TAW Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 11 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Próbować trzeba-jak coś zamaluje ogon na czerwono- nie widzę problemu To od razu wal na czerwono, chyba że nie przeszkadzają Ci "lekkie" odchyły od pionu/poziomu. Przyjrzyj się. Przecież to od razu widać, że tam będą różne grubości pasów i kompletnie nie równolegle do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 2 minuty temu, TAW napisał: To od razu wal na czerwono, chyba że nie przeszkadzają Ci "lekkie" odchyły od pionu/poziomu. Przyjrzyj się. Przecież to od razu widać, że tam będą różne grubości pasów i kompletnie nie równolegle do siebie. Poprawiałem ustawienie pasów-taśm-spieprzały cóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 Poprawi się zobaczy-jak nie przypasi przemaluje i tyle.Nie wyjszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 "Kończ Waść wstydu oszczędź!" Nie działaj już nic przy tym mustangu... Z każdą kolejną aktualizacją jest coraz gorzej i mam wrażenie, że chcesz zrobić warsztat w stylu "pokażę Wam że da się to JESZCZE BARZIEJ SPINKOLIĆ". Innego wytłumaczenia nie mam, co wnoszą do tematu zdjęcia krzywo zmalowanych pasów, z farbą co podciekła z głupim komentarzem. Odstaw już Tego mustanga na półkę niech straszy. ---------------------------------- Kup jakiś inny model samolotu, może być nawet MC, ale lepiej kup coś lepszego, parę zł. droższego np. jakiś Airfix czy Revell. Głupie mówienie, że pancerkę/figury/statki/Sci-Fi robi się inaczej jest błędem. WSZYSTKO robi się dokładnie tak samo, różnią się tylko kształty brył. Załóż warsztat i powolutku i starannie rób nowy nowy model słuchając rad. "15 razy przymierz 1 raz przyklej". Każdą część po obróbce obejrzyj kilkanaście razy. Nie spiesz się, a przede wszystkim PRZYŁÓŻ SIĘ do roboty i postaraj się. Nikt nie każe Ci robić wypasionych modeli, przerabiać wszystkiego jak leci "bo producent skopał". Na to przyjdzie czas. Można robić piękne modele prosto z pudła, nawet jak będą miały ubogi detal. Uwierz mi, znacznie lepiej prezentuje się model kiepski w detal, ale sklejony i pomalowany czysto i schludnie, niż model naszprycowany dodatkami, ale umaziany farbą i niedopracowany. Mówisz, że kleisz dla zabawy - każdy z nas tak czyni. Ale popatrz na spokojnie na tego mustanga czy jest on ładnie, czysto sklejony i pomalowany? Czy oby na pewno nie dało się zrobić WSZYSTKIEGO znacznie lepiej, czyściej, dokładniej? Nie chodzi tutaj o brak sprzętu i warsztatu za miliony, tylko o zwykłe chęci i przyłożenie się do roboty. Nie mówię tego "by Ci dokopać czy coś", tylko po prostu jest to dobra rada koleżeńska "po fachu". 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 (edytowane) Dokończę i tak go-bywa-z tymi pasami no nie tak chop siup-poprawie srebrnym-jak nie będzie mnie zadowalać efekt-to czerwony ogon i tyle-prawie na finishu.Rozumiem-ale spróbował-nieudolnie-brak praktyki i tyle.Trza ćwiczyć-trudne malowania-z puszki. Edytowane 30 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Coś niesamowitego W szaleństwie jest metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 16 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Poprawi się zobaczy-jak nie przypasi przemaluje i tyle.Nie wyjszło. Jakby był taki dział na największe gnioty to chyba do rankingu by się załapał , bierz się lepiej za czołgi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 7 minut temu, Evildead napisał: bierz się lepiej za czołgi Czyś Ty świadom tego co prawisz? Jednak trzeba przyznać, że kolega w tym warsztacie opanował sztukę robienia faktury odlewu, że taśma maskująca nie siada... A jednak na Mistercrafcie można się czegoś nauczyć. Proponuję jakiegoś ISa lub T-34 żeby utrwalić zdobyte umiejętności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 1 minutę temu, TAW napisał: Jednak trzeba przyznać, że kolega w tym warsztacie opanował sztukę robienia faktury odlewu, że taśma maskująca nie siada... Dokładnie , ma na stanie teciaka zvezdy to tam ta faktura miejscami będzie jak znalazł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 31 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) Zvezda: Teciaka 85,Tiger 1 Ausf,E i Panther ausf D z jubilerką na grile wydechu,Haska F16 FF i Mirage 1FC i sukę SU27 - kończę badyla i tą nie równą walkę i wracam do gąsienic Wiem,że ta taśma na tym srebrnym, to jak po złości-lakiernikowi. Kończę i odstawiam na półkę haha. Edytowane 31 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 48 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Wiem,że ta taśma na tym srebrnym, to jak po złości-lakiernikowi Sorry za autoreklamę, ale ja używam taśmy modelarskiej a nie malarskiej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 44 minuty temu, tlb napisał: Sorry za autoreklamę, ale ja używam taśmy modelarskiej a nie malarskiej... Ale kolega maluje pędzlem. Nawet przy taśmie modelarskiej zrobią się podcieki jeśli farba rzadka lub źle kładziona. Tu może farba rzadka nie jest, za to mamy komplet innych błedów. Błądzić rzecz ludzka, ale uporczywie w błędach trwać i sie na nich nie uczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 41 minut temu, HKK napisał: Ale kolega maluje pędzlem. Ja tam mam wrażenie że raczej wałkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 31 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2021 Krzywikiem maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 3 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Krzywikiem maluje Czyli jednak wątek jest dla beki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 31 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) 7 godzin temu, Evildead napisał: Dokładnie , ma na stanie teciaka zvezdy to tam ta faktura miejscami będzie jak znalazł Tamiya extra thin z tamiya extra putty Edytowane 31 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 20 godzin temu, Xmen napisał: Czyli jednak wątek jest dla beki. Nie sądzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 8 godzin temu, HKK napisał: Nie sądzę. To zależy od podejścia samego uczestnika. Ja potraktowałem ten wątek na poważnie i na poważanie zrobiłem Mirage IIIE z edycji Mister Crafta a teraz robię F-16A w 48 i mówienie o jakiejkolwiek bece jest niezbyt na miejscu ale jeśli ktoś chce się pośmiać to wolno mu ale najlepiej jak się śmieje ze swoich poczynań. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Każdy klei jak umie, podjara przecież jest najważniejsza !! , to najważniejsze w tym hobby Edytowane 1 Stycznia 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) 26 minut temu, Staryfajter1954 napisał: jakiejkolwiek bece jest niezbyt na miejscu Bo? 26 minut temu, Staryfajter1954 napisał: jeśli ktoś chce się pośmiać to wolno mu ale najlepiej jak się śmieje ze swoich poczynań. Czy ja się z kogoś śmieje? Jak na razie chyba największy ubaw to ma autor wątku. Edytowane 1 Stycznia 2022 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 A ja myślę, że autor tematu wziął na poważnie bezsens klejenia modeli MC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Xmen napisał: Bo? Czy ja się z kogoś śmieje? Jak na razie chyba największy ubaw to ma autor wątku. Może autor ma dystans do tego co robi i się z tego śmieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 13 minut temu, Staryfajter1954 napisał: Może autor ma dystans do tego co robi i się z tego śmieje ? I dlatego piszę że robi to dla beki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) 27 minut temu, Xmen napisał: I dlatego piszę że robi to dla beki. Nie napisał że robi dla beki przecież... pisał czy nie pisał, wyciągnie wnioski i będą lepsze modele, praktyka i jeszcze raz ,będzie lepiej, nie każdy od razu będzie nightshiftem czy tam panzermeisterem Edytowane 1 Stycznia 2022 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 -"Co autor ma na myśli" sklejając mustanga z MC w taki a nie w inny sposób? - Autor ma na myśli ku..a sklejanie mustangacw taki a nie w inny sposób, właśnie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi