Skocz do zawartości

Arma Hobby - zapowiedzi i nowości lotnicze

Roland_Sebastian

Rekomendowane odpowiedzi

42 minuty temu, Jostein napisał:

W Iskrze brakuje też paneli na oprofilowaniu przejścia kadłub-skrzydło

w zestawie blach Parta do Iskry jest ten " bajer ", ale niestety nie pasuje 😞 

Edytowane przez BRAVO112

Godzinę temu, Jostein napisał:

W Iskrze brakuje też paneli na oprofilowaniu przejścia kadłub-skrzydło

Ten brak również został przeze mnie zgłoszony.

• Like 1
  • Thanks 1

Godzinę temu, arhtus napisał:

Odpierwiastkuj się, Kolego!

Chyba nie ja się wpierwiastkowywałem w rzeczową rozmowę, ale to właściwie bez znaczenia. Pozdrowienia i bez odbioru, Drogi Kolego.

18 minut temu, BRAVO112 napisał:

u Army nie

Byla blacha Parta, ale wymiarowo nie pasuje - duzo za duza

Zostaje pytanie - który wymiar jest prawidłowy? W sensie po przeskalowaniu oryginału , wtedy się wyjaśni co ciąć a co zostawiać 

Pozdr ww 

47 minut temu, Łukasz napisał:

A czy w skali 1/48 też zostanie wznowiona?

Znaczy co ma być wznowione?

Iskra od Army w 1:48? :szok:

Godzinę temu, Łukasz napisał:

A czy w skali 1/48 też zostanie wznowiona?

tu akurat na 100% nie. Może SBS wpadnie na ten pomysł ale raczej nie widze chęci. Z 48 wziętych od AH to chyba tylko PZL-1 został wznowiony.

Edytowane przez Qz9

W dniu 18.01.2025 o 10:22, MIRO napisał:

Widzę, że od gorzkich żali ten wątek zmierza do dialogu z producentem. Fajnie.

To ja może rozpocznę nowy dialog z Producentem  😉

W artykule "Plan wydawniczy Arma Hobby 2025" znalazła się informacja, o poszerzeniu biblioteki 3d.

Czy bierzecie pod uwagę ewentualne wydawanie "upgrade'ów" do już wydanych waszych modeli ?

Co mam na myśli  - np wzmiankowany przez któregoś z Kolegów zestaw ( zestawy) do cywilnych  mustangów. Albo mój konik - Wilcaty / Martlety.

Można powiedzieć, że pierwsze kroki takich działań już zrobiliście, Hurricane mk.II d czy Sea Hurricane jest tego dobrym przykładem.

Ale można też wydawać same zestawy korygujące jako wydruk 3d z instrukcją i kalkomaniami.

Przykład- skrzydło do FM-1, choć to stosunkowo łatwo przerobić. Ale skrzydło do F4F-3 przerobić jest już trudniej.

Albo zestaw do Martleta IV - korekta nosa z krótka osłona silnika i ewentualne składane skrzydła.

Co myślicie o takim pomyśle?

• Like 2

• 2 weeks later...
3 godziny temu, krzy65siek napisał:

A ja bym chciał Airacobrę

nie przepadam za tym samolotem jakoś....ale , gdyby.... a ja bym chciał ... 😉, pojawiło sie malowanie w 1/72 "AIR A CUTIE"  - to bym się skusił 😉

6 godzin temu, krzy65siek napisał:

A ja bym chciał Airacobrę w brytyjskim malowaniu... mam wrażenie, że się nie doczekam.

Bierz, a Kalki ma może któryś Kolega. Mnie nęci brytyjska Aircobra z hakiem. Jest zestaw AML A72094.

Fajne są te nowe podstawki do modeli. Może Arma dorobi coś takiego do całej swojej ofery ?

A teraz " cos z zupełnie innej beczki" - czy ktoś myśli nad zakupem aircobry lub ki-43 ?  Proponuję wspólny zakup z dodatkowymi ramkami i wydrukami 3d.  Wyjdzie taniej...

...ewentualnych chętnych zapraszam na priv.