myszaty Napisano 30 Kwietnia 2020 Share Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) cdn...P7a ArmaHobby pędzel hataka blue Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 30 Kwietnia 2020 Share Napisano 30 Kwietnia 2020 MiG-29UB "4105" Trumpeter 1:32 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dalixan Napisano 13 Czerwca 2020 Share Napisano 13 Czerwca 2020 Dodam od siebie, skończony 2 dni temu: PZL P11c ArmaHobby 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dalixan Napisano 13 Czerwca 2020 Share Napisano 13 Czerwca 2020 (edytowane) ICM Spitfire Vb 1/48. Pilotowany przez generała brygady Franciszka Kornickiego - wybranego symbolem na 100 lecie RAF Edytowane 13 Czerwca 2020 przez Dalixan Poprawiono dane po sugestii Slawka_26869 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 13 Czerwca 2020 Share Napisano 13 Czerwca 2020 Ja w kwestii formalnej: nie Franciszek Kórnicki lecz Franciszek Kornicki (od 28 września 2018 - Generał Brygady) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dalixan Napisano 13 Czerwca 2020 Share Napisano 13 Czerwca 2020 1 minutę temu, Slawek_26869 napisał: Ja w kwestii formalnej: nie Franciszek Kórnicki lecz Franciszek Kornicki (od 28 września 2018 - Generał Brygady) Sławek dziękuję, słownik w telefonie zawiódł. Poprawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 29 Czerwca 2020 Share Napisano 29 Czerwca 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 30 Czerwca 2020 Share Napisano 30 Czerwca 2020 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 30 Czerwca 2020 Share Napisano 30 Czerwca 2020 O proszę, jest i pucki CANT, śliczny! jest szansa na więcej zdjęć na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Lipca 2020 Share Napisano 1 Lipca 2020 Ładna kolekcja. CANT bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 5 Lipca 2020 Share Napisano 5 Lipca 2020 (edytowane) A ja takie sobie polepiłem ostatnimi czasy.... Podstawke zrobił Flachenty, Figurkę zmalował bondarek... kalki (diabełek którego sam narysowałem) wydrukował dla mnie Paweł... dzięki koledzy. Cała reszta już moja. Model będzie można oglądać na stałej ekspozycji w muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku. Edytowane 5 Lipca 2020 przez zegeye 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Lipca 2020 Share Napisano 5 Lipca 2020 Ki diabeł Jak ty już Zbychu zaczynasz lepić samoloty z szachownicą to chyba pora żebym ja zaczął lepić kajaki. Zacnie wam ta współpraca wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Sierpnia 2020 Share Napisano 12 Sierpnia 2020 PZL P.11a - IBG i Sęp w dziennym świetle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 16 Sierpnia 2020 Share Napisano 16 Sierpnia 2020 Mig-29 stworzony na prezent dla kolegi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Dzień Dobry, Kilkadziesiąt lat temu gdy nie było internetu modelarstwo miało dużo wyrazistsze znaczenie edukacyjne. O Łosiu słyszałem skądinąd ale Czaplę poznałem dopiero dzięki temu, że był taki model. Sklejona, ale nie pomalowana Czapla, z dokładnie tego pudełka, które jest na zdjęciu stała u nas w domu na półce wiele lat. Jako dziecku podobało mi się to, że na takim plastikowym modelu można oddać plastycznie strukturę powierzchni poszycia. Z tamtego modelu zostało tylko pudełko, model który jest na zdjęciu zrobiłem ze dwa lata temu (Mistercraft, 1/72) tylko z przyczyn „sentymentalnych”, stąd też wykonanie celowo takie jakie mogło by być lata temu. Takie wspomnienie z dzieciństwa („wyzwanie, co?” - spytał mnie sprzedawca w sklepie, nie - tylko wspomnienia). z pozdrowieniami dla wszystkich Sławek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Bardzo ciekawe efekty ,,starzenia". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Ajajaj... Za francuskie szachownice to Ci się należy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Wklej to na Jak hartowała się stal, czyli modelarskie lata PRL ożywisz wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 5 minut temu, RAV napisał: Podwozie należałoby zmontować na nowo. Amortyzatory wchodzą w kadłub w niewłaściwym miejscu. Oj, czepiasz się. Miał być sentymentalny a nie redukcyjny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 14 godzin temu, Baas ArK napisał: Ajajaj... Za francuskie szachownice to Ci się należy Dodać należy, że nie dość, że francuskie, to jeszcze kolejowe. To jeszcze dla pewności i ja poprawię 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 14 godzin temu, Baas ArK napisał: Za francuskie szachownice to Ci się należy 2 minuty temu, Grzes napisał: To jeszcze dla pewności i ja poprawię Aż mi się przypomniał pewien polski klasyk: "Przepraszam, czy tu biją?" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 Nie przypuszczałem, że ten samolocik spowoduje taki odzew, tak więc kajam się serdecznie za te francuskie, kolejowe szachownice. Kleiłem bezmyślnie jak dziecko, patrząc na obrazek z instrukcji (tam jest właśnie tak) i już było za późno, a podwozie tak samo czyli tam gdzie pasowało, bo jak napisano wyżej miało być sentymentalnie a nie redukcyjnie. pozdrawiam wszystkich Sławek 16 godzin temu, myszaty napisał: Bardzo ciekawe efekty ,,starzenia". Malowałem pędzlem, na skrzydła i nie tylko dołożyłem trochę niebieskiego na sucho . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 Czapla zawsze wzbudza zainteresowanie - stare zestawy to wspomnienia i sentyment, nowe to wyzwanie i walka z materią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 W dniu 7.04.2021 o 14:47, Grzes napisał: Dodać należy, że nie dość, że francuskie, to jeszcze kolejowe. Że tak zapytam, o co chodzi że "kolejowe"? Nie za bardzo ogarniam temat, proszę o jakąś podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 O to chodzi: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi