Jump to content

Sklejamy tanią Hasegawę.

Staryfajter1954
 Share

Recommended Posts

28 minut temu, tlb napisał:

Czyli, że co? Jak sobie będę mieć hasegawe za 80pln a na portalu  aukcyjnym, czy oeliks zobacze za 50

Autor projektu rzucił hasło :

4 godziny temu, Staryfajter1954 napisał:

Sklejamy tanią Hasegawę.

Więc myślę, że pod uwagę należy brać cenę w oficjalnych sklepach a nie u spekulantów  z OLX czy innego portalu aukcyjnego. Idąc  tropem aukcyjnym  to zagoszczą tu modele Liberatorów za 2,5 stówy i innych Phantomów które jakimś cudem od kolegi wyrwało się za 5 dyszek. Co prawda jest tez problem skali - 48 to już trochę inna półka cenowa i chyba trzeba rozgraniczyć maksymalny pułap dla skali 1/72, 1/48, 1/32. Ja dla 72 obstawiam 100kę bo to gwarantuje dość duży wybór i nie będzie monotematycznie.  Ale czy to jest tanio to nie wiem. Pewnie jak dla kogo. Do stówy w MH mamy do wyboru 47 modeli,  do 80 - 41, do 60 - 33. Jeżeli nawet przyjmiemy 60zeta  to 33 modeli to i tak gruby sukces.

Zresztą, niech się wypowie autor pomysłu.

7 minut temu, barszczo napisał:

. Szkoda, bo jakiegoś Emila w 1:48 to bym zrobił z nostalgii...

To może niech będzie: "Sklejajmy modele Hasegawy (w domyśle TANIEJ, żeby nie narobić chały)

2 godziny temu, Moses napisał:

Po pierwsze nie masz przed sobą swojego dziecka, więc wypraszam sobie tą formę wypowiedzi w stosunku do mnie. Póki co to Twoje durne wpisy pt a co sądzicie o,...  Kolejne "felietony" czy kolejne "projekty grupowe" jest zawracaniem człowiekowi dupy. 

Ale Ty się zachowujesz jak mały Andrzejek a nie dorosły Andrzej bo dorosły Andrzej bierze byka za rogi i nie marudzi a bierze udział w projekcie. Ale Ty wolisz być małym Andrzejkiem więc nie dziw się, że ktoś Cię traktuje jak dzieciaka.

• Like 1

To niech będzie "Wszyscy sklejają Hasegawę ku pokrzepieniu serc" coś w stylu  "Cała Polska odbudowuje stolicę".

Przecież to się zaczyna cyrk robić.To cena nie ta a to skala nie pasuje.Normalnie jaja jak berety.

• Like 2

5 minut temu, Xmen napisał:

"Cała Polska odbudowuje stolicę".

Podsumowując dotychczasowe wpisy:

"OTO POLSKA WŁAŚNIE"

czyli nic z tego nie będzie :super:

Edited by abtb
  • Like 1

Godzinę temu, Staryfajter1954 napisał:

Ale Ty się zachowujesz jak mały Andrzejek a nie dorosły Andrzej bo dorosły Andrzej bierze byka za rogi i nie marudzi a bierze udział w projekcie. Ale Ty wolisz być małym Andrzejkiem więc nie dziw się, że ktoś Cię traktuje jak dzieciaka.

G... Mnie obchodzi co Ty sobie myślisz i co uważasz. Więc zważaj proszę jak się do mnie odzywasz. Nie znasz mnie, ja Ciebie nie znam więc wypraszamy sobie takie spoufalanie. 

• Haha 1

47 minut temu, Moses napisał:

G... Mnie obchodzi co Ty sobie myślisz i co uważasz. Więc zważaj proszę jak się do mnie odzywasz. Nie znasz mnie, ja Ciebie nie znam więc wypraszamy sobie takie spoufalanie. 

A ja wypraszam sobie Twoje czepianie się Andrzejku. Będziesz zwracał się do ludzi z szacunkiem i przestaniesz się czepiać i pokazywać kto Ty nie jesteś wtedy pogadamy. A teraz zajmij się swoimi ważniejszymi projektami i nie zawracaj mi głowy.  Wymagasz od kogoś szacunku względem swojej osoby zacznij szanować innych. 

Edited by Staryfajter1954

Póki to forum jest publiczne i ogolno dostępne, mam prawo do wyrażania swojego zdania. Ty natomiast masz się odzywać do innych w sposób nie godzących nich, I radzę Ci się tego trzymać. Nie jesteśmy na Ty, nie znam Cię więc nie pozwalaj sobie.

1 minutę temu, Moses napisał:

Póki to forum jest publiczne i ogolno dostępne, mam prawo do wyrażania swojego zdania. Ty natomiast masz się odzywać do innych w sposób nie godzących nich, I radzę Ci się tego trzymać. Nie jesteśmy na Ty, nie znam Cię więc nie pozwalaj sobie.

A ja mam prawo do poszanowania mojej osoby i Ty się tego trzymaj. Wymagasz szacunku sam go okazuj. Nauczyłeś się czepialstwa i nikt Ci nie zwrócił na to uwagi a więc trafiła kosa na kamień i ja Ci zwracam w taki sam sposób jak Ty się czepiasz. To forum jest publiczne i szanujmy się na wzajem a nie czepiajmy. 

5 godzin temu, Thalgonis napisał:

No to „dupa zbita” - mój się nie łapie, bo kosztował koło stówy :)

Ale to chyba 48ka? - jak tak to łapiesz się w widełki 100 plus/minus 5zł jak chce organizator
Zresztą jak te fabryczne żywiczne "zaślepki" wywalisz i znajdziesz stare pudełko (mam - mogę pożyczyć do zdjęcia 🙂 ) to i w stówie pewnie zamkniesz się bez problemu.
A w dodatku to chyba vintydż (albo prawie) bo pierwsze wypraski to 1988rok (wedle Scalemates)