Kamil K. Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Cześć, W ciszy warsztatu powstał u mnie ostatnio taki pokrak. FV 180 Combat Engineering Tractor od Accurate Armour w skali 1:35. Bardzo zacny kawał żywicy jak na rocznik '93. Poza jakimiś mikro poprawkami i przeróbkami prosto z pudła, szybki projekt nie dla siebie. Pierwszy raz miałem okazję zrobić białe malowanie ONZ, więc wóz siłą rzeczy luźno nawiązuje do CET-ów wykorzystywanych, a jakże, w Bośni. Poza tym bez większych historii. Naprawdę sympatycznie się go budowało i może kiedyś jeszcze zrobię coś w białych barwach - wbrew pozorom strasznie wdzięczny kolor do brzydzenia. PS To co najbardziej lubię w tym modelu to to, że do tej pory myli mi się, gdzie ma przód, a gdzie tył. Pozdrowienia! 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Jest tak śliczny, że aż nie wiem co powiedzieć! Jednak Accurate Armour to była (jest?) bardzo porządna firma. Twoje wykonanie, jak to mówią, absolutnie oddaje mu sprawiedliwość! Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 No-koleżko!!Pojechałeś jak zawsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 2 godziny temu, Kamil K. napisał: do tej pory myli mi się, gdzie ma przód, a gdzie tył. Pewnie dlatego dałeś mu szuflę z jednej strony... Po trzykroć piękny. Dawałeś jakieś kolory pod tę biel, czy raczej na nią nanosiłeś odcienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Maja 2022 Autor Share Napisano 3 Maja 2022 Nie, wszystko malowane ordynarnie na szary podkład. Potem tylko delikatne filtry z błękitu i paru ziemistych kolorków/miejscowo a'la postshading, a całą resztę załatwił weathering olejami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Zwykle modele żywiczne kojarzą mi się z jakością mydlaną ale tutaj to w ogóle bym się nie kapnął, że to nie jest plastik. Szkoda, że nie prowadziłeś warsztatu bo chętnie bym zobaczył krok po kroku jak zabrać się za pojazd w białym malowaniu ale nie w zimowym weatheringu. Tym bardziej, że jak piszesz wszystkie efekty załatwiłeś już na etapie olejów a wyszło bardzo atrakcyjnie. Jak zawsze zresztą w Twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Pięknie wyszedł dobrze pobrudzony biały kamuflaż, Idealne kolory maszyny w czasie roboty. Biały, a nie zimowy. Cudo wyszło z kawałka żywicy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Trafiłem kiedyś w tv regionalnej, rewelacyjny film wojenny o tamtej wojnie. Opowiadał o brytyjskiej załodze transportera w barwach UN. Mniejsza o fabułę, ale ten model przypomina mi ten film i model którego nigdy nie zrobiłem. Rewelacyjna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Piękny model. Jak zwykle doskonały warsztat. Gdybym nie poczytał o tej konstrukcji to za diabła bym nie zgadł w którą stronę to to jeździ. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Maja 2022 Autor Share Napisano 3 Maja 2022 Dziękuję za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz2022 Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Ale cudak! Pierwsze skojarzenie: buda Shermana na podwoziu teciaka . Ale ciekawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 WOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 8 Maja 2022 Share Napisano 8 Maja 2022 (edytowane) W dniu 3.05.2022 o 17:09, copycat napisał: Trafiłem kiedyś w tv regionalnej, rewelacyjny film wojenny o tamtej wojnie. Opowiadał o brytyjskiej załodze transportera w barwach UN. Mniejsza o fabułę, ale ten model przypomina mi ten film i model którego nigdy nie zrobiłem. Rewelacyjna robota. A tytuł może odkopiesz, please? Natomiast pojazd świetny, o modelu nawet nie wspomnę - Kamil już przyzwyczaił nas do obłędnego odwzorowania rzeczywistości w swoich pracach. jak zwykle głęboki podziw! Edit: Film znalazłem, Warriors (BBC 1999, 2 odcinki, w całości na jutubie gdyby ktoś zainteresowany) - ależ obsada, Damien Lewis, Ioan Gruffudd, Matthew Macfadyen! Edytowane 9 Maja 2022 przez kryspacz update 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Maja 2022 Share Napisano 8 Maja 2022 Piękny !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Maja 2022 Autor Share Napisano 9 Maja 2022 Dzięki jeszcze raz wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 Kolejna perełka w twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 rewelacyjny brzydal perfekcyjnie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 W którą stronę to jeździ? Bo chyba gąski odwrotnie założone. I to piszę bez złośliwości, bo i model i jego styranie na nieosiągalnym dla mnie poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 (edytowane) 16 minut temu, Lipstein napisał: W którą stronę to jeździ? Bo chyba gąski odwrotnie założone. Na to wygląda że odwrotnie Edytowane 10 Maja 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 A to niefart... Ja też się nad tym zastanawiałem, ale krótkie sprawdzenie w wikipedii pozwoliło stwierdzić, że tam gdzie jest łycha to tył - są tam też czerwone lampy. Ale na tym wozie są dwa stanowiska kierowców - jedno specjalnie do jazdy do tyłu. No i teraz pytanie - czy tak jak na zdjęciu pokazano to jest regulaminowe założenie tych gąsienic, czy też jakiś szeregowy zaszalał i potem nikomu sie już nie chciało przekładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 To faktycznie ciekawe! W rzeczywistości wszystkie fotki przedstawiają gąski skierowane "w stronę" lemiesza, co w sumie logiczne, skoro ma zapewnić lepszą trakcję. Co ciekawe, Autor nie jest jedynym, który zasugerował się tym kierunkiem jazdy. Czy może AA popełniło błąd w instrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 Nie wiem czym się autor zasugerował ale na wojnie nie takie rzeczy się zdarzają. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 11 Maja 2022 Autor Share Napisano 11 Maja 2022 A to feler westchnął seler... Muszę częściej zakładać gąsienice na odwrót, bo widzę, że generuje to najlepszy ruch w temacie. A zupełnie serio - jak do tego doszło nie wiem, ale sądząc po tym, że bodaj wszystkie modele FV-ek mają tak założone gąski to obstawiam błąd w instrukcji. Ale jako że nie mam już ani modelu, ani instrukcji, to nie mam jak sprawdzić i udowodnić, niech więc będzie, że moja wina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi