Tenggeri Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Orientuje się ktoś którego modelu to przepak oraz gdzie można zanleźć in-boxa tego zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Mam pytanie dotyczące umieszczenia godła dywizyjnego Totenkopf na pz IV w 1944. W monografii wydanej przez Kagero Panzerwaffe - Poland 1944 nie zaznaczono tego przy kolorowej sylwetce Pz IV z tej dywizji. Także na umieszczonym tam zdjęciu Totenkopfa nie widać. Inna sprawa, że nie jest na 100% pewne, że to właśnie PzKpfw IV z tej dywizji. A wszystko pewnie dlatego, że baza zdjęciowa siłą rzeczy jest dość skromna. Totenkopf przez cały 1944 rok miała od kilku do kilkunastu czołgów tego typu (rekordowo 25 w czerwcu 1944). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Wielkie dzięki Merten, bida straszna jest z materiałami już więcej idzie wygrzebać na temat Wiking z tego okresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek :) Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Siemka wszystkim! Mam małą prośbę ( ): potrzebuję opinii na temat dwu modeli (jeden z nich wyląduje w moim warsztacie) Lepszy http://allegro.pl/pzkpfw-ii-ausf-f-g-1-35-tamiya-35009-i3351737794.html czy http://allegro.pl/italeri-219-british-cruiser-tank-crusader-1-35-i3410469741.html Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Nie ma lepszy czy gorszy, to są 2 diametralnie różne tematy. Wpierw wybierasz temat np. T-34 a potem bierzesz to co najlepiej go reprezentuje i nawiązuje do twojej koncepcji i wizji. Najpierw "odrabiamy lekcje" a potem na zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek :) Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Ok, dzięki za info. Może ktoś podsunie opinię o tym pierwszym ( http://allegro.pl/pzkpfw-ii-ausf-f-g-1-35-tamiya-35009-i3351737794.html) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Ok, dzięki za info. Może ktoś podsunie opinię o tym pierwszym ( http://allegro.pl/pzkpfw-ii-ausf-f-g-1-35-tamiya-35009-i3351737794.html) ? Tutaj masz mój warsztat - możesz sobie zobaczyć co i jak: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=28092 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 27 Lipca 2013 Share Napisano 27 Lipca 2013 Jak w tytule: Proszę o pomoc w identyfikacji tego emblematu. Prawdopodobnie pojazd wehrmachtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Przejrzałem sporo posiadanych materiałów i nic. Mam obawy, iż nie jest to oznakowanie jakiejś konkretnej jednostki, a raczej pojedynczego pojazdu. Godła jednostek Wehrmachtu czy Waffen SS zawsze były proste pozwalające na malowanie szablonem. W tym wypadku jednak o ile tarcza i orzeł na to pozwalają to mamy doczynienie w dolnej połowie znaku z licznymi drobnymi elementami. Są nieczytelne i nie bardzo wiadomo co przedstawiają jednak z pewnością utrudniają zastosowanie szablonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Już wiem. Dzięki za chęci. To jest 537 armijny pułk łączności. Heeresgruppen Nachr.Rgt.537 Wg http://www.wwiidaybyday.com/. Może się komuś przyda link do tej strony. Kopalnia wiedzy o emblematach, flagach, oznaczeniach itd. Co najciekawsze to się okazało że to ten pułk, który w początkowej fazie oskarżano o zbrodnię Katyńską bo stacjonując tam oni właśnie przypadkowo odkryli groby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Faktycznie świetna sprawa. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Witam. Znacie może jakieś książki, w których mógłbym znaleźć informacje na temat jednostek pancernych biorących udział w bitwie o Ardeny.Interesuje mnie wszystko, plansze barwne, zdjęcia, wspomnienie itp. Jeśli coś ktoś zna, dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Poszukuję zdjęć planów autotransportera TK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 jakieś książki, w których mógłbym znaleźć informacje na temat jednostek pancernych biorących udział w bitwie o Ardeny. Do poczytania, to na pewno "Synowie Rzeszy" i "Ludzie ze Stali" Reynolda. Wyszło to nakładem instytutu Erica kilka lat temu. A plansze barwne? Może ktoś doda info, ale na pewno w monografiach czołgów wydanych przez Militaria znajdziesz sporo z tego okresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 No cóż, szukając kolejnego modelu natknąłem się na to cacko http://www.mojehobby.pl/products/M51-Super-Sherman-Israel-Defense-Force-Premium-Edition.html Długo nie zastanawiając się kliknąłem zamów Oczywiście model zakupiłem w sklepie plastmodel za 149 zł. Miała być Pantera, ale będzie Sherman. Ostatnio zauroczyły mnie one w warsztatach Cena była bardzo kuszaca, tym bardziej biorac pod uwagę to, ile nam dragon zaoferował części i dodatków W podanym linku nie zostały jeszcze pokazane osobne bandaże jak i przezroczyste części Jedynie co może jeszcze dokupię, to lufy do karabinów, ale to jeszcze zobaczę. Budowę zacznę pod koniec miesiąca, bo jade na wczasy, wiec za nim zaczne prace byłbym wdzięczny za jakies pomocne materiały na temat tego pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Cześć chciałem się spytać jakie numery miały Tigery 1 w wczesnej wersji (early) w kamuflaży zimowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Hmm, temat całkowicie nie do warsztatu, może tajnikach modelarskich lub w innych wątkach na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Nie wiedziałem właśnie gdzie go wstawić i dałem go do warsztatu ale dzięki za uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Spoko. A tak na marginesie możesz zapytać w tych działach: Początkujący Zadajemy pytania, dostajemy odpowiedzi Jak to zrobić i jak pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Spoko. A tak na marginesie możesz zapytać w tych działach:Początkujący Zadajemy pytania, dostajemy odpowiedzi Jak to zrobić i jak pokazać Ok, narazie poczekam może ktoś tu mi odpowie, a jak nie to spytam się gdzieś indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Niema sprawy, ja tylko tak napisałem jakbyś chciał wiedzieć, gdzie takie pytania zadawać. A w tej chwili szperam po necie i przeglądam stare gazety na temat tygrysów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 O chłopie. Tygrsy wczesne miały numrów od.... Proponuję przeglądnąć zdjęcia oryginałów ( poszperaj w necie. Trochę roboty jest ale można piękne fanty znaleść) lub plansze barwne np. Tiger in Colour wyd. Miliaria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk2000 Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Chciałbym za pytać czy w Polsce można dostać modele dragona 6303 lub 6406 za odpowiedź byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Zimowe Tygrysy które tutaj masz biblię Tigera: http://www.tiif.de/ zdjęcia opisy co chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 A ma ktoś z was zdjęcie zrobione z lewej strony isa 2 o numerze 434 (polak) (zdjęcia jak by is stał do nas tyłem to z lewej strony). Chodzi mi mianowicie czy ten is miał z lewej strony wyjęte ostatnie koło i czy z prawej strony przed ostatnie oraz czy miał krzyż na wieży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi