kopernik Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 Właśnie zacząłem się zastanawiać, co zniknie z naszego rynku modelarskiego w wyniku napaści Rosji na Ukrainę ? Może macie jakieś przypuszczenia, napiszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 Wszystko co z Ukrainy i Rosji. Beauforta w 1:48 i Jaka-9 w 1:32 z ICMu to się raczej nieprędko doczekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Marca 2022 Autor Share Napisano 4 Marca 2022 (edytowane) ICM - już przeglądam oferty sklepów. To chyba czas uzupełnić szafę z zapasami (modeli) . Przypominajcie nazwy innych firm z tego rejonu. Edytowane 4 Marca 2022 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 Tu macie firmy z Ukrainy, które produkują modele i dodatki: A&A Model ACE Aim Fan Model Amodel AMP Armory AMG (Arsenal Model Group) Art Model Avis ClearProp Condor Dora Wings Garbuz-Models GMU Model ICM Master Box MikroMir Military Wheels MiniArt Modelsvit Omega-K Models Print Scale ResKit Roden Skif SMK Sova-M Ultima Ratio UM (Unimodel) UM-MT (Ukraine Models Military Technics) USCP (Ukrainian Scale Cars Production) Wingsy Kits ZV Models 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Marca 2022 Autor Share Napisano 4 Marca 2022 O ! Nie wiedziałem, że sąsiedzi mieli aż tak bogaty rynek producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 (edytowane) czyli do Lingen trzeba wziac 100 wiecej niz zaplanowalem Edytowane 4 Marca 2022 przez BRAVO112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 Dużo z tych firm zaczęło się pięknie rozwijać... i wiele z nich wciąż jest aktywnych na Facebooku, więc w większości są pewnie w Kijowie i na zachodzie kraju. Trzymajmy kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 7 godzin temu, filipsg napisał: Dużo z tych firm zaczęło się pięknie rozwijać... i wiele z nich wciąż jest aktywnych na Facebooku, więc w większości są pewnie w Kijowie i na zachodzie kraju. Trzymajmy kciuki. W najgorszej sytuacji jest chyba Modelsvit, który ma siedzibę w Charkowie. Ostatnie informacje od nich, są z 27. lutego o zniszczeniu rosyjskiej kolumny 100m od ich siedziby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 Generalnie w sklepach już zaczyna się robić pusto. Mnie udało się wcześniej zdobyć z Modlesvita Mirage'a 2000. Na szybko poczyniłem zakupy dodatków z Reskita ale nie wszystko już jest osiągalne. Smutny i niepewny czas nastał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 16 godzin temu, kopernik napisał: O ! Nie wiedziałem, że sąsiedzi mieli aż tak bogaty rynek producentów Też nie wiedziałem, z pomocą przyszło plastikowe.pl. Ta lista pochodzi z tego portalu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 Jest jeszcze Metallic Details http://metdetails.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 7 Marca 2022 Share Napisano 7 Marca 2022 "-Powiedziałam! Nie będziesz kleił ruskich samolotów!!!" A może być pikselowy ukraiński? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 7 Marca 2022 Share Napisano 7 Marca 2022 Odpowiem przewrotnie ... Zviezda HEHEHE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 7 Marca 2022 Share Napisano 7 Marca 2022 10 godzin temu, Psar77 napisał: "-Powiedziałam! Nie będziesz kleił ruskich samolotów!!!" A może być pikselowy ukraiński? Malowanie ukraińskie, ale producent chiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 7 Marca 2022 Share Napisano 7 Marca 2022 Mały offtop. W MH ciekawa polityka, kupując modele rosyjskich producentów wspieramy Ukrainę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Marca 2022 Share Napisano 8 Marca 2022 (edytowane) https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-nasze-male-embargo-tak-polacy-utrudniaja-zycie-rosyjskiemu-i,nId,5877676 Każdy może coś zrobić !!! Edytowane 8 Marca 2022 przez martinello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 8 Marca 2022 Share Napisano 8 Marca 2022 15 godzin temu, giberes napisał: Mały offtop. W MH ciekawa polityka, kupując modele rosyjskich producentów wspieramy Ukrainę. A co, ma im to gnić w magazynie? Albo na śmietnik? Lepiej sprzedać (bez zamawiania nowych dostaw) a kasę na cele humanitarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 8 Marca 2022 Share Napisano 8 Marca 2022 20 godzin temu, giberes napisał: Mały offtop. W MH ciekawa polityka, kupując modele rosyjskich producentów wspieramy Ukrainę. Fakt, zauważyłem też że póki co nie dotyczy to firm Bialoruskich, np PST (Mińsk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Może tak źle nie będzie, strona icm działa i są zapowiedzi marcowe. https://icm.com.ua/2022/02/11/soon-on-sale-march-new-items/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi