Skocz do zawartości

Mikojan MiG-17 Airfix 1:72

Xmen

Rekomendowane odpowiedzi

Model skończony.Jest to pierwsze podejście o modelu odrzutowca ( Mirage nie liczę) po blisko piętnastu latach sklejania tylko samolotów ze śmigłem.Wyszło jak wyszło.proszę o łagodny wymiar kary.

Według kalkomanii Model Maker model przestawia samolot Syryjskich Sił Powietrznych  z Damaszku w 1957 roku.

Można szczelać.:pif:

57QQfvSl.jpg8QbW5L4l.jpgXeyz5lFl.jpgmT4BdUEl.jpgEsDtAKml.jpg

EdXqn7il.jpg

• Like 23

Eee, no ładnie to wyszło :super:  A takie biadolenie było w warsztacie :haha: Trochę takie fantazyjne wymalowane to podkreślenie paneli ale może być.

Daję dużego plusa bo mi się strasznie te wczesne MiGacze podobają :D

• Thanks 1

Dziękuję Panowie za komentarze:super:.Normalnie aż się zarumieniłem:oops: .Jest nadzieja że trochę tych odrzutowców będzie więcej.

14 godzin temu, mig napisał:

Spodziewałem się że będzie w kamuflażu o tu proszę w naturalnym kolorze

A to tak trochę na przekór stereotypom.Jak się mówi " syryjski Mig-17" to każdy  ma na myśli samoloty w kamuflażu znane ze zdjęć zrobionych w Izraelu.

6 minut temu, Hubert Kendziorek napisał:

Jeżeli to pierwszy odrzutowiec,

Pierwszy po około 15 letniej przerwie.Kiedyś to się ich nasklejało tylko później przyszła zmiana zainteresowań i wszystkie posprzedawałem na " znanym portalu aukcyjnym"nawet te posklejane.

PS.Taka moja rada.Jak ktoś będzie kupował ten model to radzę sprawdzić dobrze stan wyprasek bo w moim trafiło się niedolane skrzydło na krawędzi spływu.

• Like 1

49 minut temu, Xmen napisał:

Czy ja wiem.Model jak model.

już bez tej kokieterii :) 

• Haha 1

29 minut temu, mcrec1962 napisał:

co więcej nareszcie właściwe ''ugięcie'' amorków głównego podwozia i prawidłowy wznios 'nosa'.

To akurat zasługa Airfixa.Trzeba jednak dobrze obciążyć "dziób" żeby stał jak "bozia przykazała" choć beczka do podparcia jest zestawie.

9 minut temu, mirage3 napisał:

Zdecydowanie zrób następną "rurę" dobry  kierunek :super:

Już teraz mogę potwierdzić że będzie.

Dla mnie to naprawdę tylko model który staram się zrobić jak najlepiej.Jak każdy zresztą.Teraz nauczony doświadczeniem niektóre rzeczy zrobiłbym inaczej.

Edytowane przez Xmen

Godzinę temu, obłok napisał:

Nie wygląda jak kartonówka lub de cast, wiec szacun.

Dzięki.Staram się najlepiej jak umiem.Do modeli malowanych na "srebrno" używam ciemnoszarego wascha bo czarny daje właśnie efekt  kartonówki.

36 minut temu, kowal76 napisał:

Plus za  Syryjskie  oznaczenia

Będzie ich więcej .

• Like 1

• 2 weeks later...

Tradycyjnie jeśli jest możliwość to poprosiłbym o zdjęcie podwozia i całego spodu :)