Knjaz Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 Niestety, ale polskiej wersji nie zrobisz. Model wymaga dokupienia metalowej lufy. Zestawowa jest prosta (albo raczej wygięta) jak zapałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 Niestety, ale polskiej wersji nie zrobisz.Model wymaga dokupienia metalowej lufy. Zestawowa jest prosta (albo raczej wygięta) jak zapałka. Mógłbyś doprecyzować, albo polecić jakieś treściwe opracowanie żeby samemu wyłapać te różnice? Nie ma chyba już na rynku żywicznej konwersji dla polskiej pięć-piątki, ale jeśli to jakieś pomniejsze kwestie to nie powinno być wielkiego problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Jaki typ gąsienic jest na tym m7 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Jaki typ gąsienic jest na tym m7 ? T54E1 lub T74 więcej na ten temat masz tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Dzięki wielkie. Shermanów jeszcze nie robiłem a dostałem takiego ładnego priesta i szukam gasienic od bronco, chciałem kupic t48 albo t51 ale obecnie nigdzie ich nie ma w sklepach krajowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Mam takie pytanie. Takom ma w swojej ofercie T-55 AM2B. Jest tam opcja malowania w wersji PL. Czy jest to możliwe czy całkowita fikcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Nb 781 to T-55AM Merida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Nb 781 to T-55AM MeridaCzyli śmiało mogę robić wersję PL i nie zostanę zlinczowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Będzie SF, inny SKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Będzie SF, inny SKO.Czyli przedwczesna była moja radość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 A od czego zdjęcia, hips , Miliput i inwencja własna, to wtedy będzie prawdziwe modelarstwo, a nie PzPR . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
destro Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Będzie SF, inny SKO. Tylko SKO, czy są też jakieś inne różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Nie wgłębiałem się zbytnio w różnice, ale wydaje mi się ze z wersji AM będzie prościej. Czy są jakieś różnice, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Pewnie tak bo polskie T55 różniły się nieco od ruskich czy czeskich, głównie płytą nadsilnikową, najlepiej będzie zobaczyć zdjęcia polskich Merid i porównać z tym co masz w pudełku. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 Witam , posiadam te dwa modele Dragon 6793 Sexton II Late https://www.mojehobby.pl/products/Sexton-II-Late-Production-with-CDP-Tracks-Canadian-Dry-Pin-Tracks.html oraz Thunder Model 35200 Scammel Pioneer TRMU30/TRCU30 Tank Transporter http://plastmodel.pl/p/720/31491/thunder-model-35200-scammel-pioneer-trmu30-trcu30-tank-transporter-1-35--alianci-1939-1945-skala-1-35-pojazdy-i-bron-pancerna.html . I tu moje pytanie czy mogę je wykonać obydwa w Polskim malowaniu , wiem że Sextona polacy używali ale nie jestem pewien co do Scamela . Chciał bym je wykonać w konfiguracji Sekstona transportowanego na naczepie przez Scamela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 8 Lutego 2018 Share Napisano 8 Lutego 2018 jaka lufa RB będzie odpowiednia dla sd.kfz 234/1 znalazlem dwie : RB-Model 35B36 Lufa 2 cm FlaK 38 L/65 lub RB-Model 35B66 Lufa 2 cm FlaK 38 L/50 ? prosiłym o pomoc kolegów w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Lutego 2018 Share Napisano 8 Lutego 2018 Sd.Kfz. 234/1 20 mm KwK 38 L/55 edit: przejrzałem rb i abera i... sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 9 Lutego 2018 Share Napisano 9 Lutego 2018 no dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 16 Lutego 2018 Share Napisano 16 Lutego 2018 Witam, takie pytanie... Jakie stopnie wojskowe mogli mieć załoganci Crusadera AA w 2 Pułku Pancernym? Bo bym nie chciał jakiegoś załoganta za bardzo zdegradować lub nie oznaczyć znowu jakoś przesadnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 16 Lutego 2018 Share Napisano 16 Lutego 2018 Witam, takie pytanie... Jakie stopnie wojskowe mogli mieć załoganci Crusadera AA w 2 Pułku Pancernym? Bo bym nie chciał jakiegoś załoganta za bardzo zdegradować lub nie oznaczyć znowu jakoś przesadnie. Pozdrawiam Wstaw kaprala,starszego szeregowego i szeregowego i będzie git chyba że robisz wóz d-cy plutonu ,kompanii lub dywizjonu/pułku to możesz poszaleć no chyba że będą inne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 Lutego 2018 Share Napisano 16 Lutego 2018 Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie była to armia stricte zawodowa ,nie było ruchu kadrowego a żołnierze awansowali i ogólnie stopnie były wyższe jak w zwykłym wojsku z poboru . Załogantów było czterech dowódca, celowniczy, ładowniczy i kierowca, może być też tak dowódca sierżant/plutonowy , celowniczy kapral, ładowniczy szeregowy, kierowca kapral/starszy szeregowy .Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzidek1968 Napisano 17 Lutego 2018 Share Napisano 17 Lutego 2018 Ktoś coś wie więcej o tym tygrysku.. .............................................................. Tiger Schwere Panzer-Abteilung 502 Lato 1943, Leningrad gdzieś koło jeziora Ładoga prawdopodobnie numer boczny 326 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Lutego 2018 Share Napisano 17 Lutego 2018 Seb go zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 19 Lutego 2018 Share Napisano 19 Lutego 2018 Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie była to armia stricte zawodowa ,nie było ruchu kadrowego a żołnierze awansowali i ogólnie stopnie były wyższe jak w zwykłym wojsku z poboru . Załogantów było czterech dowódca, celowniczy, ładowniczy i kierowca, może być też tak dowódca sierżant/plutonowy , celowniczy kapral, ładowniczy szeregowy, kierowca kapral/starszy szeregowy .Pozdr. A. Wstaw kaprala,starszego szeregowego i szeregowego i będzie git chyba że robisz wóz d-cy plutonu ,kompanii lub dywizjonu/pułku to możesz poszaleć no chyba że będą inne opinie Dziękuję ślicznie za porady, teraz mogę coś więcej kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 23 Lutego 2018 Share Napisano 23 Lutego 2018 Witam! Chciałem zrobić dioramę z operacji Fruchligswing a dokładnie poranek 16 lutego 1943, kiedy to dzień po bitwie (w okolicach Sidi bou Zid?) naprawiano Tygrysy 1./s.Pz.Abt.501 Myślałem o jakimś warsztacie polowym z Tygrysem 731 i panzerem III Ausf N (mam oba z Tamiya w 1/48) oraz ciężarówką i ciągnikiem ss100. Na dokładkę chciałem jakiś wóz rozpoznania w stylu sdkfz 250 albo 223 albo chociaż kubelwagena. A jak by się dało to shermana którego 15 lutego pojmano tam wraz z załogą. Zapewne płaczecie jak czytacie, ale chciałem zacząć coś, nad czym mógłbym posiedzieć miesiącami. Niestety w ogóle nie wiem jak wyglądała kompania naprawcza w DAK :( Przeczytałem afrika korps Iana Baxtera i AK Rommla Battistellego ale niewiele mi to rozjaśniło. Mógłby mi ktoś podesłać jakieś foty lub źródło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi