tomek14147 Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Będziesz się wzorował na jakimś konkretnym pojeździe? Bo na tygrysach z wieżą Porsche używano dwóch typów gąsienic: wczesne (ATL-22) razem z 18 zębnymi kołami napędowymi i standardowe (ATL-16) używane na późniejszych Tygrysach z wieżą Porsche i tygrysach z wieżą Henschla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Jezeli ma znaczenie malowanie , to Mailly le camp : Na jakims zagranicznym forum pisali o ATL 16 - wiec 16 kupic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Jak najbardziej ATL-16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Po 4 dniach ktos odpisal rzeczowo Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Witam, mam dosyć prozaiczne pytanie na jakie kolory należy pomalować gąsienice od Leosia 2A4, by wyglądały realnie, a przy tym prosto z fabryki Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Wie ktoś może kto/czy robi kalki do takiego malowania jak poniżej, chodzi głównie o litery UN . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 http://www.monstermarketplace.com/hobby-and-art-supplies/unifil-leclerc-t6-un-tank-1-35-echelon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Czyli raczej poza moim zasięgiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Witam szanowne grono. Mam problem a zarazem wątpliwości. Choć to częste połączenie Chciałem zrobić dioramę, na której głównym pojazdem jest Puma. I teraz moja prośba, czy ktoś mógłby mi spasować figurki do Pumy, tak aby się mniej więcej zgadzały okresowo, bo jeśli chodzi o jednostki, mundury itp. to w tej kwestii leżę. Albo w jakimś sensie nakierować na trop poszukiwań. Dodam, że puma ma pootwierane włazy w wieżyczce ale chciałbym by figsy znajdowały się na zewnątrz. Liczę na pomoc i za każdy odzew stokrotne dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Dostałem w prezencie M151A2 Tow Missile Launcher (Academy, 1:35, 13406), mam problem z doborem farb. Producent podaje farby Mr. Hobby, niestety nie używam ich. Może ktoś ma jakąś instrukcję od owego modelu ale innej firmy? Chciałbym go prysnać w Revellach lub Model Masterach, ewentualnie w Pactrach - tych farb mam sporo a Mr.Hobby nie kupuję więc mam z tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Kamuflarz 4-kolorowy według normy TC5-200 dla USMC Standardowe kolory kamuflarzu 1 - W - H34 2 - DS - 4cz H121+2czH118+1cz110 3 - S - H187 4 - EY - 1czH94+1czH63 5 - ER - H186 6 - FD - H142 7 - EB - 8czH110+2czH113+1czH33 8 - OD - H155 9 - LG - H151 10 - DG - H117 11 - FG - H116 12 - BL -H33 Wystarczająca odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Moses To jest w humbrolach podane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigniew zaręba Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Witam,mam pytanie odnośnie malowania modelu katiuszy. Ostatnio znalazłem w szafie model katiuszy firmy alan,niestety nie mam numerów farbek .Szukałem na forum i w relacjach budowy,ale nigdzie nie znalazłem.Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśnik Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 mam pytanie odnośnie modeli sturmtigera trumpetera sa dostępne dwa zestawy 1:72 które trumpek określa jako early i late zastanawia mnie kształt lufy we wczesnej wersji (brak kanałów odprowadzających gazy wylotowe pocisku) - jest to błąd trumpka czy faktycznie mógł być montowany taki moździerz ? zastanawia mnie to tym bardziej że nie spotkałem się fotką właśnie takiego sturmtigera - chyba że jest to prototyp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 malowania modelu katiuszy cały zielony, może być oliwkowy, może być khaki, generalnie rusowie malowali zielonym - a jaki podszedł tak wychodziło. pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Witam. A ja mam pytanie odnośnie Tygryska. Czy z tego Tigera Afv-Clubu 1:48 http://www.mojehobby.pl/afv-club-48001-tiger-i-panzerkampfwagen-vi-sd-kfz-181-latest-version-p-1-705345.html da się zrobić Tygrysa Wittmannowskiego? Teoretycznie wystarczy nałożyć kalki, ale tak poważniej, nie chciałbym mieć wielkich mega szczegółowych przeróbek. Tylko co z tych najważniejszych rzeczy trzeba by przerobić, no chyba że to się kompletnie nie nadaje. I czy macie jakiś porządny, w miarę wiarygodny i jasny schemat dla 007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Witam.A ja mam pytanie odnośnie Tygryska. Czy z tego Tigera Afv-Clubu 1:48 http://www.mojehobby.pl/afv-club-48001-tiger-i-panzerkampfwagen-vi-sd-kfz-181-latest-version-p-1-705345.html da się zrobić Tygrysa Wittmannowskiego? da się, musisz tylko dorobić dodatkowe antenty bo to wersja dowódcza i troche pozmieniac uklad tylnej plyty, tu jest model dragona na ktorym widac co i jak z tylu i z antenami. http://planetarmor.com/forums/showthread.php?t=6738 nie wiem jak z hamulcem wylotowym bo oni dali wczesny, w modelu afv pewnie bedziesz mial pozny mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 zastanawia mnie to tym bardziej że nie spotkałem się fotką właśnie takiego sturmtigera - chyba że jest to prototyp ? Tak, to prototyp ;) ze dwa zdjecia jego sa bodajze w tankpower vol 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Witam Zwracam się z pytaniem jaki zestaw waloryzacyjny byłby najlepszy do king Tigera pozna wersja konkretnie-Ardeny?? Chodzi mi głównie o blaszki Smile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 http://www.plastikowe.pl/technika/ogniwka-latwo-szybko-i-przyjemnie miłej lektury ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Mam nietypowa zagadkę, otóż: Co to mógł być za pojazd? Miał 3 załogantów, plandekę i był nieszczyceniem czołgów z Afrika Korpsu? Podobno ktoś z rodziny na czymś takim walczył ,ale sam nie wiem co to mogło być, wie może ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Obstawiałbym Panzerjaeger I albo Marder II, ale to tylko moje przypuszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Witam, obserwuje Wasze forum już od dłuższego czasu i po cichu lepię sobie prosty plastik (postaram się w weekend rozpocząć relacje). Teraz chciał bym sobie sprawić kolejny i nie naciąć się, tak jak ostatnio, na coś co jest dość kiepskiej jakości. Mam do Was pytanie, który zestaw wybrać, i który z nich jest najwierniejszy oryginałowi? : http://www.mojehobby.pl/alan-004-german-panzerkampfwagen-ii-ausf-c-p-1-1572859.html http://www.mojehobby.pl/tamiya-35299-pz-kpfw-ii-ausf-c-sd-kfz-121-polish-campaign-p-1-1496344.html http://www.mojehobby.pl/dragon-6432-pz-kpfw-ii-ausf-c-mit-zusatzpanzer-p-1-1269723.html Chciał bym też pobawić się trochę blaszkami i zobaczyć z czym to się je, więc tak jak poprzednio chciał bym się dowiedzieć, co do jakiego zestawu można kupić i co polecacie? Z góry dziękuje za odpowiedzi. pozdrawiam, Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolll Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Witam! Szukam figurek rosjan z afganistanu z lat 1979/1989 w skali 1/35 i w plastiku i w żywicy. Chodzi mi głownie oprócz tych z ICM-u bo jest ich mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Darku M zestawu Alan'a nie polecam. Szczególnie jeśli jesteś jeszcze świeży w "te klocki". Zestaw Tamiy'i jest dosyć starym produktem tej firmy, ale dobrze się składa. Dragon to właściwie nowość na rynku, więc ja bym był za tym zestawem. Dodatkowo posiada wnętrze, małą blaszkę, oraz gąsienice z pojedynczych ogniw. Po więcej informacji zajrzyj tutaj: http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/dragon/dr6432.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi