Keisyzrk Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 najlepszy to jest 87038 Popieram, bardzo dobrze penetruje i pędzelek jest świetny jeżeli chodzi o dozowanie kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Model został zamówiony http://allegro.pl/farby-wwii-military-german-army-italeri-acrylic-i2918326562.html http://allegro.pl/pz-kpfw-vi-ausf-e-tiger-i-zvezda-1-35-3646-i2937379919.html http://allegro.pl/klej-modelarski-z-igla-wamod-30-ml-i2941831620.html Prosiłbym jeszcze o pomoc w wyborze pedzli. Wydaje mi sie że cztery rodzaje powinno wystarczyc, ale nie wiem jakie dokładnie wybrac ;) Zaznaczam, że chodzi mi o pędzle do 10 zł za sztuke ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jeszcze pytanie o farby metaliczne i metalizery. Czym sie różnią od siebie i na jakich częsciach modelu je zastosowac ? Edytowane 17 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzes430 Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Ja mam pytanie odnośnie najlepszego modelu Leoparda 2 A4 1:35. Chciałbym by z danego zestawu szło jak najlepiej odwzorować polskiego Leosia. Który model jest warty polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Wyboru póki co nie ma za dużego, Hobby Boss, teraz Revell wydaje nową A4, ale nie wiadomo jakiej będzie jakości (mam nadzieje, jak najlepszą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 Ponawiam swoje pytanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 Powinny ci wystarczyć pędzelki Mag-pol na początek ich cena to ok. 6zł za sztukę. Warto odwiedzić też sklep z artykułami dla plastyków mają duży wybór. Potrzebne ci będą pędzelki zarówno płaskie jak i okrągłe. Okrągłe przydadzą ci się drobne rozmiary np z wyżej wymienionej firmy okrągłe 0/2, 1 bądź 0, 2 powinny ci starczyć, płaskie jakiś średni i większy rozmiar. Przejrzyj ten wątek. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=40&t=9427 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 są też pędzle np. firmy Koliński, z naturalnego i syntetycznego włosia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 Zaznaczam, że chodzi mi o pędzle do 10 zł za sztuke Powinny ci wystarczyć pędzelki Mag-pol za polecanie komukolwiek magpoli powinno się łamać nadgarstki Skoro znasz lepsze pędzelki do 10 zł to poleć je koledze, kupi lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 kolibri , ale magpoli też używam, bo tanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 21 Stycznia 2013 Share Napisano 21 Stycznia 2013 Witam , Potrzebuję pomocy. Kończę model SAM-6 Trumpetera i brakuje mi jednego koła nośnego. Czy ktoś ma może zbędne? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Witam przymierzam się do m 32 (pojazd ratowniczy na podwoziu Sherman m4a1 chciałem go zrobić w barwach 1 dywizji pancernej gen Maczka znalazłem tylko jedną wzmiankę i jedno niewyraźne zdjęcie pod którym było napisane pojazd w kamuflażu natryskowym czy może któryś z kolegów wie coś na ten temat albo ma jakieś Kiwity ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 To jest ten M32 ARV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) dzięki za zdjęcie, on chyba jest pomalowany w kamuflaż zielony z brązowymi pasami czy to tylko złudzenie?? Edytowane 22 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Proszę jak coś to wal do mnie jak do Pantery hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Proszę jak coś to wal do mnie jak do Pantery hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) dzięki za zdjęcie, on chyba jest pomalowany w kamuflaż zielony z brązowymi pasami czy to tylko złudzenie?? To jest pył zmyty deszczem albo coś w ten deseń,albo pył się przykleił do wycieku wachy z wlewu paliwa .Ten pojazd ma nazwę własną ,,Krokodyl,, Edytowane 22 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 dzięki za zdjęcie, on chyba jest pomalowany w kamuflaż zielony z brązowymi pasami czy to tylko złudzenie?? To jest pył zmyty deszczem albo coś w ten deseń,albo pył się przykleił do wycieku wachy z wlewu. masz rację przyjrzałem się dokładnie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 Witam mam spory problem chcę wykonać model Pantery G z zimeritem z walk we Włoszech , z dodatkowymi osłonami dachu wierzy i wentylatorów. Druga kwestia to chęć poćwiczenia zimmeritu. I tu mam prośbę czy ktoś ma fotki jakiś fajnych panther g z tym właśnie pokryciem, i jeszcze jedno czy te pantery mogły posiadać podwyszony lewy wentylator jak tu. http://i260.photobucket.com/albums/ii31/klajus/PzRgt26-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mdma85 Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum chociaż obserwatorem jestem długo. Czytałem akurat wątek warsztatowy mtb Leoparda 2A4 i tam było zdanie że gąsienice DS Track są lepsze od gumowych. Chciałbym się dowiedzieć czym one się różnią? Przed sobą mam akurat gumowe gąsienice z tego modelu oraz plastikowe challangera 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Generalnie DS łatwiej się formują, da się je kleić zwykłym klejem do plastiku i nie ma problemów z malowaniem ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek76 Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 witam, cos takiego zakupiłem i chaciłbym wykonac w polskim malowaniu, i tak patrze co trzeba w tym zminic? wózki , koła, czy co innegobo dopiero zbiram literature.d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 o tesz przymiezam się do zakupu tego zestawu więc zasiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Czy ma ktoś na zbyciu kalkomanie SKIFA z polskimi orłami? I jeszcze raz zwracam się z prośbą o koło nośne do zestawu SAM - 6 TRUMPETERA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 i tak patrze co trzeba w tym zminic? zminić morzna wile... Gdzieś czytałem, że ma złe wózki (bardziej eksponowane żebrowania wózków), cześć polskich Sextonów jeździła na podwoziu typu Gryzzli http://www.militaryimages.net/photopost/showphoto.php/photo/29115/ppuser/1 o tesz przymiezam ja tesz pszymieszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Pełnia księżyca jest, wilkołaki cedzą słowa przez zębiszcza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi