DamianosPL Napisano 20 Marca 2021 Share Napisano 20 Marca 2021 Z racji tego że czekam do połowy kwietnia za aerografem przed malowaniem kamo w Su-22. Wiec zacznę sobie powoli dłubac tego Miga który linie ma do diupy ( ksiązka ma tytuł diupa pamietam ze szkoly w 2012 ) Malowanie w planach o te. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Marca 2021 Share Napisano 20 Marca 2021 Kiedyś miałem tego miga wydanego przez manufakturę AGA jeśli się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Marca 2021 Share Napisano 20 Marca 2021 Sklej na szybko, wykorzystaj do opanowania aerografu przed suką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 27 Marca 2021 Autor Share Napisano 27 Marca 2021 Zero dopasowania Trzeba kombinowac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 27 Marca 2021 Share Napisano 27 Marca 2021 Zostawiasz te wypukle linie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 27 Marca 2021 Autor Share Napisano 27 Marca 2021 (edytowane) 23 minuty temu, Staryfajter1954 napisał: Zostawiasz te wypukle linie ? Nigdy nie ryłem w modelach bo zawsze kupowałem z liniami wklesłymi już. I nigdy nie kupowałem mistercarfta tylko nvm co mnie skłoniło zeby kupic to, chyba malowanie. Pewnie bedzie to samo co u kolegi obok @myszaty próba nie udana. Edytowane 27 Marca 2021 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 11 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Zostawiasz te wypukle linie ? Jak kolega @DamianosPL przeryje to naprawdę coś to pomoże temu MiGo podobnemu czemuś... Sorry nie wyrabiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Niestety samo przerycie linii niewiele da. Te wloty powietrza wyglądają koszmarnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Dajesz @DamianosPL! Mnie co prawda Jak rozłożył, ale teraz wiem gdzie popełniłem błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Ej te wloty to ktoś chyba siekierą rąbał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Pocieńkować?!? Choć lepsze byłoby : wyrzezać Ale model idealny jako ćwiczebny - jest z czego robić, materiału aż nadto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 28 Marca 2021 Autor Share Napisano 28 Marca 2021 Da radę skalpelem wyryc linie? Bo aktualnie nie mam żadnych narzędzi z tym związanych bo nie były mi potrzebne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Jak już to raczej grubsza igła, sztyft z cyrkla w jakiejś oprawce. I coś na liniał do prowadzenia rysika - na tym poległem, jak nie masz oparcia jak prowadzisz rysę to wychodzi fala, a to już jest nie do korekty, zaczynasz zalewać CA, wklejać ramki itp. i robi się syf... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Kwietnia 2021 Share Napisano 1 Kwietnia 2021 Co za subtelny detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 1 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2021 (edytowane) Dzisiejsza praca i podkład dany. Dać jakies obciązniki z przodu? Edytowane 1 Kwietnia 2021 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Kwietnia 2021 Share Napisano 1 Kwietnia 2021 34 minuty temu, DamianosPL napisał: Dać jakies obciązniki z przodu? Daj lepiej z tyłu. Będzie w pozycji startowej i pięknie zaprezentuje oglądającym np. wloty powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 1 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2021 17 minut temu, RAV napisał: Ja wiem, że to pomoże jak umarłemu kadzidło, ale stateczniki pionowe powinny lekko rozchodzić się na boki, a u Ciebie chyba są pionowe lub nawet zbieżne ku sobie. Sa tak sklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 1 Kwietnia 2021 Share Napisano 1 Kwietnia 2021 oglądam. sam mam sklejonego twego miga... będę podpatrywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Kwietnia 2021 Share Napisano 1 Kwietnia 2021 O jeeeee....teraz dopiero widać te linie wyraźnie...masakra, to Jaki były szczytem subtelności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 1 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2021 4 godziny temu, Grzes napisał: Daj lepiej z tyłu. Będzie w pozycji startowej i pięknie zaprezentuje oglądającym np. wloty powietrza Czyli podwozie tkz koła przykleic? I tak nikt nie bedzie oglądał bo nie ma kto u mnie w domu tylko wszystko sie kurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Kwietnia 2021 Share Napisano 1 Kwietnia 2021 W dniu 29.03.2021 o 00:00, myszaty napisał: Jak już to raczej grubsza igła, sztyft z cyrkla w jakiejś oprawce. I coś na liniał do prowadzenia rysika - na tym poległem, jak nie masz oparcia jak prowadzisz rysę to wychodzi fala, a to już jest nie do korekty, zaczynasz zalewać CA, wklejać ramki itp. i robi się syf... Bardzo dobrze jako liniał sprawdzają się elastyczne taśmy maskujące 3M (granatowa) oraz Dymo do linii prostych na płaskich powierzchniach. Sam korzystam i sobie chwałę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 1 Kwietnia 2021 Share Napisano 1 Kwietnia 2021 Patrzę na ten produkt i mam wrażenie, jakby powstał w latach, no nie wiem... powiedzmy wczesne sześćdziesiąte? Ale nawet wtedy lotki, stery były zaznaczane liniami wgłębnymi. Skamieniałość pakowana w kolorowy papierek, to już jest chyba graniczne osiągnięcie modelu biznesowego "producenta". To jest wręcz nieprawdopodobne. Chcesz go jakoś poprawiać? Przerabiać linie na wgłębne? Ja bym zostawił, jak jest. Z tymi pancernymi wlotami, zmyślonymi liniami podziału, o które można by się potknąć, krawędziami spływu grubości płyty chodnikowej, będzie jako całość bardziej spójny. Co innego, gdyby nie było innych modeli "29" w tej skali. Ale są. I nie ma gorszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Kwietnia 2021 Share Napisano 1 Kwietnia 2021 Weź to badziewie wyrzuć i kup sobie jakiś model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2021 (edytowane) 13 godzin temu, kubisz napisał: Weź to badziewie wyrzuć i kup sobie jakiś model. Jak już zacząłem to wypada już go skończyć a nie poddać się. Trzeba mieć czasami cierpliwość. I pierwszy raz będę używał aero to trzeba przetestować go. Edytowane 2 Kwietnia 2021 przez DamianosPL 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Kwietnia 2021 Share Napisano 2 Kwietnia 2021 Żaden argument. Za to pytanie - po co w ogóle zaczynałeś? Satysfakcja - żadna, bo po tej męce będziesz mieć na półce [autocenzura], a nie model. A jak ktoś napisze w galerii coś w stylu "Wyszło nieźle, jak na takiego szrota", to będzie w tym tyle prawdy, ile podobieństwa tego czegoś do Miga-29. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi