Xmen Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 14 minut temu, Moses napisał: Człowiek uzewnętrznia się, Z tym bym uważał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 Ladnie sobie poczynasz Moses Mam nadzieje, ze Cie szlag nie trafi na wieść o tym, ze wolpack właśnie wypuścił ponownie składane skrzydła do Crusadera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Marca 2021 Autor Share Napisano 3 Marca 2021 Skrzydła machniete tylko podkładem więc nic nie straconego Ale to już by była zmiana konceptu. I tak w porównaniu do refpica pobawiłem się z mechanizacja skrzydeł, ale jak można Crusadera pokazać pez tego charakterystycznego podniesionego płata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Marca 2021 Autor Share Napisano 12 Marca 2021 Zakończyłem cieniowanie elementów przed malowaniem kolorami bazowymi. Liczę że w sobote/ niedziele uda się polozyc bazę przy świetle dziennym 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 (edytowane) Świetny! Piękny marmurek Ci wyszedł Edit: Jakiej farby do pomalowania tego zółtego podładu? Edytowane 12 Marca 2021 przez Juffre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 Ciekawe "patenty" tu widzę . Czekam na malunki, żeby ocenić efekt końcowy tej metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 Dla mnie to wystarczy bezbarwnym i gotowy, malowanie o uroku post-apokaliptycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 Pochwalisz jak mniej więcej rozcieńczasz farbę pod marmurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Marca 2021 Autor Share Napisano 12 Marca 2021 (edytowane) Gunziakowy Offwhite H-21 z dodatkiem bazy matowej. Matt dodany bo ten bialy jest błyskiem a mi osobiście glosami się słabo maluje. Farba rozcienczona na oko, tak aby zamocno nie kryła. Może z 20%. Kompresor ustawiony na ok 1bar. Ten żółty to tamiyowski XF-21 Sky Edytowane 12 Marca 2021 przez Moses 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 Już wiem na czym się wzorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 13 godzin temu, abtb napisał: Ciekawe "patenty" tu widzę . Czekam na malunki, żeby ocenić efekt końcowy tej metody Mówiłem Ci żebyś spróbował to nie chcesz się dać do tego przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Marca 2021 Autor Share Napisano 14 Marca 2021 (edytowane) Zmalowany Gull gray Gunziak H, biały Hataka. Białego poszło trochę na dół, . Niestety jak to biały, krycie słabe, i w momencie gdy kolor zaczął być odpowiedni, subtelny marmurek zaginął. Rada na przyszłość i dla naśladowców, marmurek musi być wyraźniejszy, bardziej kontrastowy. Nie mniej nie jest źle, jestem zadowolony, teraz pora na postshading Edytowane 14 Marca 2021 przez Moses 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Marca 2021 Autor Share Napisano 17 Marca 2021 Happy St. Patrick's Day! Zaletą gunziaków jest to, ze przy dobrze przygotowanej powierzchni, dają gładką satynową powierzchnię, dzięki czemu można olać warstwę bezbarwnego, bez obawy o srebrzenie. Póki co uciekam do dziury, i zaczynam nakładać stencile. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 Cześć! "Koniczyny" są fajne, ale w moim (jak kiedyś do tego dojdę) to chciałem jakieś malowanie z Wietnamu zrobić. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Marca 2021 Autor Share Napisano 18 Marca 2021 Brałem pod uwagę czerwonego diabła z zestawu który z tego co kojarzę jest z Da Nang, ale jako że mam już Phantoma z tego dywizjony, a żadnego modelu od koniczynek, padło na tæ maszynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Crusader dostal komplet kalek. Trochę bylo z nimi jazdy bo ciężko reagują na płyny. Nawet Bilmodelowa trójka słabo z nimi sobie radzi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 to kalki acadmy czy catrograf? mam na magazynku f-8p i na kalkach widnieje napis cartograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2021 To jeszcze Academy, o Cartografa możesz być spokojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Bardzo mi się podoba co robisz. Ale pytanie godne "chłopaka z baraka"zadam. Te bąbelki na stojaku dają radę...czy z perspektywy użytkownika sugerowałbyś coś innego? W obliczu nowej kanciapy przymierzam się do zakupu i jedyne co mi nie pasuje to szorstkie punkty styku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Bąbelki są do kufry. Albo gąbką, albo filc, no i zapomnij wtedy że używasz go do malowania. Tylko jako pomoc do montażu. No i cieszę się że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 26 minut temu, Moses napisał: Bąbelki są do kufry. Albo gąbką, albo filc, no i zapomnij wtedy że używasz go do malowania. Tylko jako pomoc do montażu. To jak?. Brać ji zostawić jak jak zrobione? Czy nie brać ? Bo właśnie do malowania ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Powiedz lepiej, jaki kolor jest na górze? Zawsze mam ogromny kłopot z tym konkretnym odcieniem. Niby używam dedykowanego FS, czy to Gunze czy AK RC, ale ostatnio na Prowlerze robiłem mieszanke z jakichs farb Tamki (XF-20 i XF-80 zdaje się) i byłem zadowolony. Twoj kolor wygląda przekonująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2021 @MatesZ kolorem jest problem. Wcześniej używałem Gunze H305 który był idealny, teraz kupiłem ten sam kolor, i kolormjest inny. 16440 powinno być lekko kremowe, tutaj tego brakuje, tak samo jak w Twoim Prowlerze. @golf czarnyja te bombelki sam doklejalem, a do malowania, wg mnie lepszy jest stojak od Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Szaro, buro i ponuro. Ale cóż, taki mamy klimat. Proszę feedback, jeszcze jest czas na zmycie Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez Moses 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Coś tam się niedobrego chyba stało z amerykańską gwiazdką na lewej burcie. Chyba mały fragment odpadł. Poza tym jest świetny, aż sam nabrałem ochoty na Crusadera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi