kelly9mm Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Czołem, Nie zważając na toczącą się nieopodal bitwę o kompetencje (lub ich brak) Arma Hobby, sięgnąłem po jeden z ich szlagierów, czyli małego Hurricane'a, tym razem w wersji Mk.IIc. A jako, że lubię udziwnienia zdecydowałem się na takie dziwaczne malowanie, w zasadzie już nie Angol, choć nie do końca jeszcze Turek. Malowanie prawdopodobnie z operacji transferu maszyny z bliskowschodnich baz RAF do Turcji. Maszynka zrobiona została na bazie pakietu "Eastern Front", więc w zestawie były od razu wydrukowane wydechy, lusterko i zydel. Dołożyłem do tego lufy od Mastera, tablicę przyrządów od Yahu i celownik od Brengun. Miłego oglądania i krytykowania! Pozdrawiam, Marcin 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Podoba mi się. Fajny model, ładnie zrobiony, ciekawe malowanie. Najbardziej jednak podobają mi się zdjęcia. Gratulacje za świetną prezentację! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Super. Ramka podstawki trochę psuje realistyczną wizję. 7 foto jak prawdziwy samolot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Świetny Turek, bardzo się podoba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Piękny ci on 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Fajnie wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Piękna rzecz. "Ajabym" dodał ślady po zamalowanych znakach brytyjskich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek261 Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 2 Listopada Autor Share Napisano 2 Listopada Dzięki wielkie za ciepłe przyjęcie. 7 godzin temu, Baas ArK napisał: Piękna rzecz. "Ajabym" dodał ślady po zamalowanych znakach brytyjskich. Nie jestem pewien, czy brytyjskie kokardy zostały po prostu zamalowane. Materiały źródłowe są szczątkowe, ale maszyny z tego „tureckiego transferu” wyglądają na przemalowane po całości. Choć raczej niechlujnie, bo farba na spodzie wydaje się łuszczyć na potęgę. Stąd też pomysł, żeby dolne powierzchnie były pomalowane LMB, spod którego wyziera Azure Blue. Trochę drapania się głowie, jak mogła ta maszyna wyglądać można znaleźć tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Pięknie pomalowany i zgrabnie zrobiony, oglądanie tych zdjęć to wielka frajda. Może dodasz pełną fotkę od spodu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Świetne zdjęcia i sam model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Bardzo mi się podoba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Zacny modelik. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 2 Listopada Autor Share Napisano 2 Listopada Wielkie dzięki! 2 godziny temu, zaruk napisał: Może dodasz pełną fotkę od spodu? Możliwe, jak znowu rozłożę namiocik do zdjęć. Generalnie nie lubię robić fotek spodu, bo zazwyczaj zepsuję coś na górze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada 31 minut temu, kelly9mm napisał: Generalnie nie lubię robić fotek spodu, bo zazwyczaj zepsuję coś na górze . Pewnie dlatego oglądanie brzuszków jest tak pasjonujące. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Bardzo ładnie i ciekawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Sam teraz robię takiego szkraba i powiem szczerze, że mając to w rękach to wielkość a raczej małość takiego modelu nie daje dużego pola do popisu. Tak przynajmniej mi się wydawało bo jak widać na załączonych tu obrazkach to da się sporo wyciągnąć z tej skali i zrobić bardzo atrakcyjny model. Z niektórych ujęć wygląda jak prawdziwa maszyna. Brawo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada Piękny model, dobre fotki. Super się ogląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada Miodzio:)Wieki temu miałem Intech w tym malowaniu, miał kwadratowe, czerwone znaki na skrzydłach. Pewnie nowsze badania pokazały, że ich tam nie było. Arma ma to fajne, że przykłada się do historii samolotów, których malowania proponują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 3 Listopada Autor Share Napisano 3 Listopada 2 godziny temu, GrzegorzM napisał: Wieki temu miałem Intech w tym malowaniu, miał kwadratowe, czerwone znaki na skrzydłach. Pewnie nowsze badania pokazały, że ich tam nie było. Arma ma to fajne, że przykłada się do historii samolotów, których malowania proponują. Nie do końca, takiego schematu malowania w propozycji Arma nie ma. Brak biało-czerwonych kwadratów na skrzydłach to moja decyzja projektowa podjęta na podstawie nielicznych materiałów źródłowych, do których dotarłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 4 Listopada Share Napisano 4 Listopada Eeee no Panie! Bardzo elegancki modelik!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi