abtb Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia (edytowane) W krótkich, żołnierskich słowach - kolejny migacz powstały w ramach projektu "Bałałajka" - MiG 21SMT. Z racji tego, że model jako całość nie jest absolutnie dostępny, powstał on jako hybryda modelu MiG-a 21MF Eduarda oraz charakterystycznego dla tej wersji, garbu z modelu SMT firmy Condor. W związku z tym można doszukiwać się jakichś nieścisłości wymiarowych, mierzonych w tej skali suwmiarką oraz innych dziwnych rzeczy MiG 21SMT, 3-cia Eskadra 582-go Pułku Lotnictwa Myśliwskiego, lotnisko Chojna, Polska, 1990 I tyle mi się napstrykało fotek - teraz można pisać opinie Za tydzień widzimy się u Szwejka na knedlikach: Edytowane 21 Kwietnia przez abtb 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Jak rura w ciapki to od razu lepiej wygląda, chociaż metaliczny Knedlik też się wyśmienicie zapowiada . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Widać pewne niedociągnięcia na garbie, ale ogólnie podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia 5 godzin temu, abtb napisał: MiG 21SMT, jakaś tam jednostka, gdzieś tam w ZSRR, w którymś tam roku Szczyt lenistwa poziom hard level Sam bodel ładny i ciekawy w jedynym słusznym 'zetesererowskim' malowaniu. Jedyne co bym zrobił inaczej to podwiesił mu 'Be osiem' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia 6 minut temu, rudy0007 napisał: 'Be osiem' To nie na tym MiGu UB-16/32 to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia 13 minut temu, mirage3 napisał: To nie na tym MiGu UB-16/32 to tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Kwietnia Autor Share Napisano 21 Kwietnia 15 godzin temu, mig napisał: Widać pewne niedociągnięcia na garbie Jako autor jestem ślepy na własne niedoróbki, ale poproszę o wskazanie - wezmę na klatę i posypię głowę popiołem 13 godzin temu, rudy0007 napisał: Szczyt lenistwa poziom hard level Żebyś już nie umierał z niewiedzy, to zrobiłem kwerendę i wyszło mi że to prawie NASZ MiG - stacjonował w Polsce, na lotnisku Chojna i był właściwie jednym z ostatnich SMT w składzie 582 Pułku - w 1991 wycofano je z użycia 3 Eskadry i przezbrojono ją w Su-27 (ujednolicenie sprzętowe z 1 i 2 Eskadrą 582 Pułku Lotnictwa Myśliwskiego) Sam pułk został wycofany z Polski w 1991 roku i rozwiązany w 1992r 13 godzin temu, rudy0007 napisał: Jedyne co bym zrobił inaczej to podwiesił mu 'Be osiem' To nie ten typ samolotu, jak wspomniał @mirage3, do 21-nki to UB-16 lub UB-32. Jednak dla mnie wersja SMT zawsze kojarzy się z czterema S-24 - taki szturmowiec Imperium Dziękuję wszystkim za opinie i za odrobinę czasu który poświęciliście w te świąteczne dni na zajrzenie do mojej galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Mi również się podoba. Rzeczywiście, łaciaty jest fajny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Ładnie pomalowany, nawet bardzo ładnie. Nikt jeszcze chyba o tym nie pisał... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia 7 godzin temu, abtb napisał: Jako autor jestem ślepy na własne niedoróbki, ale poproszę o wskazanie Pozioma linia podziału na garbie za owiewką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia Bardzo ładny garbusek, gratuluję Pozdrawiam, Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia Doskonały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia Fajniutki ten mig-acz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciak90 Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia dobry. :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia Jako że prawie dostałem za brak zainteresowania tematem, jestem. Nieźle się prezentuje, zwłaszcza z ciekawym uzbrojeniem. Choć akurat ta wersja nie należy do moich ulubionych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia 8 godzin temu, Grzes napisał: za brak zainteresowania tematem Ja tu dostrzegam wyraźny spadek "czujności czekisty" - starzejesz się i chyba zaczynasz "przesypiać" ważne wydarzenia na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia (edytowane) Na tamte czasy w Chojnie rozpiętość tonalna w Migach była naprawdę konkretna, każdy był inny, a i całkiem sporo srebrnych latało. Mam też rozgrzebanego SMT z Chojny i tak ostatnio na niego patrzyłem i w najbliższym czasie chyba się za niego wezmę bo praktycznie podwozie zostało i dorobić odbiorniki ciśnień... Twoja kolorystyka bardzo mi wpadła w oko, ja mam bardziej stonowanego, ten układ plam i kolory skądś zaczerpnięte?? PODOBA się !!!! Edytowane 24 Kwietnia przez smialus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Kwietnia Autor Share Napisano 24 Kwietnia 17 minut temu, smialus napisał: ten układ plam i kolory skądś zaczerpnięte?? Układ plam odpowiada mniej/ więcej rysunkowi z instrukcji Condora. Dobór kolorów oparłem na różnych zdjęciach i cyferkach z tejże instrukcji. Ogólnie do malowania i kolorów nie podchodziłem zbyt ortodoksyjnie, gdyż układ plam i odcienie barw były chyba zależne od konkretnego egzemplarza - to już schyłek/ upadek ZSRR i chyba malowano tym co było jeszcze w magazynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Tu w sumie nie ma co pisać bo wszycho cacy, piknie i ohyiahy Oba żelazka świetne, ale ten ruski to ostro karmiony był hormonami czy jakimś tam GMO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Kozak wygląda taki upasiony. Malowanie i wykonanie też bardzo fajne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi