Skocz do zawartości

[Pojazdy wojsk.] Zadajemy pytania. Otrzymujemy odpowiedzi.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
najlepszy to jest 87038

Popieram, bardzo dobrze penetruje i pędzelek jest świetny jeżeli chodzi o dozowanie kleju.

Napisano (edytowane)

Model został zamówiony

http://allegro.pl/farby-wwii-military-german-army-italeri-acrylic-i2918326562.html

http://allegro.pl/pz-kpfw-vi-ausf-e-tiger-i-zvezda-1-35-3646-i2937379919.html

http://allegro.pl/klej-modelarski-z-igla-wamod-30-ml-i2941831620.html

Prosiłbym jeszcze o pomoc w wyborze pedzli. Wydaje mi sie że cztery rodzaje powinno wystarczyc, ale nie wiem jakie dokładnie wybrac ;) Zaznaczam, że chodzi mi o pędzle do 10 zł za sztuke

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeszcze pytanie o farby metaliczne i metalizery. Czym sie różnią od siebie i na jakich częsciach modelu je zastosowac ?

Edytowane przez Gość
Napisano

Ja mam pytanie odnośnie najlepszego modelu Leoparda 2 A4 1:35. Chciałbym by z danego zestawu szło jak najlepiej odwzorować polskiego Leosia.

Który model jest warty polecenia?

Napisano

Powinny ci wystarczyć pędzelki Mag-pol na początek ich cena to ok. 6zł za sztukę. Warto odwiedzić też sklep z artykułami dla plastyków mają duży wybór. Potrzebne ci będą pędzelki zarówno płaskie jak i okrągłe. Okrągłe przydadzą ci się drobne rozmiary np z wyżej wymienionej firmy okrągłe 0/2, 1 bądź 0, 2 powinny ci starczyć, płaskie jakiś średni i większy rozmiar.

Przejrzyj ten wątek.

http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=40&t=9427

Napisano

są też pędzle np. firmy Koliński, z naturalnego i syntetycznego włosia.

Napisano
Zaznaczam, że chodzi mi o pędzle do 10 zł za sztuke

Powinny ci wystarczyć pędzelki Mag-pol

za polecanie komukolwiek magpoli powinno się łamać nadgarstki

Skoro znasz lepsze pędzelki do 10 zł to poleć je koledze, kupi lepsze.

Napisano

Witam , Potrzebuję pomocy. Kończę model SAM-6 Trumpetera i brakuje mi jednego koła nośnego. Czy ktoś ma może zbędne? Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Witam przymierzam się do m 32 (pojazd ratowniczy na podwoziu Sherman m4a1 chciałem go zrobić w barwach 1 dywizji pancernej gen Maczka znalazłem tylko jedną wzmiankę i jedno niewyraźne zdjęcie pod którym było napisane pojazd w kamuflażu natryskowym czy może któryś z kolegów wie coś na ten temat albo ma jakieś Kiwity ??

Napisano (edytowane)

dzięki za zdjęcie, on chyba jest pomalowany w kamuflaż zielony z brązowymi pasami czy to tylko złudzenie??

Edytowane przez Gość
Napisano (edytowane)
dzięki za zdjęcie, on chyba jest pomalowany w kamuflaż zielony z brązowymi pasami czy to tylko złudzenie??

To jest pył zmyty deszczem albo coś w ten deseń,albo pył się przykleił do wycieku wachy z wlewu paliwa .Ten pojazd ma nazwę własną ,,Krokodyl,,

Edytowane przez Gość
Napisano

To jest pył zmyty deszczem albo coś w ten deseń,albo pył się przykleił do wycieku wachy z wlewu.

masz rację przyjrzałem się dokładnie dzięki

Napisano

Witam mam spory problem chcę wykonać model Pantery G z zimeritem z walk we Włoszech , z dodatkowymi osłonami dachu wierzy i wentylatorów. Druga kwestia to chęć poćwiczenia zimmeritu. I tu mam prośbę czy ktoś ma fotki jakiś fajnych panther g z tym właśnie pokryciem, i jeszcze jedno czy te pantery mogły posiadać podwyszony lewy wentylator jak tu. http://i260.photobucket.com/albums/ii31/klajus/PzRgt26-1.jpg

Napisano

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum chociaż obserwatorem jestem długo. Czytałem akurat wątek warsztatowy mtb Leoparda 2A4 i tam było zdanie że gąsienice DS Track są lepsze od gumowych. Chciałbym się dowiedzieć czym one się różnią? Przed sobą mam akurat gumowe gąsienice z tego modelu oraz plastikowe challangera 2.

Napisano

witam, cos takiego zakupiłem i chaciłbym wykonac w polskim malowaniu, i tak patrze co trzeba w tym zminic? wózki , koła, czy co innegobo dopiero zbiram literature.d

Napisano

o tesz przymiezam się do zakupu tego zestawu więc zasiadam

Napisano

Czy ma ktoś na zbyciu kalkomanie SKIFA z polskimi orłami?

I jeszcze raz zwracam się z prośbą o koło nośne do zestawu SAM - 6 TRUMPETERA.