abtb Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 Tylko i wyłącznie na życzenie kolegi M.A.V. Odpalam Эпизод III "Ветер над Байкалом" Historia: Prace nad śmigłowcem Mi-10 rozpoczęły się w 1960 roku, na bazie śmigłowca Mi-6, prototyp został oblatany 15 czerwca 1960 roku. Produkcję seryjną tego śmigłowca rozpoczęto w 1960 roku. Mi-10 jest śmigłowcem dwusilnikowym o układzie jednowirnikowym ze śmigłem ogonowym. Wirnik nośny pięciołopatowy, ogonowy – czterołopatowy. Podwozie czteropodporowe stałe. Śmigłowiec oznaczony jako Mi 10K służył do prac dźwigowych Artbox: Inbox: -wór z częściami - instrukcja - kalki - części - schemacik malowania Relacja z postępów w miarę postępów 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 No i zapowiada się konkretna modelarska robota.Nie to co te wszystkie Hasemiye.Zasiadam i oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 Не моя сказка, но я буду сидеть в углу и смотреть 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 Będzie się działo !!! Zasiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 Большое спасибо мастеру моделирования to wkładam Stoliczną do lodówki i rozsiadam się wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 W "stopce redakcyjnej" firma podaje " limited edition " czy to znaczy, że to ciągle jest technologia "short run" ? Czy może mają jakieś niecne plany jak wypuszczenie np. 1000 szt i zniszczenia form ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Października 2020 Autor Share Napisano 5 Października 2020 Jak widzę - konkretna maszyna - konkretne zainteresowane Ale tak to jest panowie, jak ma się nerwy skołatane lepieniem zachodnich pokraków. Po prostu trzeba wziąć na uspokojenie coś konkretnego i solidnego, przy czym można wypocząć i się zrelaksować. Dziś tylko odrobinka słowa pisanego Model jaki jest, każdy amator Amodeli wie. Co prawda jest to całkiem solidny szortran tzn bliżej mu do normalnych wypustów niż do jakiegoś tam mydła. Wypraski na pewno lepsze i bardziej finezyjne niż w Mi-6. Szczególnie to cieszy przy drobnicy. Doświadczenie z tym śmiglakiem jakieś tam mam więc powinno się obejść bez większych niespodzianek montażowych. Proces lepienie raczej bez spiny i naciągania gumki więc tak raczej powoli i na spokojnie. Nawet mogę powiedzieć, ze początek będzie raczej taki bardziej leniwy z racji rozgrzebanych tematów w dziale lotniczym i na dokładkę ruszyłem "czajnika" którego wypadałoby skończyć. I w związku z tym prosiłbym amatorów spiczastych kapeluszy o nie pisanie tekstów w stylu "U mnie w szafie też leży........." 9 godzin temu, kopernik napisał: Czy może mają jakieś niecne plany jak wypuszczenie np. 1000 szt i zniszczenia form ? Raczej nie. Model co prawda raz jest a raz nie w sprzedaży (podobnie jak wersja z platformą) ale raczej nie jest to jakiś model limitowany. Może bardziej ta limitowość wynika z żywotności form niż z jakiegoś niecnego planu firmy. Ale profilaktycznie, jak jest chęć na posiadanie, to lepiej kupić. Co prawda ok. 200pln-ów to nie tak mało. Mój odleżał w szafie chyba ze trzy lata 9 godzin temu, Slawek_26869 napisał: но я буду сидеть в углу и смотреть Na moich warsztatach tłoku nie ma, więc na spokojnie zapraszam do pierwszego rzędu przy stoliczku - będzie lepiej widać. Nie ma co się chować po kątach. No chyba, że to jest jakiś układ z kolegą M.A.V. i tą Stoliczną będziecie w kącie "rozkręcać" Wracając do modelu, przewiduję, że pierwsze "ciachy" nastąpią w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 Za Amodel ode mnie standardowo plus. A, no i oczywiście - u mnie w szafie też leży 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 Nie spóźniłem się za bardzo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Października 2020 Autor Share Napisano 5 Października 2020 Coś czuję że "w tym kącie" to będzie więcej osób siedziało niż przy stoliku warsztatowym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 Mimo iz zalozenie na luzie, to raczej czeka Cie nielicha przeprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Października 2020 Autor Share Napisano 5 Października 2020 5 minut temu, Moses napisał: Mimo iz zalozenie na luzie, to raczej czeka Cie nielicha przeprawa A skądże znowu: przewiduję, ze będzie łatwo, miło i przyjemnie. Tak odrobinka prawdziwego modelarstwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 Noi wlasnie kojazylem ze ktos to robil i dobrze sadzilem ze to Ty. No bo któż inny. Drugi raz zawsze łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Października 2020 Autor Share Napisano 5 Października 2020 4 minuty temu, Moses napisał: ..................kojazylem ze ktos to robil i dobrze sadzilem ze to Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 No wreszcie świetny wybór... Mnie ten pożarniczy Mi-6 co raz bardziej kręci... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Października 2020 Autor Share Napisano 5 Października 2020 7 minut temu, Mitrandir napisał: No wreszcie "Nadejszła wiekopomna chwila" 7 minut temu, Mitrandir napisał: świetny wybór... A dziękuje bardzo 8 minut temu, Mitrandir napisał: pożarniczy Mi-6 co raz bardziej kręci. Pierwsze wzmianki w sieci i na konkursach pojawiły się o nim tak gdzieś koło 2017r. Nie chciałbym nic sugerować, ale mamy 2020r i zaczyna on przypominać mitycznego jednorożca o którym wszyscy słyszeli tylko nikt nie widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 41 minut temu, abtb napisał: Pierwsze wzmianki w sieci i na konkursach pojawiły się o nim tak gdzieś koło 2017r. Nie chciałbym nic sugerować, ale mamy 2020r i zaczyna on przypominać mitycznego jednorożca o którym wszyscy słyszeli tylko nikt nie widział Ty łajzo... Wiesz dolphin dojrzewał o 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Października 2020 Autor Share Napisano 5 Października 2020 19 minut temu, Mitrandir napisał: Ty łajzo... 19 minut temu, Mitrandir napisał: Wiesz dolphin dojrzewał o 2014 O, przepraszam bardzo, Delfin to praktycznie struganie od zera w kartoflu więc się nie liczy. Mi-6ka to przy nim praktycznie bezklejowy "klik-klak" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 9 minut temu, abtb napisał: O, przepraszam bardzo, Delfin to praktycznie struganie od zera w kartoflu więc się nie liczy. Mi-6ka to przy nim praktycznie bezklejowy "klik-klak" Przekonałeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 To jest szczęśliwy śmigłowiec, wystarczy spojrzeć od przodu :] chętnie zobaczę postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 7 godzin temu, Moses napisał: Mimo iz zalozenie na luzie, to raczej czeka Cie nielicha przeprawa Zważywszy na przesunięcie stolika - "tego z kąta" - w pobliże stolika warsztatowego, to może się okazać "Największą Ofensywą Jesienno-Zimową XXI wieku" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 (edytowane) 13 godzin temu, abtb napisał: Na moich warsztatach tłoku nie ma, Ehe, taki kit to my, a nie nam. Może nie plotę zbędnych głupot, ale zawsze z zainteresowaniem oglądam Twoje warsztaty i galerie, z wyjątkiem f-104, bo to brzydkie samoloty były (oczywiście oryginały). Gdybym miał gdzie go postawić, to też bym sobie sprawił. Niestety największa miejscówka zajęta została przez Mriję. Как он красиво улыбается Edytowane 5 Października 2020 przez giberes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 To i ja się dołączę do grona zaglądaczy. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 To ja się dołączę do stolika.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi