i nabije tlenem! Jutro jadę sprawdzić ile kosztuje napicie powietrzem butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał1410 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Witam mam problemm jak wyczyścić zj... figurki po emali :"? z góry dzieki za wszystkie podpowiedzi jestem początkującym dopiero pierwszy model po 20stu latach panzerIII E Dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 No chyba że tak, ale z tym tlenem też musisz uważać. BOOOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Lektura tego tematu: viewtopic.php?t=5446&postdays=0&postorder=asc&highlight=cleanlux+zmywanie+dot3&start=0 Dodatkowo można w wyszukiwarce powęszyć za takimi słowami jak: "kret, cleanlux, dot-3, zmywanie farby". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 szukaj... proste! No dzięki, znalazłem, nie ma tam jednak zbyt dużo zdjęć tego samolotu, a przynajmniej na ich podstawie nie da się rozplanować malowania, więc nadal aktualne.... mig 29ub nr boczny 28. ?? ktoś takiego robił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Przypuśćmy że nabije butle 7,5 kg 8 atmosferami to wystarczy mi na wymalowanie całej ciężarówki 1:24? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrkow Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Czy moglibyście mi powiedzieć w jaki sposób dobrać odpowiednie farby.Brać pierwze lepsze odcienie czy gdzieś na instrukcji jest to napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 krzysiek788 jak tak nabijesz, to aerograf szybko Ci padnie... Bo one są do 3atm max... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Butla ma na wyjściu reduktor! Więc jak bym ustawił na 1,5 zeby było to chyba bedzię akurat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Piotrkow, napisz do czego mają być te farby. Z jednej strony instrukcje często zawierają błędy.Dokładne barwy mają większe znaczenie przy lotnictwie, w pancerce odcień nie musi być super akuratny, bo i tak pokrywa się to weatheringiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyper Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Jak czyścić modele z kurzu? Sklejany obecnie pragnę zwaloryzować pastelami, jednak podczas czyszczenia z kurzu efekt może mi się popsuć. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Przejrzeć forum bo temat był nie dawno wałkowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyper Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Dobra, znalazłem już przeszukując po kolei tematy. W wyszukiwarce nie mogłem wcześniej znaleźć ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazdamer Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 witam jestem nowy i w tym roku chciałbym wystawic swój model na mtm w sycowie i tu jest problem... czy ktos mógł by mi powiedziec kiedyon sie odbywa(miesiąc i dzień) oraz cy np. jest nocleg itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Mam taki problem mały Może ktoś się orientuje w którym sklepie internetowym są najtańsze blaszki firmy aber ? Ewentualnie prosze o doradzene w kwestii zakupu blach do sd.kfz. 251. Interesują mnie głównie zestawy uniwersalne ( chodzi o rózne wersje tego transportera ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Witam. Czy ktoś z was robił skrzynie amunicynje albo wogóle jakieś skrzynie sam (z własnych dostępnych rzeczy - kawąłki plastiku, balsy itp)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi