Kolekcjoner WP Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Jest gorzej niż źle ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2022 IBG pokazało zbliżenia kalkomanii produkcji techmodu: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Stycznia 2022 Share Napisano 10 Stycznia 2022 Dla rozładownia emocji : 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Ale to nie jest wersja D. Ona nie miała silnika gwiazdowego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Za mało miał paliwa w zbiornikach to mu nawet na start nie starczyło do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 emocje emocjami, ale na to chinskie g.... to szkoda i plastiku i tzw mocy przerobowych wczoraj odkrylem nowootwarty sklep wlasnie z czyms takim. Chinczycy https://www.bluebrixx.com/de/sets/technic i oczywiscie Cobi. A najlepsze jest to, ze Cobi robi parodie Poloneza ( 3 wersje ) i Syreny ( tez chyba trzy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Już jest... https://www.mojehobby.pl/products/Focke-Wulf-FW-190D-9-Cottbus-Early-Production.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Wiem, wiem, już było na ten temat. Ale Dora w edycji Weekend Edka w skali 1:48 wychodzi taniej. Cóż to się porobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 Bez problemów będzie można kupić to pudełko poniżej 70zł, choć to i też nie mało, ale patrząc na inne firmy to i tak w miarę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 (edytowane) jesli dobrze policzylem, to dore robi 9 firm IBG jest nr. 10 a Wilgi dalej nie ma Edytowane 20 Stycznia 2022 przez BRAVO112 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 Godzinę temu, arhtus napisał: Bez problemów będzie można kupić to pudełko poniżej 70zł, choć to i też nie mało, ale patrząc na inne firmy to i tak w miarę ok. Gdzie tak tanio sprzedają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 Ajjj mój błąd, miało być poniżej 80zł Na Moje Hobby bardzo często jest promocja na IBG -12%, a jeszcze inne sklepy (często te nie typowo modelarskie) sprzedają modele IBG jeszcze taniej. Zobaczymy gdy Dorki pojawią się masowo w ofertach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 20 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2022 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: jesli dobrze policzylem, to dore robi 9 firm IBG jest nr. 10 a Wilgi dalej nie ma Tutaj niestety widać preferencje światowych modelarzy. W US sklejają germańców, w ChRL sklejają germańców, u nas również dominują germańce. .. A jak Wilga zostanie wydana przez kogokolwiek to będzie hitem. No może nie takim jak ów Dora, ale będzie Hit. Wilga była używana w dziesiątkach aeroklubów na całym świecie, a obecnie na zmodyfikowanych wigach bite są rekordy w najkrótszym starcie i lądowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 Wilga może słaba, ale jest, z Amodelu, i to w dwóch wersjach. Można też upolować niezłe vacu . A fascynacja niemiecką techniką wojskową to dzieło propagandy i materiał do napisania pracy magisterskiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 8 minut temu, kopernik napisał: Fascynacja niemiecką techniką wojskową to dzieło propagandy To fakt . Głupio jednak nie dokończyć i stwierdzić , że za dużo ta propaganda nie musiała wymyślać . Ja tak patrzę ze strony zdarzeń historycznych . Może Ty masz na myśli tylko modele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 Jak nie masz w ofercie mesia , foki, einheitsa lub tigera to na rynek niemiecki się nie pakuj IBG o tym doskonale wie. Mirage na czym może to belkenkreuze maluje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 o Wildze z Amodela to mi nawet nie piszcie, bo mecze ja od dwoch ( !!) lat pewnie za kare 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 (edytowane) a wracajac do wlasciwego tematu, to te wszystkie wersje dory ( 14 i 15 to SF ) to troche taka sztuka dla sztuki, Te np. wszystkie rozne pokrywy km-ow z zakladu w Kassel czy innym Erfurcie, to marnowanie czasu na przegladanie zdjec i dokumentacjii. To jest oczywiscie moje prywatne zdanie - ale nawet na super konkursie i mistrzostwach swiata - nikt tego nie zauwazy To nie jest krytyka IBG !, Bo mam od nich chyba 6 Losi i tyle samo Karasi i ze trzy P11 Edytowane 22 Stycznia 2022 przez BRAVO112 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 36 minut temu, BRAVO112 napisał: To jest oczywiscie moje prywatne zdanie - ale nawet na super konkursie i mistrzostwach swiata - nikt tego nie zauwazy Serio??? A taka zadyma o linię jakiegoś dekla była... mam nadzieję że miłośnicy luftgangu to wyprostują ;-) że te dekle jednak ważne są. ( taki żarcik). Ale IBG ma opchnąć tych Dor kilka wagonów bo poloniki czekają. ( dla army i mustanga takoż...) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peacemaker Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: a wracajac do wlasciwego tematu, to te wszystkie wersje dory ( 14 i 15 to SF ) to troche taka sztuka dla sztuki, Te np. wszystkie rozne pokrywy km-ow z zakladu w Kassel czy innym Erfurcie, to marnowanie czasu na przegladanie zdjec i dokumentacjii. Wygląda na to, że nie musisz przeglądać dokumentacji, bo IBG zrobiło to za nas i te różnice są opisane w pdfie na ich stronce: http://www.ibgmodels.com/resources-2/ Można się z niego dowiedzieć, że D-15 to jednak wcale nie SF, a pokrywy kmów w kadłubie to nie jedyne różnice, bo np. D-9 i D-11 różniły się skrzydłem. Innych różnic też było niemało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 z tego, co kliknalem, to sa to rysunki IBG z podpisami. Wiedze opieralbym chyba na zdjeciach / rysunkach a nie na gdybaniach i przypuszczeniach. Firma RV wypuscila piekny model Si-204 - najlepszy short-run jaki widzialem. Kilka miesiecy pozniej wypuscili plany Si-204, ktore pasowaly w 100 % do modelu. Tyle tylko, te gdyby powiekszyc model, to oryginal, stojacy w Muzeum w Pradze bylby o 70cm dluzszy. Wg niemieckich zrodel, nigdy nie bylo ani 14 ani 15. Ostatnia wersja byla 13, ktora lata podobno do dzisiaj w Stanach Nie chodzi tutaj o to, kto ma racje ( ja nie musze jej miec ), tylko o takie rozbijanie jednego modelu na 120 kawalkow Bedzie wersja Fw-190d9 U ( z urwanym kolem ) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Wpis nie miał nic wspólnego z wątkiem Edytowane 23 Stycznia 2022 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 1 godzinę temu, kopernik napisał: to w 72 tylko ok 1cm OPie! Tu są tacy, co będą do siebie siekierami rzucać o to która grubość linki będzie lepiej oddawać przewód antenowy, a Ty piszesz, że "tylko 1 cm" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi