Bercik Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 Witajcie Chciałbym podzielić się pierwszym modelem skończonym w tym roku. Bardzo fajny zestaw Arma Hobby zrobiony w zasadzie prosto z pudła. 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 Ale kanarek !!! Bardzo ładnie wykonany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 Moją opinię już znasz, ale powtórzę i tutaj. Model fantastyczny, widać, że zrobiony z dbałością o każdy detal. Do tego nietuzinkowe malowanie sprawia, że ten wildcat zapada na długo w pamięć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 Jaki ładniutki. Pewien pan o każdym modelu Army mówi że jest do .... a tu proszę jaki ładny model. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 Świetny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 Bardzo ładny w tym żółtym malowaniu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 Nietypowy i bardzo fajna, czysta robota. Podoba się . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 Bardzo ładny żółtek Coś takiego na półce niewątpliwie przyciągnie wzrok każdego. Plusik za antenki w 72 nie każdemu się chce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 13 Marca 2023 Share Napisano 13 Marca 2023 Okropny jest ten żólty kolor - błeeeee, aż oczy bolą. Ale robota - bardzo ładna, bardzo mi się podoba. A co do modeli -Army - ogólnie są bardzo spoko, tylko ceny mają ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 13 Marca 2023 Share Napisano 13 Marca 2023 Super model! Oglądałem właśnie wczoraj twoją relację z budowy na YouTube. Żółty bardzo ładnie wyszedł, znając żółte farby wiem, że pewnie musiałeś położyć kilka warstw, żeby pokryło model. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 13 Marca 2023 Share Napisano 13 Marca 2023 Świetnie wykonany i świetnie zmalowany model Mam jednak wrażenie jak i podejrzenie, iż nie był to łatwy kolor do malowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankie Napisano 13 Marca 2023 Share Napisano 13 Marca 2023 Wygląda ja 1/48. Piękny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 14 Marca 2023 Share Napisano 14 Marca 2023 W dniu 13.03.2023 o 21:07, Frankie napisał: Wygląda ja 1/48. Piękny! W 1/48 to wygląda tak , specjalnie wybrałem taki mało zniszczony i z żółtymi skrzydłami. https://kingshobby.com/store/f4f-3-wildcat-profipack-eduard-82201 W cenie army mamy eduarda , w mojej ocenie różnicę klas widać . Wykonanie modelu się podoba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 14 Marca 2023 Share Napisano 14 Marca 2023 Super. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 15 Marca 2023 Share Napisano 15 Marca 2023 Ładny, staranny, oryginalny. Lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 17 Marca 2023 Share Napisano 17 Marca 2023 Znakomity. Bardzo ciekawie wygląda w tym żółtym "antykamuflażu" . Gratulacje zdjęcia tygodnia. Powodzenia dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dolarmoneymaker Napisano 17 Marca 2023 Share Napisano 17 Marca 2023 Ależ przepiękna praca genialna ! Film obejrzałem dwa razy i chyba puszczę jeszcze raz tak dobrzesię to ogląda i muzyka miód dla uszu i oczu PETARDA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 21 Marca 2023 Autor Share Napisano 21 Marca 2023 Cześć! Przede wszystkim pięknie dziękuję za pozytywny odbiór i fotkę tygodnia Nie powiem, żeby Wildcat był moim ulubionym samolotem ale uważam, że pudełko Arma Hobby z tymi treningowymi maszynami to strzał w dziesiątkę, zaproponowane schematy malowania są genialne. W dniu 12.03.2023 o 16:20, marek d napisał: Jaki ładniutki. Pewien pan o każdym modelu Army mówi że jest do .... a tu proszę jaki ładny model. U Army bardzo szanuję to, że dość często publikują na swoim blogu uwagi Projektanta dotyczące wypuszczanych zestawów. Wildcat, choć jest bardzo przyjemnym zestawem, ma kilka "momentów" ale większość została na blogu opisana, wraz z informacją, jak sobie z nimi poradzić. Zawsze po tej lekturze jestem bardziej zrelaksowany W dniu 12.03.2023 o 18:05, jachud3 napisał: Bardzo ładny żółtek Coś takiego na półce niewątpliwie przyciągnie wzrok każdego. Plusik za antenki w 72 nie każdemu się chce. Oj tak, wyzwaniem pod koniec stało się takie obracanie modelem aby nic nie urwać... W dniu 13.03.2023 o 12:06, Kolekcjoner WP napisał: Super model! Oglądałem właśnie wczoraj twoją relację z budowy na YouTube. Żółty bardzo ładnie wyszedł, znając żółte farby wiem, że pewnie musiałeś położyć kilka warstw, żeby pokryło model. W dniu 13.03.2023 o 18:26, rudy0007 napisał: Świetnie wykonany i świetnie zmalowany model Mam jednak wrażenie jak i podejrzenie, iż nie był to łatwy kolor do malowania Oj zdecydowanie nie był, pierwszy raz robiłem cały żółty samolot i to autentycznie był poligon nowych technik. W zasadzie cały etap malowania i brudzenia robiłem najpierw na kawałku złomu, testując różne sposoby cieniowania, kolory washa, okopcenia itd. Bardzo łatwo ten kolor zdominować, a jakakolwiek niedoskonałość popełniona na wcześniejszym etapie prac potem paskudnie wyłazi i nie da się jej prosto zamalować (trzeba znów wychodzić od białej bazy i powtarzać cały proces malowania od początku). Przy cieniowaniu i weatheringu z użyciem popularnych brązów, kolor lubi wpadać w pomarańczowe odcienie, co bardziej przypomina jakiś patchwork a nie brudny żółty. Niby prosty bo jednokolorowy ale zabawa była... W dniu 17.03.2023 o 22:45, dolarmoneymaker napisał: Ależ przepiękna praca genialna ! Film obejrzałem dwa razy i chyba puszczę jeszcze raz tak dobrzesię to ogląda i muzyka miód dla uszu i oczu PETARDA ! Nawet nie wiem co powiedzieć więc powiem tylko, że bardzo dziękuję. Czytanie takich komentarzy daje niesamowitego kopa żeby kręcić kolejne filmiki (a jest to bardzo czasochłonne więc te kopniaki są potrzebne ). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi