mati97 Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Pomyłka. Lufa kaliber 76mm a nie 75mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati97 Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 http://mojehobby.pl/dragon-6062-m4a2-okinawa-p-1-109652.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati97 Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Przepraszam(za zmarnowany czas) oraz dziękuję osobą które pomogły mi zrozumieć iż wybór odpowiedniego shermana na przeróbke jest trudny. Chwilowo ,,Żubr" idzie w odstawke (nie znajde odpowiedniego shermana do 6.12.2010).Poszukiwania będe kontynuował po ,,świątecznym BUM".Na razie zakupie Kongstiger'a lub Tiger'a. w 1:35. Po zakupie otworze warsztat i tam będe sie dalej wypowiadał ,prosił o rady itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Witam!czy dostanę gdzieś gąski do ciągnika Lorraine w 1:35/SdKfz 135 RPM?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Witam. Którego z Abramsów do ok 70zł w 1/35 polecacie? Zastanawiam się między Trumpeterem, Academy i Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Małe pytanko do znawców tematu czy dostanę friule do M48. Bo szukam i nie mogę znaleźć za odpowiedzi wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Małe pytanko do znawców tematu czy dostanę friule do M48.Bo szukam i nie mogę znaleźć za odpowiedzi wielkie dzięki. M48 czy M60 to obojętne Ci powiem... Friul zamierza wyprodukować gąski do M60 ale potrzebują zdjęć szczegółowych, więc jak trochę poczekasz to może się doczekasz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek76 Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Witam forumowiczór zamierzam popracować nad modelem tamki 35248 , i szukam lepszych traków najlepiej plastikowych oraz metalowej lufki, mozecie jakiegos producenta podrzucić? Dziekuje z góry. d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teciak Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Cześć, znawcą modeli 1/35 nie jestem, ale tu masz linka do lufki: http://www.hobbysta.pl/lufa-75-cm-do-pak-403-marder-iii-ausf-p-12778.html Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Małe pytanko do znawców tematu czy dostanę friule do M48. Friule niestety nie, ale AFV Club robi oba typy gąsienic do M48 i M60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Hej Są jeszcze gąski z Bronco Model http://www.bronco-model.com/UploadFiles/%282010-10-5-16422%29.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Italeri Za 70 zł można kupić Abramsa 5w1 z Trumpka. Myślę że to lepsza opcja niż model Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Shilka (Robert T.), Tomek Mroczkowski dzięki za odpowiedzi. Widzę, że Trumpeter ma bardzo dużo ramek z detalami. Dlaczego Tomku twierdzisz, że Italeri jest lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Podstawa polecenia była ta strona: http://vodnik.republika.pl/ dział Features i M1A1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Ciekawa strona, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacektul Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Witam Mnie udało się kupić traki firmy Tristar do Pz 38t - ktoś się akurat pozbywał i udało mi się wylicytować. Nad lufą też się zastanawiam bo chętnie bym wymienił na toczoną. Warto by było posprawdzać czy RB robi lufkę do tej armaty - radzieckiej i spróbować dopasować. Dotychczas nie widziałem dedykowanej lufy do tego modelu. Ale może ktoś się już wziął za ten temat. U mnie ten model leży już dość długo i czeka właśnie na toczoną lufę. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkylinePL Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 (edytowane) Witajcie Mam pytanko odnośnie modelu na zdjęciach. Prawdopodobnie jest to Model Academy ale ręki nie dam sobie uciąć;) Szukałem też trochę elektroniki do sterowania żeby zastąpić kable niestety znalazłem gotowe zestawy wraz z modelami za 300 parę zloty. Szukałem w sklepach Blaszek Edwarda niestety bezskutecznie. Czy może mnie ktoś pokierować gdzie mogę je znaleźć, ewentualnie może ktoś ma na sprzedaż ? Dzięki za odpowiedź Edytowane 15 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polch Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 Znalazłem pudło, to Academy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Witam, w tematyce pojazdów wojskowych jestem świeży więc zwracam się do grona ekspertów z tej dziedziny o pomoc. Na przedświątecznych zakupach w empiku znalazłem gazetkę pt chyba kolekcja czołgów czy wozów bojowych z modelem abrahmsa. Czy ktoś sie z tym spotkał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Zobacz: http://amercom.com.pl/strony.php?kod=kwb http://amercom.com.pl/strony.php?kod=cs pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Witam, ja z takim pytaniem odnośnie malowania wielokolorowego kamuflażu w nieregularne łaty. Otóż, Jak malując aerografem uzyskać w miarę ostre krawędzie kolorów? Gdzieś widziałem "plastelinę" modelarską z której się robiło wałeczki i układało z nich łatę, ale jak zabezpieczyć druga stronę? wałeczek o średnicy ok 5mm nie uchroni od pomalowania miejsc gdzie koloru ma nie być. Maskolem to maznąć (nie będzie problemu z usuwanie m z zakamarków?)? Taśma maskująca (wycinać to można i bez plasteliny.)? Generalnie pytanie brzmi: Jak położyć kilkukolorowy kamuflaż aerografem, aby były ostre krawędzie plam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 W zasadzie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Ja robię to tak. Im cieńsze te wałeczki, bądź bardziej przypłaszczone, tym ostrzejsze przejście kolorów: Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Jak położyć kilkukolorowy kamuflaż aerografem, aby były ostre krawędzie plam? Jeśli chcesz całkiem ostre przejścia, to tylko sama taśma ewentualnie maskol, natomiast jeśli chcesz płynie, to w zależności od stopnia rozmycia coraz grubesz wałki masy maskującej, tak jak jest opisane w poście wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Nigdy maskol do samych przejść kolorów. Po oderwaniu daje postrzępioną linię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi