Złośliwiec Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 O kurcze (się ocenzurowałem ), a potem ją sklepiesz młotkiem od szyn po komin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Si Pardon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobieski Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Poprostu powala A te wgniecenia to przecież jej tylko uroku dodają, w końcu ona targa skład pancerny i trochę już przeżyła!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Mój Mistrzu!!!My Champion!!!Мой Мастере!!!Mein dem Meister!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Jak byłem mały to dostawałem histerii na widok parowozu. Aaaaa koszmarna maszyna z piekieł powróciła.... RATUNKU Bardzo fajna ta ciufa, zwłaszcza na ostatniej fotce. Brakuje tylko kłębów dymu, może by tak jakiś generatorek z alledrogo? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 Dzięki modelarze ! Generatorek - możnaby,ale na poziomie budowy, teraz nijak to wrzucić w boiler. Jako że w życiu nie widziałem parowozowego wnetrza, zwymysliłem sobię taki oto widok. czekam az mi to wyschnie i gdzieniegdzie, na śrubach itd dam minimalny smar. Jakie macie zdanie w tej kwestii - bo juz kompletnie nie mam pojecia, co dalej z tym fantem robić Nieco zardzewiałych zacieków, trochę pyłu/popiołu wydobywającego sie z paszczy ciuchci i oczywiście resztki węgla,który to zsuwał się z łopaty ,podczas przenoszenia szuflą(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Szmata - na ktoryms kole musi tam wisiec szmata do wycierania rak. Taka brudna, "zasmarowana" - tak to widze. Dodam ze takie miejsca tez znam tylko z TV. W temacie roboty modelarskiej szkoda "kibordzik" szczerbic. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Eeeh, co tu gadać - mistrzowska robota. Człowiek patrząc na to wnętrze modelu czuje się jak, nie przymierzając, maszynista prawdziwy. Aż musiałem wytrzeć odruchowo ręce ze smaru po dotknięciu monitora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Superowe drzwiczki do paleniska, ale mógłbyś bardziej ufyfrać (ubrudzić) wszystkie pokrętła jakąś imitacja smarów. Bo jak się wchodzi do budki maszynisty to czuć smarami a o parze nie wspominając. Cyferblaty masz tak zamiar zostawić bez podziałki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 hmmmm pamiętam za moich czasów gówniarstwa rok 2001-2004 była taka bajka o takiej lokomotywie, która gadała ale cho**** nie dam rady sobie przypomnieć, oglądałem ją dzień w dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 kabina lokomotywy poprostu kozak totalny , strasznie Ci realistycznie wyszła, naprawde super . Patrząc na poprzednią stronę również zastosowałeś oryginalne kamo , jeszcze nie spotkałem się z takim na jakimś modelu tego typu gdzieś , jeżeli sam bym miał robić tę lokomotywe chyba nie potrafiłbym się oprzeć jednak ' pasiastemu ' malowaniu na tych też lokomotywach , ma coś w sobie , ale Twoje również ciekawe i co najważniejsze oryginalne. Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Super wyszła ta "ciuchcia". Jestem pod wielkim wrażeniem hmmmm pamiętam za moich czasów gówniarstwa rok 2001-2004 była taka bajka o takiej lokomotywie, która gadała ale cho**** nie dam rady sobie przypomnieć, oglądałem ją dzień w dzień Jeśli dobrze kojarzę to było coś w stylu "Thomas the tankengine & Friends" ale to było za moich "gówniarskich" czasów ok. roku 1994/95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Tak jak koledzy wcześniej napisali: koniecznie w kabinie musi się znaleźć szmatka (a jak to stwierdził mój znajomy który pracował przy naprawach wagonów a teraz jest maszynistą nawet dwie - jedna do rąk druga do wycierania nadmiaru smaru itp.) do tego skrzynka z puszką smaru, olejarką, zapasowymi zegarami i narzędziami: młot do ostukiwania kół, młotek, klucze, łom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 nie no to zabrudzenie jest super, tylko jeszcze eine szpadel tan brakuje Rafałe a czy czasem nie to zainspirowało się do tego projektu ??? http://pl.youtube.com/watch?v=VrOQsyel7iQ&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Jak na zwymyślane to nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Jako że w życiu nie widziałem parowozowego wnetrza, zwymysliłem sobię taki oto widok. I bardzo dobrze sobie to wymyśliłeś. Rozumiem, że to białe wokół drzwiczek paleniska to popiół?? Jeśli tak, to wnętrze wygląda lepiej niż rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 Dzięki za tak szybki odzew i porady. Kammo - pomysł na nie był dość prozaiczny, po pierwsze są czarne,szare w żółte pasy i trójbarwne kammo - ale z zielenią. Ja postanowiłem, aby kolorem trzecim pozostał panzergrau. Kolejny mój dylemat odnosi sie do błysku farb.Oglądając zdjęcia widac, że te składy były malowane trójbarwnie, ale jakby innym rodzajem farb, aniżeli czołgi(chyba poza białym wapniastym). Czekając na sugestie z Waszej strony wrzuciłem kalki, oczywiście z inwencja własna.Wrona otrzymała swastykę po stronach, zmieniłem nr wozu(odcinając dwie ostatnie cyfry z innego nr i zamieniłem by nie były takie same, jak wszystkie inne), oraz w moich urojeniach powstał pomysł dodania swastyki na boilerze, nie wiem czy mi sie zwidzimisiało, ale jakbym gdzieś na starych filmach widział taki motyw(tyle, że z białą) Umiejscowiłem juz szybki, zacząłem je także babrać. Pomysł ze szmata "kupuję" i szuflą także, co do narzedziowni na podłodze obwiam się ze będzie to zbyteczne.Po dostawieniu tendra wnętrze będzie czarną dziurą i wszystko to zniknie pod przykryciem dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 To może jakaś wybita szyba żeby to było coś widać tego cudownego wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Przeglądając Twoją relację zauważyłem, że walnąłeś babola z montażem kół - z obu stron parowozu przykleiłeś je w tej samej pozycji, powinne być przestawione względem siebie (dokładnie nie wiem, ale z fotek tak wynika) o mniej więcej 90 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 tornado, dzięki, fakt. A że człowiek nie jest taki, coby sobie rady nie dał - podłubałem w tej układance i wyciągnąłem koła Rozumiem, że chodzi o przesuniecie względem siebie, o 90 stopni,tak jak zaznaczyłem na foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 (edytowane) Rozumiem, że chodzi o przesuniecie względem siebie, o 90 stopni,tak jak zaznaczyłem na foto? Dokładnie tak. Przed chwilą sprawdziłem jak to jest w mojej ciuchci i przyznam się bez bicia, że ja również popełniłem podobnego babola W moim Ty2 koła względem siebie są przestawione o około 120 st. Widocznie podczas montażu niechcący musiałem obrócić pierwsze koło, a reszte przykleiłem za nim Edytowane 22 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 Niestety, idealnie 90 nie udało mi się uzyskać.Nie chciałbym już "rozkładać" 2 strony, by uzyskać to po prawej musiałbym także poruszyć i lewą.Zostawiłem w odchyle mniej wiecej 75 - 80 stopni.Dobrze, że w ogóle udało mi sie to rozdłubac bez uszczerbku dla konstrukcji( zawsze mawiam, dobry klej idealnie cementuje.......... buble ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 więc jak kupiłem, to konsumuję. wieszak: pomimo ze nie będzie widać podjąłem sie zrobienia puchy ze smarem i w nim utytłanej szmaty: wyszedło ? A tu ostatnia pozorantka markowana(podręczna, sucha) I kolejne utrudnianie sobie sprawy: Tygrys leci na 6 osi, a na 4 osi prawdopodobnie sfh18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Ale ściera! jeszcze powinno ciągnąć spalenizną wrzuć do paleniska ze dwa pety takiej formy waloryzacji jeszcze chyba niekt się nie podejmował a parowóz to doskonała okazja do przecierania nowych szlaków. Powodzenia, podziwiam samozaparcie (i warsztat)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 Dzieki Gerd, kupion i zrobione: ze "starszym bratem": a tu same: przekonują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi