kopernik Posted March 4, 2022 Share Posted March 4, 2022 Właśnie zacząłem się zastanawiać, co zniknie z naszego rynku modelarskiego w wyniku napaści Rosji na Ukrainę ? Może macie jakieś przypuszczenia, napiszcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted March 4, 2022 Share Posted March 4, 2022 Wszystko co z Ukrainy i Rosji. Beauforta w 1:48 i Jaka-9 w 1:32 z ICMu to się raczej nieprędko doczekam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopernik Posted March 4, 2022 Author Share Posted March 4, 2022 (edited) ICM - już przeglądam oferty sklepów. To chyba czas uzupełnić szafę z zapasami (modeli) . Przypominajcie nazwy innych firm z tego rejonu. Edited March 4, 2022 by kopernik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 4, 2022 Share Posted March 4, 2022 Tu macie firmy z Ukrainy, które produkują modele i dodatki: A&A Model ACE Aim Fan Model Amodel AMP Armory AMG (Arsenal Model Group) Art Model Avis ClearProp Condor Dora Wings Garbuz-Models GMU Model ICM Master Box MikroMir Military Wheels MiniArt Modelsvit Omega-K Models Print Scale ResKit Roden Skif SMK Sova-M Ultima Ratio UM (Unimodel) UM-MT (Ukraine Models Military Technics) USCP (Ukrainian Scale Cars Production) Wingsy Kits ZV Models 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopernik Posted March 4, 2022 Author Share Posted March 4, 2022 O ! Nie wiedziałem, że sąsiedzi mieli aż tak bogaty rynek producentów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted March 4, 2022 Share Posted March 4, 2022 (edited) czyli do Lingen trzeba wziac 100 wiecej niz zaplanowalem Edited March 4, 2022 by BRAVO112 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 Dużo z tych firm zaczęło się pięknie rozwijać... i wiele z nich wciąż jest aktywnych na Facebooku, więc w większości są pewnie w Kijowie i na zachodzie kraju. Trzymajmy kciuki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matys Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 7 godzin temu, filipsg napisał: Dużo z tych firm zaczęło się pięknie rozwijać... i wiele z nich wciąż jest aktywnych na Facebooku, więc w większości są pewnie w Kijowie i na zachodzie kraju. Trzymajmy kciuki. W najgorszej sytuacji jest chyba Modelsvit, który ma siedzibę w Charkowie. Ostatnie informacje od nich, są z 27. lutego o zniszczeniu rosyjskiej kolumny 100m od ich siedziby. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
burzatg Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 Generalnie w sklepach już zaczyna się robić pusto. Mnie udało się wcześniej zdobyć z Modlesvita Mirage'a 2000. Na szybko poczyniłem zakupy dodatków z Reskita ale nie wszystko już jest osiągalne. Smutny i niepewny czas nastał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 16 godzin temu, kopernik napisał: O ! Nie wiedziałem, że sąsiedzi mieli aż tak bogaty rynek producentów Też nie wiedziałem, z pomocą przyszło plastikowe.pl. Ta lista pochodzi z tego portalu. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord_karton Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 Jest jeszcze Metallic Details http://metdetails.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psar77 Posted March 7, 2022 Share Posted March 7, 2022 "-Powiedziałam! Nie będziesz kleił ruskich samolotów!!!" A może być pikselowy ukraiński? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepociufakers Posted March 7, 2022 Share Posted March 7, 2022 Odpowiem przewrotnie ... Zviezda HEHEHE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted March 7, 2022 Share Posted March 7, 2022 10 godzin temu, Psar77 napisał: "-Powiedziałam! Nie będziesz kleił ruskich samolotów!!!" A może być pikselowy ukraiński? Malowanie ukraińskie, ale producent chiński Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giberes Posted March 7, 2022 Share Posted March 7, 2022 Mały offtop. W MH ciekawa polityka, kupując modele rosyjskich producentów wspieramy Ukrainę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted March 8, 2022 Share Posted March 8, 2022 (edited) https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-nasze-male-embargo-tak-polacy-utrudniaja-zycie-rosyjskiemu-i,nId,5877676 Każdy może coś zrobić !!! Edited March 8, 2022 by martinello 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu83 Posted March 8, 2022 Share Posted March 8, 2022 15 godzin temu, giberes napisał: Mały offtop. W MH ciekawa polityka, kupując modele rosyjskich producentów wspieramy Ukrainę. A co, ma im to gnić w magazynie? Albo na śmietnik? Lepiej sprzedać (bez zamawiania nowych dostaw) a kasę na cele humanitarne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted March 8, 2022 Share Posted March 8, 2022 20 godzin temu, giberes napisał: Mały offtop. W MH ciekawa polityka, kupując modele rosyjskich producentów wspieramy Ukrainę. Fakt, zauważyłem też że póki co nie dotyczy to firm Bialoruskich, np PST (Mińsk) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek K Posted March 28, 2022 Share Posted March 28, 2022 Może tak źle nie będzie, strona icm działa i są zapowiedzi marcowe. https://icm.com.ua/2022/02/11/soon-on-sale-march-new-items/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts