kopernik Napisano 4 Marca 2022 Napisano 4 Marca 2022 Właśnie zacząłem się zastanawiać, co zniknie z naszego rynku modelarskiego w wyniku napaści Rosji na Ukrainę ? Może macie jakieś przypuszczenia, napiszcie. Cytuj
barszczo Napisano 4 Marca 2022 Napisano 4 Marca 2022 Wszystko co z Ukrainy i Rosji. Beauforta w 1:48 i Jaka-9 w 1:32 z ICMu to się raczej nieprędko doczekam... Cytuj
kopernik Napisano 4 Marca 2022 Autor Napisano 4 Marca 2022 (edytowane) ICM - już przeglądam oferty sklepów. To chyba czas uzupełnić szafę z zapasami (modeli) . Przypominajcie nazwy innych firm z tego rejonu. Edytowane 4 Marca 2022 przez kopernik Cytuj
mig Napisano 4 Marca 2022 Napisano 4 Marca 2022 Tu macie firmy z Ukrainy, które produkują modele i dodatki: A&A Model ACE Aim Fan Model Amodel AMP Armory AMG (Arsenal Model Group) Art Model Avis ClearProp Condor Dora Wings Garbuz-Models GMU Model ICM Master Box MikroMir Military Wheels MiniArt Modelsvit Omega-K Models Print Scale ResKit Roden Skif SMK Sova-M Ultima Ratio UM (Unimodel) UM-MT (Ukraine Models Military Technics) USCP (Ukrainian Scale Cars Production) Wingsy Kits ZV Models 1 3 Cytuj
kopernik Napisano 4 Marca 2022 Autor Napisano 4 Marca 2022 O ! Nie wiedziałem, że sąsiedzi mieli aż tak bogaty rynek producentów Cytuj
BRAVO112 Napisano 4 Marca 2022 Napisano 4 Marca 2022 (edytowane) czyli do Lingen trzeba wziac 100 wiecej niz zaplanowalem Edytowane 4 Marca 2022 przez BRAVO112 Cytuj
filipsg Napisano 5 Marca 2022 Napisano 5 Marca 2022 Dużo z tych firm zaczęło się pięknie rozwijać... i wiele z nich wciąż jest aktywnych na Facebooku, więc w większości są pewnie w Kijowie i na zachodzie kraju. Trzymajmy kciuki. Cytuj
Matys Napisano 5 Marca 2022 Napisano 5 Marca 2022 7 godzin temu, filipsg napisał: Dużo z tych firm zaczęło się pięknie rozwijać... i wiele z nich wciąż jest aktywnych na Facebooku, więc w większości są pewnie w Kijowie i na zachodzie kraju. Trzymajmy kciuki. W najgorszej sytuacji jest chyba Modelsvit, który ma siedzibę w Charkowie. Ostatnie informacje od nich, są z 27. lutego o zniszczeniu rosyjskiej kolumny 100m od ich siedziby. 2 Cytuj
burzatg Napisano 5 Marca 2022 Napisano 5 Marca 2022 Generalnie w sklepach już zaczyna się robić pusto. Mnie udało się wcześniej zdobyć z Modlesvita Mirage'a 2000. Na szybko poczyniłem zakupy dodatków z Reskita ale nie wszystko już jest osiągalne. Smutny i niepewny czas nastał Cytuj
mig Napisano 5 Marca 2022 Napisano 5 Marca 2022 16 godzin temu, kopernik napisał: O ! Nie wiedziałem, że sąsiedzi mieli aż tak bogaty rynek producentów Też nie wiedziałem, z pomocą przyszło plastikowe.pl. Ta lista pochodzi z tego portalu. 1 1 Cytuj
lord_karton Napisano 5 Marca 2022 Napisano 5 Marca 2022 Jest jeszcze Metallic Details http://metdetails.com/ Cytuj
Psar77 Napisano 7 Marca 2022 Napisano 7 Marca 2022 "-Powiedziałam! Nie będziesz kleił ruskich samolotów!!!" A może być pikselowy ukraiński? Cytuj
pepociufakers Napisano 7 Marca 2022 Napisano 7 Marca 2022 Odpowiem przewrotnie ... Zviezda HEHEHE Cytuj
filipsg Napisano 7 Marca 2022 Napisano 7 Marca 2022 10 godzin temu, Psar77 napisał: "-Powiedziałam! Nie będziesz kleił ruskich samolotów!!!" A może być pikselowy ukraiński? Malowanie ukraińskie, ale producent chiński Cytuj
giberes Napisano 7 Marca 2022 Napisano 7 Marca 2022 Mały offtop. W MH ciekawa polityka, kupując modele rosyjskich producentów wspieramy Ukrainę. Cytuj
martinello Napisano 8 Marca 2022 Napisano 8 Marca 2022 (edytowane) https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-nasze-male-embargo-tak-polacy-utrudniaja-zycie-rosyjskiemu-i,nId,5877676 Każdy może coś zrobić !!! Edytowane 8 Marca 2022 przez martinello 1 Cytuj
krzychu83 Napisano 8 Marca 2022 Napisano 8 Marca 2022 15 godzin temu, giberes napisał: Mały offtop. W MH ciekawa polityka, kupując modele rosyjskich producentów wspieramy Ukrainę. A co, ma im to gnić w magazynie? Albo na śmietnik? Lepiej sprzedać (bez zamawiania nowych dostaw) a kasę na cele humanitarne Cytuj
wuwumaster Napisano 8 Marca 2022 Napisano 8 Marca 2022 20 godzin temu, giberes napisał: Mały offtop. W MH ciekawa polityka, kupując modele rosyjskich producentów wspieramy Ukrainę. Fakt, zauważyłem też że póki co nie dotyczy to firm Bialoruskich, np PST (Mińsk) Cytuj
Marek K Napisano 28 Marca 2022 Napisano 28 Marca 2022 Może tak źle nie będzie, strona icm działa i są zapowiedzi marcowe. https://icm.com.ua/2022/02/11/soon-on-sale-march-new-items/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi