pmroczko Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Widać bardzo komuś zależało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Pewnie komuś zależało na otwartej kabinie lub tych bombach M117 które są w tym zestawie. A swoją drogą to ciekawe jak to się czasem dzieje na aukcjach. Czasami ceny są z kosmosu, a czasami można w przeciągu miesiąca za takie 300 PLN (ok to było na e-bayu więc za równowartość 300 PLN w €) kupić FB-111 oraz EF-111 Hasegawy i ww Italerkę. (Tak, chwalę się ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 10 godzin temu, AnatolPigwa napisał: Pewnie komuś zależało na otwartej kabinie lub tych bombach M117 które są w tym zestawie. A swoją drogą to ciekawe jak to się czasem dzieje na aukcjach. Czasami ceny są z kosmosu, a czasami można w przeciągu miesiąca za takie 300 PLN (ok to było na e-bayu więc za równowartość 300 PLN w €) kupić FB-111 oraz EF-111 Hasegawy i ww Italerkę. (Tak, chwalę się ;)) Kwestia szczęścia i (nie)przypilnowania przez innych kupujących - sam przegapiłem, ale też i utrafiłem kilka atrakcyjnych ofert (nie F-111 akurat), tylko po to, żeby zobaczyć później jak te modele schodzą za o wiele większe pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 14 Kwietnia 2021 Share Napisano 14 Kwietnia 2021 Przepaki H2K są już fizycznie dostępne w hurcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 14 Kwietnia 2021 Share Napisano 14 Kwietnia 2021 Są w sprzedaży: https://www.mojehobby.pl/products/General-Dynamics-F-111D-F-Aardvark.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 14 Kwietnia 2021 Share Napisano 14 Kwietnia 2021 w Arma Hobby też są: https://www.armahobby.pl/h2k72044-f-111-d-f-aardvark-hasegawa-cartograf-pmask.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Dziś w sklepie Moje Hobby w Zabrzu kupiłem tego pięknisia w wersji F. A miesiąc planuję kupić drugi zestaw ale w wersji D/F w malowaniu z operacji Eldorado Canyon. Model drogi bo w cenie 189 złotych ale wypraski są doskonale i to wynagradza tą paskudnie wysoką cenę (dla porównania najnowszy Tomcat z Fine Molds w 72 to cena podobna około 190 złotych a model zdecydowanie nowszy). Aardvaki z Hasegawy drogie są jak pieron ale są piękne :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 W MojeHobby, w sklepie internetowym, możesz zrobić rezerwację modelu-po wpłacie 20% ceny masz "zaklepany" na 51 dni. To tak w razie, gdybyś chciał uniknąć sytuacji, że Ci wykupią upatrzony model, bo akurat w tym momencie masz inne wydatki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2021 21 godzin temu, Wojtu204 napisał: W MojeHobby, w sklepie internetowym, możesz zrobić rezerwację modelu-po wpłacie 20% ceny masz "zaklepany" na 51 dni. To tak w razie, gdybyś chciał uniknąć sytuacji, że Ci wykupią upatrzony model, bo akurat w tym momencie masz inne wydatki Ja akurat mam odłożonego drugiego Aardvarka D/F ale to dopiero będę odbierał go w przyszłym miesiącu. Natomiast w Mojehobby też można zaklepać model no ale wpłatę zrobić trzeba choć nie wiem czy w każdym wypadku? Mimo to model jest zajefajny i powinien się znaleźć w kolekcji każdego maniaka mrówników i maszyn z okresu zimnej wojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2021 W dniu 12.04.2021 o 15:02, Focus napisał: Italeri od 2019 roku odgraża się że wznowi ten model tak więc spokojnie będzie prędzej czy później na pewno z dużo lepszymi kalkomania mi niż ten oferowany na allegrolokalnie tylko cena pewnie będzie oscylowała w granicach 149 zł Italeri powinno nieco zmodyfikować ten zacny model i dodać jakąś ramkę z nowym uzbrojeniem albo nowymi skrzydłami dla wersji FB-111A bo zestaw Italeri to nadal fajna alternatywa dla bardzo drogiego zestawu Hasegawa. Znając Italeri nawet trochę zmodyfikowany zestaw nie powinien przekroczyć ceny 100 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 9 hours ago, Staryfajter1954 said: Italeri powinno nieco zmodyfikować ten zacny model i dodać jakąś ramkę z nowym uzbrojeniem albo nowymi skrzydłami dla wersji FB-111A bo zestaw Italeri to nadal fajna alternatywa dla bardzo drogiego zestawu Hasegawa. Znając Italeri nawet trochę zmodyfikowany zestaw nie powinien przekroczyć ceny 100 złotych. FB-111A by chyba także ciut dłuższy od normalnej F-111-stki? Natomiast akurat do F-111A to nie ma chyba zbyt dużego wyboru uzbrojenia i Bomby M-117 są i tak dość unikatowym dodatkiem (fakt że mogli by dać drugą belkę). Wersja a ZTCW. przenośiła tylko "głupie" bomby , więc oprócz wymienionych M-117 w grę wchodzą jeszcze tylko jakieś bomby z serii Mk 8x ew. coś kasetowefo typu Rockeye. Na napalm bym nie liczył. Ew. jakaś B28,B43 lub B61 ale to raczej w dla FB-111 . Ale masz rację że pożądny FB-111 z pociskami SRAM byłby jak najbardziej porządany... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2021 26 minut temu, AnatolPigwa napisał: FB-111A by chyba także ciut dłuższy od normalnej F-111-stki? Natomiast akurat do F-111A to nie ma chyba zbyt dużego wyboru uzbrojenia i Bomby M-117 są i tak dość unikatowym dodatkiem (fakt że mogli by dać drugą belkę). Wersja a ZTCW. przenośiła tylko "głupie" bomby , więc oprócz wymienionych M-117 w grę wchodzą jeszcze tylko jakieś bomby z serii Mk 8x ew. coś kasetowefo typu Rockeye. Na napalm bym nie liczył. Ew. jakaś B28,B43 lub B61 ale to raczej w dla FB-111 . Ale masz rację że pożądny FB-111 z pociskami SRAM byłby jak najbardziej porządany... Sprawdziłem i faktycznie FB-111A był o 325mm dłuższy od F-111A dzięki czemu wzrosła pojemność zbiorników paliwa oraz posiadał większą komorę uzbrojenia. Dlatego Italeri mogłoby mieć nieco problemów z prostą przeróbką na FB-111A no ale przecież na taką wersję C albo E czy D albo F mogliby ten zestaw w prosty sposób przerobić dodając np ramkę z nowymi wlotami TP2 i kalkomaniami. Przydałyby się jakieś kalkomanie do malowań jubileuszowych bo takie bojowe są zwyczajnie nudne i niezbyt ciekawe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 22 Kwietnia 2021 Share Napisano 22 Kwietnia 2021 W ogłoszeniach dział Giełda sprzedaję EF-111 z Hase. Zapraszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 On 4/19/2021 at 11:01 PM, Staryfajter1954 said: Ustrzeliłem ostatnio za dobrą cenę Prototyp "Electric Fox" Hasegawa, z tym że niestety jest problem z kalkami (o czym wiedziałem, jednak nie w jakim stopniu). Są Zob. Zdjęcia. Są brązowe plamy i bibułka częściowo sklejiła się z arkuszem (sam arkusz jest w dobrym stanie) Czy ktoś ma doświadczenie z takimi kalkami? Ja trochę mam obawy czy moje doświadczenie jest wystarczająco duże by je odratować. Ew. może jest ktoś zainteresowany tym modelem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 25 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2021 W dniu 22.04.2021 o 13:29, Rektor napisał: W ogłoszeniach dział Giełda sprzedaję EF-111 z Hase. Zapraszam. Mam z Hasegawy Ravena i potwierdzam piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 26 Kwietnia 2021 Share Napisano 26 Kwietnia 2021 W dniu 24.04.2021 o 10:38, AnatolPigwa napisał: Ustrzeliłem ostatnio za dobrą cenę Prototyp "Electric Fox" Hasegawa, z tym że niestety jest problem z kalkami (o czym wiedziałem, jednak nie w jakim stopniu). Są Zob. Zdjęcia. Są brązowe plamy i bibułka częściowo sklejiła się z arkuszem (sam arkusz jest w dobrym stanie) Czy ktoś ma doświadczenie z takimi kalkami? Ja trochę mam obawy czy moje doświadczenie jest wystarczająco duże by je odratować. Ew. może jest ktoś zainteresowany tym modelem? Mam ten model - instrukcja i wypraski to EF-111, a Hasegawa dołożyła tylko kalki i drobne elementy sensorów charakterystycznych dla Electric Fox. Ja zrobię to oczywiście jako EF-111, b. dobre kalki Caracala (made by Cartograf - super!) są do zdobycia np. w Martoli. Tak że, jak ci nie zależy na tej pudełkowej wersji to można tak... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 27 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2021 W dniu 2.04.2021 o 00:15, Focus napisał: W instrukcji to modelu F-111A firmy italeri 1232 rozkład plam kamuflażowych jest taki jak w F-111F i to jest błąd. Dobrze wiedzieć, taka informacja o błędzie zawsze się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 27 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2021 W dniu 12.04.2021 o 12:53, cody1976 napisał: Takiej ceny się chyba nikt nie spodziewał: https://allegrolokalnie.pl/oferta/italeri-f-111-aardvark-1-72?utm_source=notification&utm_medium=PLfavourite_queries&utm_campaign=1301468e-e786-4625-ad5c-b2fcf301ef5a&utm_content=item_img Pozdrawiam cody1976 Kogoś nieźle poniosło... Nową i wypasioną kupisz za niespełna 200 złotych a ten jegomość życzy sobie za model co prawda bardzo dobry ale ustępujący Hasegawie 300 no to chyba się z koniem na głowy pozamieniał... Model Italeri jest wart może z 80 złotych i ani grosza więcej a tu 300 zeta sobie gość życzy i chyba szuka naiwnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody1976 Napisano 27 Kwietnia 2021 Share Napisano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Model był wystawiony chyba za 70 zł, to była licytacja... Za to tutaj to już chyba przesada: https://www.olx.pl/d/oferta/f-4-b-phantom-airfix-CID767-IDz1GH5.html#e22e47f2ff Pozdrawiam cody1976 Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez cody1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 28 Kwietnia 2021 Share Napisano 28 Kwietnia 2021 11 godzin temu, cody1976 napisał: Model był wystawiony chyba za 70 zł, to była licytacja... Za to tutaj to już chyba przesada: https://www.olx.pl/d/oferta/f-4-b-phantom-airfix-CID767-IDz1GH5.html#e22e47f2ff Pozdrawiam cody1976 To dla wintydżowców, oni są trochę inni... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 28 Kwietnia 2021 Share Napisano 28 Kwietnia 2021 11 godzin temu, Fixer napisał: To dla wintydżowców, oni są trochę inni... Chyba dla NAWIEDZONYCH wintydżowców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 28 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2021 12 godzin temu, Fixer napisał: To dla wintydżowców, oni są trochę inni... Znów kogoś popieściło, mam ten model z tej edycji kupiony za... 60 złotych... Zauważyć można, że niektórzy na modelach vintage próbują robić sobie biznes licząc na naiwność miłośników tego typ modelarstwa. Sam jestem vntydżystą ale takie oferty jednak omijam szerokim łukiem bo dla mnie to niestety ale śmierdzą naciągactwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 28 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Rektor napisał: Chyba dla NAWIEDZONYCH wintydżowców. Raczej dla naiwniaków a nie nawiedzonych wintydżowców. Ktoś jak napisałem w poprzednim poście liczy na czyjąś naiwność. Cwaniactwo albo januszostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody1976 Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 A, mnie się marzy, że kiedyś cos takiego się pojawi... Pozdrawiam cody1976 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 9 Maja 2021 Autor Share Napisano 9 Maja 2021 W dniu 1.05.2021 o 13:02, cody1976 napisał: A, mnie się marzy, że kiedyś cos takiego się pojawi... Pozdrawiam cody1976 Zgadzam się. Hasegawa już dawno powinna go wydać bo mimo wszystko to ciekawa maszyna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi