MayonesEXG7 Napisano 20 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Powoli-kalki strzępyPraca 12h, daje popalić co drugi dzień.Bezbarwnym-trochę po kalkach bo odpadały. Edytowane 20 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 Trzymam kciuki, żeby następny wyszedł Ci lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Widać niedoskonałości powierzchni , ale to sreberko ciekawie siadło, widać że gdyby była polerka podkładu powinno wyjść lustro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, myszaty napisał: Widać niedoskonałości powierzchni , ale to sreberko ciekawie siadło, widać że gdyby była polerka podkładu powinno wyjść lustro. Nie jest idealnie,ale moim zdaniem po 3 malowaniach-szlifowaniach już mi wystarczy.Dokończe ten sterylny alu.. Edytowane 21 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 W dniu 20.12.2021 o 19:55, socjo1 napisał: Trzymam kciuki, żeby następny wyszedł Ci lepiej. A mógłby gorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 7 godzin temu, HKK napisał: A mógłby gorzej? Myślę, że nie doceniasz kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 W dniu 24.11.2021 o 08:46, tlb napisał: Ten kadłub to ma oś symetrii? czy mi się tylko wydaje, że nie ma? Nie ma, ale to ćwiczebno-pokutny.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2021 Korekty-korektami.Dykta ciężka rezam dalej.Na Szybko foto-brak czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2021 (edytowane) Edytowane 22 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2021 Odnowiony kokpit w macie-pasypilotatotaśmamaskująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 Taka mała prośba z mojej strony.Mógłbyś pisać tak żeby szło w miarę bezproblemowo przeczytać.Interpunkcja i te sprawy.Jak Piszesz w jednym ciągu to ciężko się to czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) Odnowiony kokpit w macie-pasy pilota to taśma maskująca.Odcinka wnęki podwozia-bez lakieru glossu(klapy) do malowania jeszcze.Powoli kończe-trudne pierwsze alu dla mnie i te pasy zółte odcinane.Golenie dostały natural stell barwę valejki z bezbarwnym błyszczącym-felgi kół również.Wyglada jak wygląda.Zrobione zagruntowane śmigło-przemaluje czarnym śmigła. Dorzuciłem się dwie kalki jeszcze dziś-sypią się Edytowane 23 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) Telefon z zacinającą się spacją. Edytowane 23 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 Jako kolega z działu pancernego powiem, że wyszła Ci bardzo fajna, delikatna faktura odlewu. Szpara skrzydło-kadłub, to można by najprostszą szpachlą akrylową na dwa, trzy razy zajechać gąbką ścierną. W kabinie pilot hodował chyba jakieś algi albo inne glony... Najbardziej pozytywny element to narazie śmigło. Ubytki w kalkach... Czysty, naturalistyczny Mistercraft. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) 21 minut temu, TAW napisał: Jako kolega z działu pancernego powiem, że wyszła Ci bardzo fajna, delikatna faktura odlewu. Szpara skrzydło-kadłub, to można by najprostszą szpachlą akrylową na dwa, trzy razy zajechać gąbką ścierną. W kabinie pilot hodował chyba jakieś algi albo inne glony... Najbardziej pozytywny element to narazie śmigło. Ubytki w kalkach... Czysty, naturalistyczny Mistercraft. Tanki będę robił jak najbardziej-weź pod uwagę-malowałem-thinerowałem(Wamod robi swoje)-szlifowałem-polerowałem..widać duża grubość farby-można by było mikrometr użyć malarski-dokończe ten badziew i tyle-jakieś poprawki ,zmiany na froncie uderzają do głowy.Linie przy tylu malowidłach zanikły co nie które.Używałem akrylowego na początku-potem tamiya epoxy...Dzieki pancerniak,za szczerą konstruktywną opinie.Coś lekko zboczyłem z odłmakowo-burzących tematów-taki oddech-odskocznia,przed następnym projektem. Edytowane 23 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2021 Koła na sucho i śmigło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Grudnia 2021 Share Napisano 26 Grudnia 2021 (edytowane) To moim zdaniem najładniejsze ujęcia tego Twojego myśliwca , coraz lepiej Edytowane 26 Grudnia 2021 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2021 6 minut temu, Evildead napisał: To moim zdaniem najładniejsze ujęcia tego Twojego myśliwca , coraz lepiej Też tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 (edytowane) Zobaczymy,co z tego wyjdzieCiężkie odcinanie w pasy. Okaże po czerwonej farbie. Gramy w lotki? Edytowane 30 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Ja już widzę co z tego wyjdzie... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Ten warsztat to jakaś podpucha musi być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Mogę grać z Wami w szachy - nadajecie się . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 (edytowane) 28 minut temu, Xmen napisał: Ten warsztat to jakaś podpucha musi być. Czemu?Próbować trzeba-jak coś zamaluje ogon na czerwono- nie widzę problemu. Pierwszy raz,odcinam tak pasy. Edytowane 30 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 5 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Czemu? A tak sobie napisałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 (edytowane) Usadadnij dlaczego-doszukujesz się czegoś?Detektyw.Konkret X-Men- skoro rozwijasz myśl-to ją skończ. Po to jest warsztat-nie wstydzę się początkujących błędów w modelarstwie. Edytowane 30 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi