barszczo Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Czyli projekt w zasadzie dla skali 1:72. Szkoda, bo jakiegoś Emila w 1:48 to bym zrobił z nostalgii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 28 minut temu, tlb napisał: Czyli, że co? Jak sobie będę mieć hasegawe za 80pln a na portalu aukcyjnym, czy oeliks zobacze za 50 Autor projektu rzucił hasło : 4 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: Sklejamy tanią Hasegawę. Więc myślę, że pod uwagę należy brać cenę w oficjalnych sklepach a nie u spekulantów z OLX czy innego portalu aukcyjnego. Idąc tropem aukcyjnym to zagoszczą tu modele Liberatorów za 2,5 stówy i innych Phantomów które jakimś cudem od kolegi wyrwało się za 5 dyszek. Co prawda jest tez problem skali - 48 to już trochę inna półka cenowa i chyba trzeba rozgraniczyć maksymalny pułap dla skali 1/72, 1/48, 1/32. Ja dla 72 obstawiam 100kę bo to gwarantuje dość duży wybór i nie będzie monotematycznie. Ale czy to jest tanio to nie wiem. Pewnie jak dla kogo. Do stówy w MH mamy do wyboru 47 modeli, do 80 - 41, do 60 - 33. Jeżeli nawet przyjmiemy 60zeta to 33 modeli to i tak gruby sukces. Zresztą, niech się wypowie autor pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 7 minut temu, barszczo napisał: . Szkoda, bo jakiegoś Emila w 1:48 to bym zrobił z nostalgii... To może niech będzie: "Sklejajmy modele Hasegawy (w domyśle TANIEJ, żeby nie narobić chały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 To może tak żeby każdy był zadowolony, zrobić dwa osobne wątki z podziałem na skalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Listopada 2021 Autor Share Napisano 30 Listopada 2021 2 godziny temu, Moses napisał: Po pierwsze nie masz przed sobą swojego dziecka, więc wypraszam sobie tą formę wypowiedzi w stosunku do mnie. Póki co to Twoje durne wpisy pt a co sądzicie o,... Kolejne "felietony" czy kolejne "projekty grupowe" jest zawracaniem człowiekowi dupy. Ale Ty się zachowujesz jak mały Andrzejek a nie dorosły Andrzej bo dorosły Andrzej bierze byka za rogi i nie marudzi a bierze udział w projekcie. Ale Ty wolisz być małym Andrzejkiem więc nie dziw się, że ktoś Cię traktuje jak dzieciaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 To niech będzie "Wszyscy sklejają Hasegawę ku pokrzepieniu serc" coś w stylu "Cała Polska odbudowuje stolicę". Przecież to się zaczyna cyrk robić.To cena nie ta a to skala nie pasuje.Normalnie jaja jak berety. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 1 minutę temu, Xmen napisał: Normalnie jaja jak berety. Normalnie nie inaczej. To jest jeszcze nic ponieważ myślałem o śmigłowcu i nie wiem gdzie i jak go wcisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Chyba se skleję w zaciszu domowym, bo tu to chyba nic nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 (edytowane) 5 minut temu, Xmen napisał: "Cała Polska odbudowuje stolicę". Podsumowując dotychczasowe wpisy: "OTO POLSKA WŁAŚNIE" czyli nic z tego nie będzie Edytowane 30 Listopada 2021 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Listopada 2021 Autor Share Napisano 30 Listopada 2021 Bierzemy pod uwagę ceny sklepowe. Miejsce zakupu nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Ja tam żartowałem, jeżeli jedyny warunek to zakup modelu do np tych 100zl to mi tam pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: Ale Ty się zachowujesz jak mały Andrzejek a nie dorosły Andrzej bo dorosły Andrzej bierze byka za rogi i nie marudzi a bierze udział w projekcie. Ale Ty wolisz być małym Andrzejkiem więc nie dziw się, że ktoś Cię traktuje jak dzieciaka. G... Mnie obchodzi co Ty sobie myślisz i co uważasz. Więc zważaj proszę jak się do mnie odzywasz. Nie znasz mnie, ja Ciebie nie znam więc wypraszamy sobie takie spoufalanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 41 minut temu, Moses napisał: G... Mnie obchodzi co Ty sobie myślisz i co uważasz. .... a pomyślałeś że ci co chcą sklejać te strucle mają tak samo o Twojej opinii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Listopada 2021 Autor Share Napisano 30 Listopada 2021 (edytowane) 47 minut temu, Moses napisał: G... Mnie obchodzi co Ty sobie myślisz i co uważasz. Więc zważaj proszę jak się do mnie odzywasz. Nie znasz mnie, ja Ciebie nie znam więc wypraszamy sobie takie spoufalanie. A ja wypraszam sobie Twoje czepianie się Andrzejku. Będziesz zwracał się do ludzi z szacunkiem i przestaniesz się czepiać i pokazywać kto Ty nie jesteś wtedy pogadamy. A teraz zajmij się swoimi ważniejszymi projektami i nie zawracaj mi głowy. Wymagasz od kogoś szacunku względem swojej osoby zacznij szanować innych. Edytowane 30 Listopada 2021 przez Staryfajter1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Listopada 2021 Autor Share Napisano 30 Listopada 2021 Godzinę temu, rudy0007 napisał: Ja tam żartowałem, jeżeli jedyny warunek to zakup modelu do np tych 100zl to mi tam pasuje Myślę, że można ustalić dwie ceny dla 72 do 60 złotych a dla 48 max do 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Listopada 2021 Autor Share Napisano 30 Listopada 2021 1 godzinę temu, rudy0007 napisał: Normalnie nie inaczej. To jest jeszcze nic ponieważ myślałem o śmigłowcu i nie wiem gdzie i jak go wcisnąć A dlaczego miałbyś modelu śmigłowca nie wystawić w tym projekcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Listopada 2021 Autor Share Napisano 30 Listopada 2021 2 godziny temu, rudy0007 napisał: To może tak żeby każdy był zadowolony, zrobić dwa osobne wątki z podziałem na skalę Można skala 1/72 cena do 60 złotych a 1/48 do 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 I skala 1/32 do 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Listopada 2021 Autor Share Napisano 30 Listopada 2021 11 minut temu, Xmen napisał: I skala 1/32 do 150 zł. To jednak odpada. Ale zawsze możesz wziąć udział w projekcie z innym śmigłowcem spełniającym wymagania cenowe projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Póki to forum jest publiczne i ogolno dostępne, mam prawo do wyrażania swojego zdania. Ty natomiast masz się odzywać do innych w sposób nie godzących nich, I radzę Ci się tego trzymać. Nie jesteśmy na Ty, nie znam Cię więc nie pozwalaj sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Listopada 2021 Autor Share Napisano 30 Listopada 2021 1 minutę temu, Moses napisał: Póki to forum jest publiczne i ogolno dostępne, mam prawo do wyrażania swojego zdania. Ty natomiast masz się odzywać do innych w sposób nie godzących nich, I radzę Ci się tego trzymać. Nie jesteśmy na Ty, nie znam Cię więc nie pozwalaj sobie. A ja mam prawo do poszanowania mojej osoby i Ty się tego trzymaj. Wymagasz szacunku sam go okazuj. Nauczyłeś się czepialstwa i nikt Ci nie zwrócił na to uwagi a więc trafiła kosa na kamień i ja Ci zwracam w taki sam sposób jak Ty się czepiasz. To forum jest publiczne i szanujmy się na wzajem a nie czepiajmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: To jednak odpada. Buuuu!! Jawna dyskryminacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 5 godzin temu, Thalgonis napisał: No to „dupa zbita” - mój się nie łapie, bo kosztował koło stówy Ale to chyba 48ka? - jak tak to łapiesz się w widełki 100 plus/minus 5zł jak chce organizator Zresztą jak te fabryczne żywiczne "zaślepki" wywalisz i znajdziesz stare pudełko (mam - mogę pożyczyć do zdjęcia ) to i w stówie pewnie zamkniesz się bez problemu. A w dodatku to chyba vintydż (albo prawie) bo pierwsze wypraski to 1988rok (wedle Scalemates) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Dobra Tomku, robimy biznes PS. oczywiście „pod warunkiem” że projekt ruszy - bo przy tej gównoburzy, gdybym był adminem, zamknąłbym wątek bez pytania o zgodę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi