petrow17 Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 No w tym przypadku jeszcze nie wiem na jakie męki się skazuję ;) Do tej pory sklejałem samoloty tylko i wyłącznie w 1:72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Zobacz tutaj: viewtopic.php?f=87&t=41936 Jest tam zdjęcie z grosikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Generalnie samoloty są większe od czołgów, wiec to normalne że w 1/72 są małe. Proponowałbym ci zacząć od skali 1/48 i wtedy zobaczysz czy zacząć 1/72 czy przejść na 1/35. Niedługo wystawa w Bytomiu to możesz sobie pooglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petrow17 Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Wystawa, właśnie wiem, mieszkam kilka ulic od hali, ale niestety w ten weekend jestem na uczelni. Niemniej jednak jeśli nadarzy się okazja zerwać z jakichś zajęć to wykorzystam ten czas "na skarpie". A pierwszy czołg jaki zacząłem sklejać jest w 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Dobry wybór jak na pierwszy czołg. Jest warsztat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petrow17 Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Jest warsztat M41 walker bulldog. Aktualnie siedzę w robicie, ale jak bedę miał chwile na zmniejszenie fotek to wstawię kilka zrobionych dziś przed wyjściem. Mój model ma ruchome koła. Hobbystycznie zajmuję się też robotyką i myślę żeby kiedyś tchnąć życie w tą zabawkę ;) i zastanawiam się czy ma sens brudzenie kół czy też nie.. Ale jak resztę wybrudzę i gąski też to kół nie? Chyba kiepsko będzie to wyglądało... Btw czy jest normalne nastawianie budzika na 6 rano żeby siąść do modelu czy po prostu jestem porąbany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Panowie akrylowcy- jakiej farbu używacie do malowania zieleni NATO, czyli zamiast humbrola 117? Najlepiej gdyby ktoś podpowiedział coś z Pactry, albo Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 makinen - ja używam akrylowego Model Mastera 473 Medium Green. Jak wychodzi - możesz podejrzeć w moim wątku o M-113 viewtopic.php?f=87&t=39579 W przypadku Pactry odpowiednikiem była by farba A33 Medium Green. Aczkolwiek nie zarzekam się że jest to wybór idealny, może ktoś coś lepszego poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Ja używam Tamiya xf-67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Który model Pantery z Dragona polecacie z Zimmeritem - 6384 czy 6428? No chyba że jest jeszcze inna opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 6428 fajniej wygląda na niej zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 6384 kosztował mnie tyle nerwów że szkoda gadać. Teraz jest hermetycznie zamknięty oraz zabezpieczony przed kurzem i czeka na młotkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Narazie nigdzie go niema wyśłi maila do właścicieli zapytaj się kiedy jest dostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Ma ktoś może na zbyciu kalki z polskimi oznaczeniami do BMP-1? Nie musi być żaden konkretny nr wozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Poszukuje informacji/zdjęc Tygrysa z sPzAbt 505 numer 334, Nowe Koszary, 1944. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o nim Głownie mi chodzi o to, czy jest to wersja pózna, czy końcowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Nie wiem czy to jest odpowiedni dział na o pytanie ale je zadam Co myślcie o tym zestawie: http://www.mojehobby.pl/products/IDF-Shot-Centurion-Mk-5-Mk-5-1-1967-Early-Type-Tank.html chodzi mi o to czy jest wart swojej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Jak najbardziej.Centuriony z AFV to bardzo dobre modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Jak najbardziej.Centuriony z AFV to bardzo dobre modele. A tam jest pracujące podwozie w kąplecie czy trzeba dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Tu masz recenzję, wprawdzie w obcym języku, ale zawsze: http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/afvclub/afv35159.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 3 Kwietnia 2014 Share Napisano 3 Kwietnia 2014 potrzebuję instrukcji do: Panzer I F 1:35 Alan gdzie mogę ją znaleźć? Może ktoś ma taką i poratuje mnie skanem? W googlach przebuszowałem i jak na razie posucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejK Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Witajcie. Poszukuję materiałów dotyczących BMP-2D w malowaniu afgańskim. Trochę już po googlach polatałem i coś tam mam ale brakuje mi konkretnych schematów malowania, łącznie z numeracją farb. Czy ktoś może mnie naprowadzić gdzie znaleźć instrukcje? Wiem, że Zvezda wydała BMP-2, jedno z malowań to właśnie afgańskie ale nie mogę go znaleźć. Zdjęcia też chętnie przygarnę. Ogólnie będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Jakie kolory z valleyo air będą potrzebne do pomalowania matyldy z afryki ,piaskowy mam już ,ale te ciemne i jasne pasy ,chyba caunter się nazywa taki schemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Czym się isu 152 od su152 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Pierwszy na bazie IS2 drugi KW1s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi