Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kelly9mm Napisano 14 Czerwca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Share Napisano 14 Czerwca Czołem, Jako że nigdy jeszcze nie budowałem niczego od Airfixa, postanowiłem to zmienić. W moje łapki wpadł jeden z ich ostatnich wynalazków - Fairey Gannet. Samolot na tyle pokraczny, że nie mogłem przejść obok niego obojętnie. Dużo ochów i achów można znaleźć na temat tego zestawu w sieci. Mnie on jakoś szczególnie nie zachwycił, choć sam model budowało się całkiem przyjemnie. Nie skorzystałem z załączonych propozycji malowania RN i zrobiłem go w barwach australijskich, czyli w praktycznie takich samych jak RN . Zbudowany w zasadzie z pudełka plus blaszki Eduarda w kabinie. Oto zatem Fairey Gannet AS.1, numer seryjny XA331, w barwach 816 Eskadry RAN na pokładzie HMAS Melbourne, rok 1957. Miłego oglądania i krytykowania! Pozdrawiam, Marcin Kilka zbliżeń na kabinki: 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Ciekawy temat. Czym go malowałeś? Jaśniejszy kolor to mix czy gotowiec? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Świetna robota, bardzo się podoba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Robota super, ale brzydal okrutny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Zawsze mi się ten pokrak podobał. Model ładnie zrobiony. Podoba mi się subtelne wycieniowane jasnego dołu. Ale żeby nie było za słodko to zwrócę dyskretną uwagę, że coś nie pykło z drzwiami komory bombowej - chyba za szeroko otwarta i te siłowniki wiszą tak trochę nie teges 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 14 Czerwca Autor Share Napisano 14 Czerwca Godzinę temu, DobreMzimu napisał: Ciekawy temat. Czym go malowałeś? Jaśniejszy kolor to mix czy gotowiec? Mr Color. Ten kolor to zwykły Sky, czyli w tym przypadku C368 51 minut temu, barszczo napisał: Świetna robota, bardzo się podoba . Dzięki wielki 18 minut temu, marek d napisał: Robota super, ale brzydal okrutny. Dzięki, jest tak brzydki, że aż ładny 6 minut temu, abtb napisał: Zawsze mi się ten pokrak podobał. Model ładnie zrobiony. Podoba mi się subtelne wycieniowane jasnego dołu. Ale żeby nie było za słodko to zwrócę dyskretną uwagę, że coś nie pykło z drzwiami komory bombowej - chyba za szeroko otwarta i te siłowniki wiszą tak trochę nie teges Dzięki. Pokrywy komory tak właśnie mają być otwarte. Do podwieszania uzbrojenia zdejmowało się je z siłowników i szeroko otwierało. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca 6 minut temu, kelly9mm napisał: Do podwieszania uzbrojenia zdejmowało się je z siłowników i szeroko otwierało. Qrcze - całe życie człowiek dowiaduje się czegoś nowego. Dzięki za wyjaśnienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Ładna scenka i ładne wykonanie nietuzinkowej tak konstrukcji, jak i modelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca (edytowane) Świetne wykonanie. Prawdziwy majstersztyk. Bardzo mi się podoba. Przyznam się szczerze, że w pierwszej chwili miałem wątpliwość czy pod skrzydłami mogą już wisieć rakiety gdy skrzydła są złożone ale wygląda na to, że na lotniskowcach samoloty uzbraja się się właśnie w takim stanie. Dla mnie to też nowość. Edytowane 15 Czerwca przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek261 Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Pięknie zrobiony model. Super konfiguracja z dwoma węzłami składania skrzydła. Kabina też zacnie się prezentuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Bardzo ładnie wykonany model, podstawka też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca świetny kangur 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Fajny rzadko pokazywany i podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Bardzo ładnie wykonany ale samolot brzydki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 15 Czerwca Autor Share Napisano 15 Czerwca 10 godzin temu, Rafał B napisał: Ładna scenka i ładne wykonanie nietuzinkowej tak konstrukcji, jak i modelu 9 godzin temu, Endrju napisał: Świetne wykonanie. Prawdziwy majstersztyk. Bardzo mi się podoba. Przyznam się szczerze, że w pierwszej chwili miałem wątpliwość czy pod skrzydłami mogą już wisieć rakiety gdy skrzydła są złożone ale wygląda na to, że na lotniskowcach samoloty uzbraja się się właśnie w takim stanie. Dla mnie to też nowość. 8 godzin temu, przemek261 napisał: Pięknie zrobiony model. Super konfiguracja z dwoma węzłami składania skrzydła. Kabina też zacnie się prezentuje. 7 godzin temu, RogerM napisał: Bardzo ładnie wykonany model, podstawka też 7 godzin temu, M.A.V. napisał: świetny kangur 7 godzin temu, Adamo722 napisał: Fajny rzadko pokazywany i podoba mi się 3 godziny temu, mig napisał: Bardzo ładnie wykonany ale samolot brzydki Serdecznie dziękuję, cieszę się że przypadł Wam do gustu mimo niewątpliwej brzydoty głównego aktora 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 26 Czerwca Share Napisano 26 Czerwca Fajny ten kangur, naprawdę się podoba no i w naturalnym otoczeniu. Właśnie bujam się z moim. Jaki dałeś lakier na wykończenie? Bo mam wątpliwości mat czy satyna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Czerwca Share Napisano 26 Czerwca KOT!!!!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 26 Czerwca Share Napisano 26 Czerwca W dniu 15.06.2024 o 20:57, kelly9mm napisał: mimo niewątpliwej brzydoty głównego aktora ale model zbudowany rewelacyjnie !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 26 Czerwca Share Napisano 26 Czerwca Nie mój obszar zainteresowań, ale nie można koło takiego modelu przejść obojętnie. Bardzo ładna praca. No może te stateczniki torpedy na pierwszym zdjęciu trochę grubawe, ale całość - torpeda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca Piękne wykonanie. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca Ależ przyjemność oglądać Twoje prace! A tę - szczególnie. Mnóstwo tu ciekawych detali i smaczków, niebanalny samolot... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 27 Czerwca Autor Share Napisano 27 Czerwca W dniu 26.06.2024 o 11:41, GrzegorzM napisał: Fajny ten kangur, naprawdę się podoba no i w naturalnym otoczeniu. Właśnie bujam się z moim. Jaki dałeś lakier na wykończenie? Bo mam wątpliwości mat czy satyna. 23 godziny temu, smialus napisał: KOT!!!!!!!!! 21 godzin temu, BRAVO112 napisał: ale model zbudowany rewelacyjnie !!! 12 godzin temu, MAREK74 napisał: Nie mój obszar zainteresowań, ale nie można koło takiego modelu przejść obojętnie. Bardzo ładna praca. No może te stateczniki torpedy na pierwszym zdjęciu trochę grubawe, ale całość - torpeda. 5 godzin temu, zaruk napisał: Piękne wykonanie. Gratuluję. 4 godziny temu, socjo1 napisał: Ależ przyjemność oglądać Twoje prace! A tę - szczególnie. Mnóstwo tu ciekawych detali i smaczków, niebanalny samolot... Dziękuję serdecznie za miłe słowa, to naprawdę przyjemny w budowie model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 27 Czerwca Autor Share Napisano 27 Czerwca W dniu 26.06.2024 o 11:41, GrzegorzM napisał: Jaki dałeś lakier na wykończenie? Bo mam wątpliwości mat czy satyna. Ostatni lakier jaki kładłem to Mr Color GX-114. Teoretycznie mat, ale: 1. GX-114 sam w sobie nie jest ultra matowy 2. Położony został cienką warstwą na mocno błyszczące podłoże (przedtem kładziony był w kilku etapach GX-112) 3. Na nim pracowały jeszcze oleje, które są nieco błyszczące w efekcie wyszła lekka satyna (zgodnie zresztą z założeniem projektowym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca Piękny model, efekt jest znakomity, bardzo mi się podoba zróżnicowanie powierzchni, super No i sam samolot, tak brzydki że aż piękny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca (edytowane) Kangury zawsze mile widziane. Fajny model choć oryginał brzydki. Edytowane 27 Czerwca przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi