bazylms Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 11 Kwietnia 2017 Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Laik potrzebuje porady... Mam wątpliwości w doborze farb firmy Tamiya do nowego modelu. Khaki Green (w instrukcji oznaczona jako 1710 Model Master) czy to jest XF-49 Tamiya Khaki? Wood Brown (w instrukcji oznaczona jako 1735 Model Master) zupełnie nie wiem która to... Dark Yellow (w instrukcji oznaczona jako 2095 Model Master) czy to XF-60? Farby dla Sd.Kfz.131 MARDER II MID. PROD. z Dragona dla kamo z Rosji 43. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 11 Kwietnia 2017 Share Napisano 11 Kwietnia 2017 To powinno Ci pomóc http://www.galeriamodelarska.pl/farby.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 11 Kwietnia 2017 Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Ew jest jeszcze aplikacja na androida hobby color conventer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 11 Kwietnia 2017 Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Zdjecia wklejam tutaj, bo nie wiem, czy model jest wart zakladania watku. Sklejony i pomalowany dosc dawno, ale z powodu roznych zbiegow okolicznosci przelezal na polce i zaczal znierac kurz. Potem bym przemalowany i znow przelezal. wczoraj postanowilem wymalowac mu weathering i coz. Podczas zabaw White Spiritem zdarla sie w kilku miejscach farba, a przeciez byl lakierowany wczesniej, gdyby mnie nie kosztowal, to bym go do kosza wrzucil. Najgorsze, ze nie wiem co z nimzrobic, aby wyjsc na prosta. Nie wiem, czy ta plama na przedniej skrzynce zejdzie, czy tak zostanie. Patologia modelarstwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Dzięki za pomoc z farbami, ale zbliżają się imieniny me i Moja Piękniejsza Połowa stwierdziła, że kupi mi plastik. Więc nastąpiła zmiana koncepcji bo wybrała jeden z "najpiękniejszych" czołgów KW-2 152 mm:) Obejrzałem sobie na stronie mojehobby wypraski i są tam gąsienice z jednego kawałka. Próbowałem znaleźć wczoraj jakiś zamiennik, ale mi się nie udało. Gdzie mogę szukać? przejrzałem w/w mojehobby JaderHobby, ale nie widzę:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) http://www.martola.com.pl/pl141/produkty63700/russian_650mm_omsh_track_link_set_for_russian_kv_1 Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 thx! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Dobry, nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, więc zapytam was: Czy mogę założyć warsztat bez konkretnego tytułu (ogólny - zbiorczy) i itp, powiedzmy taki dla moich wypocin dla których nie chciałbym zakładać nowego osobnego warsztatu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Tak, sporo osób ma takie warsztaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Witam. Zwracam się z prośbą do szczęśliwych posiadaczy czołgu PT76 w skali 1/35 o zmierzenie średnicy i wysokości wieży, z góry dziękuję i pozdrawiam . A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RIGSmodelarz Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Hej czym pomalować italeri Type 59 ? chce aby wyglądał najbardziej historycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Najlepiej to farbą pomaluj. ;) Napisz coś więcej na temat modelu, nie mamy szklanych kul, fusy też wyszły z mody. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisz coś więcej na temat modelu, nie mamy szklanych kul, fusy też wyszły z mody. Ja mam taką kulę. Model w skali 1:35 Italerii. Bo nie sądzę że osoba kupująca Takoma nie umie wie czym malować albo kupiła rzadki model już trumpetera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Hej czym pomalować italeri Type 59 ? chce aby wyglądał najbardziej historycznie A może znajdź prawdziwe zdjęcie interesującego Ciebie czołgu i ewentualnie wtedy podpytaj jakimi kolorami mógł być malowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Bardziej miałem na myśli, czy chce monokolor, czy maluję pędzlem, aero itp. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RIGSmodelarz Napisano 23 Kwietnia 2017 Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Bardziej miałem na myśli, czy chce monokolor, czy maluję pędzlem, aero itp. Sent from my D6503 using Tapatalk Niestety jeszcze pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 29 Kwietnia 2017 Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Jakie korki że stajni Ammo MiG będą najlepsze do pomalowania takiego leosia? Myślę nad Warm Sand Yellow do bazy. https://southfront.org/wp-content/uploads/2016/12/Screenshot_129.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Kwietnia 2017 Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Jakie korki że stajni Ammo MiG będą najlepsze do pomalowania takiego leosia? Myślę nad Warm Sand Yellow do bazy. https://southfront.org/wp-content/uploads/2016/12/Screenshot_129.jpg Na moje niewprawne oko, wydaje mi się że tu bedą odpowiednie A.MIG-061 Warm Sand Yellow oraz A.MIG 102 Ochre. O ile A.mig 061 można kupić osobno o tyle A.mig 102 jest dostępny tylko w zestawach tematycznych jak na przykład zestaw o numerze 7162, do malowania kamuflżu z rosyjskiego EXPO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 29 Kwietnia 2017 Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Kurka, Warm Sand Yellow właśnie mam. Na szczęście farby od Miga kupuje bezpośrednio od niego. Brown Ochre jest dostępne. Dzięki. P.s.-tak myślę, czy nie dodać troszkę do tego, koloru rust, by uzyskać zbliżony do oryginału efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 W jaki sposób mogę pozbyć się odkurzu po malowaniu akrylami Tamiya? Popsikać je czystym X-20A (taka metoda działa z farbami olejnymi Revella i rozcieńczalnikiem) ? Mam co prawda papier o gradacji 1000 ale boję się, że wyjdzie z tego sieczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 Nie można podmalować tym drugim kolorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 W jaki sposób mogę pozbyć się odkurzu po malowaniu akrylami Tamiya? Popsikać je czystym X-20A (taka metoda działa z farbami olejnymi Revella i rozcieńczalnikiem) ?Mam co prawda papier o gradacji 1000 ale boję się, że wyjdzie z tego sieczka. Rozcieńczaj bardziej i maluj na niskim ciśnieniu z dyszą jak najbliżej modelu, na przyszłość. A usuwanie z modelu to tym papierem 1000 na mokro, byle bez pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 Starałem się:( Farba była wg. mnie nawet za mocno rozcieńczona ale nie upieram się. Za to na pewno psikałem z dosyć dużej odległości więc prawdopodobnie to jest przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 Na bank, bo akryle potrafią "wyschnąć" w powietrzu jak mają za daleko do powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi