Rafał B Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 27 minut temu, herman12 napisał: Mam pytanie: ile średnio się czeka na wznowienie modelu dragona? Z tym pytaniem bezpośrednio do Dragona powinieneś się skierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 (edytowane) 2 minuty temu, Rafał B napisał: Z tym pytaniem bezpośrednio do Dragona powinieneś się skierować. Zaraz będzie pytał o samoloty z pełnym wnętrzem , okręty już kompletuje Edytowane 10 Października 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman12 Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 Dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 Godzinę temu, herman12 napisał: Mam pytanie: ile średnio się czeka na wznowienie modelu dragona? Obserwuj oferty sklepów internetowych. Wznawiają i dodają jakąś pierdołę -podwyższając cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman12 Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 (edytowane) Model Stuga 3 E z niepełnym wnętrzem zakupiony. Pozostaje tylko zakup kleju farb, aegrafu lub pędzli, kleju do blaszek fototrawionych, taśm maskujących, specyfików do weatheringu, modelu podstawowego... Edytowane 13 Października 2022 przez herman12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 Czy jeśli chodzi o lakiery to finalnie gotowy model pokrywać lakierem matowym czy błyszczącym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 20 godzin temu, barti94 napisał: Czy jeśli chodzi o lakiery to finalnie gotowy model pokrywać lakierem matowym czy błyszczącym? Czołgi i pojazdy wojskowe tylko matowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 20 Października 2022 Share Napisano 20 Października 2022 20 godzin temu, robertmodelarz napisał: Czołgi i pojazdy wojskowe tylko matowym. Czytałem poradniki i widziałem kilka opinii że przed nałożeniem kalek warto pociągnąć błyszczącym ? Czy jest to racjonalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Października 2022 Share Napisano 20 Października 2022 Teraz, barti94 napisał: Czytałem poradniki i widziałem kilka opinii że przed nałożeniem kalek warto pociągnąć błyszczącym ? Czy jest to racjonalne ? Przed nałożeniem kalkomani jak najbardziej błyszczący, po ich nałożeniu jeszcze raz lakier na kalki w celu ich zabezpieczenia przed filtrem i washem. finalnie po wszystkich zabiegach daje się lakier matowy lub satynę. W zależności od efektu np. suchy kurz czy mokre świeże błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 21 Października 2022 Share Napisano 21 Października 2022 Dziękuję Poszukuję dobrego poradnika na yt/lub w formie pdfu/papierowej dotyczącego tworzenia efektu piasku na pojazdach niemieckich (Afrika Korps) oraz doboru odpowiednich pigmentów i ich zastosowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Października 2022 Share Napisano 21 Października 2022 52 minuty temu, barti94 napisał: Dziękuję Poszukuję dobrego poradnika na yt/lub w formie pdfu/papierowej dotyczącego tworzenia efektu piasku na pojazdach niemieckich (Afrika Korps) oraz doboru odpowiednich pigmentów i ich zastosowania . Proszę bardzo: Publikacje: https://ak-interactive.com/product/dak-german-afv-in-north-africa/ https://www.migjimenez.com/en/the-weathering-magazine-publications/107-the-weathering-magazine-issue-2-dust-english.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 Czy poniższy model T-72 M1 wymaga dużo przeróbek, żeby upodobnić go do polskiego T-72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 18 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Czy poniższy model T-72 M1 wymaga dużo przeróbek, żeby upodobnić go do polskiego T-72? Można sklejać prosto z pudła. Trzeba tylko dodać na przód i tył oznaczenia priorytetu drogowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 6 minut temu, robertmodelarz napisał: Można sklejać prosto z pudła. Trzeba tylko dodać na przód i tył oznaczenia priorytetu drogowego. A jaki będzie odpowiedni bazowy kolor? NATO Green, czy inny? Mam w składziku NATO Green plus farby do najnowszego jednego kamuflażu piaskowy, czarny i jasnozielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 https://www.mojehobby.pl/products/HTK-AS72-Modern-Polish-Army-AFV-paint-set.html Hataka Hobby HTK-AS72 Modern Polish Army AFV paint set Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 Niestety - jak to zwyke bywa lubimy się wyróżniać szczegółami :). Nie ma wyboru zielony i piaskowy to z hataki, bo nato green oraz brown jednak są inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 26 Października 2022 Share Napisano 26 Października 2022 Jak trudne byłoby przerobienie 2S7M na wersję 2S7? Czym dokładnie się te modele różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Października 2022 Share Napisano 26 Października 2022 (edytowane) Porównaj ramki-góra nadbudówki jest inna z przodu. Ramki H2 i H3. W 1983 roku w ZSRR armatę zmodernizowano do wersji 2S7M Pion-M (zwanej także Małka), zwiększając szybkostrzelność (do 2,5 strz./min) i zapas amunicji działowej z 4 szt. do 8. Zapas ten był traktowany jako nienaruszalny, typowa jednostka ognia wynosiła 40 szt. amunicji przewożonych na towarzyszących ciężarówkach kołowych. Trumpeter 05592 Soviet 2S7M Self Trumpeter 05593 Soviet 2S7 SPG Edytowane 26 Października 2022 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Października 2022 Share Napisano 27 Października 2022 Pytanie o "wczesnego" tygrysa (131), czy jako bazę brać dragona czy RfM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 27 Października 2022 Share Napisano 27 Października 2022 Na stronie Tiger info jest fajnie opisane o błędach na modelach tygrysów . Jest tam parę uwag. Ja mam ten zestaw z tym rosyjskim tygrysem i wnętrzem dokupywałem do niego orurowanie do silnika bo go w ogóle na początku nie było. Teraz już to poprawili w późniejszych wydaniach. Rfm z doświadczenia to też bardzo dużo zabawy w szlifowanie i obrabianie części. Ale efekt końcowy jest spoko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Października 2022 Share Napisano 28 Października 2022 3 godziny temu, michal0281 napisał: Pytanie o "wczesnego" tygrysa (131), czy jako bazę brać dragona czy RfM? Szukać tego i po kłopocie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 28 Października 2022 Share Napisano 28 Października 2022 Czy ktoś z was może ma jakieś doświadczenia z Jagdpanther od Tamiya nr. 35203 i może się nimi podzielić? Warto kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Października 2022 Share Napisano 28 Października 2022 37 minut temu, LuckyStrike napisał: Czy ktoś z was może ma jakieś doświadczenia z Jagdpanther od Tamiya nr. 35203 i może się nimi podzielić? Warto kupić? Model jest spoko, samosklejalny. Prosty i relaksacyjny, jednak golutki jak go Pan Tamiya stworzył. Warto dokupić oprócz kleju parę dodatków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 28 Października 2022 Share Napisano 28 Października 2022 (edytowane) W dniu 26.10.2022 o 16:49, robertmodelarz napisał: Porównaj ramki-góra nadbudówki jest inna z przodu. Ramki H2 i H3. W 1983 roku w ZSRR armatę zmodernizowano do wersji 2S7M Pion-M (zwanej także Małka), zwiększając szybkostrzelność (do 2,5 strz./min) i zapas amunicji działowej z 4 szt. do 8. Zapas ten był traktowany jako nienaruszalny, typowa jednostka ognia wynosiła 40 szt. amunicji przewożonych na towarzyszących ciężarówkach kołowych. To się jeszcze zapytam, na czym dokładnie polega ta różnica? Przeglądam zdjęcia ale ciężko mi się zorientować. Da się jakoś łatwo przerobić wersję M na Piona? Dopatrzyłem się tylko tego w wersji M, czego Pion nie ma: Ale może niech się wypowie ktoś kto ma jakieś pojęcie, ja tylko modele sklejam Edytowane 28 Października 2022 przez halset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 28 Października 2022 Share Napisano 28 Października 2022 8 minut temu, bulik58 napisał: Przejrzyj instrukcje i porownaj , bo moga byc to malo dostrzegalne elementy, i na fotkach trudno je dojrzec Trumpeter 05593 Soviet 2S7 SPG - Moje Hobby https://www.mojehobby.pl › ... › ZSRR i Rosja › 1:35 Trumpeter 05592 Soviet 2S7M Self-Propelled Gun https://www.mojehobby.pl › ... › ZSRR i Rosja › 1:35 Ok, dopatrzyłem się - patrzyłem nie tam gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi