abtb Napisano 20 Kwietnia 2025 Napisano 20 Kwietnia 2025 (edytowane) W krótkich, żołnierskich słowach - kolejny migacz powstały w ramach projektu "Bałałajka" - MiG 21SMT. Z racji tego, że model jako całość nie jest absolutnie dostępny, powstał on jako hybryda modelu MiG-a 21MF Eduarda oraz charakterystycznego dla tej wersji, garbu z modelu SMT firmy Condor. W związku z tym można doszukiwać się jakichś nieścisłości wymiarowych, mierzonych w tej skali suwmiarką oraz innych dziwnych rzeczy MiG 21SMT, 3-cia Eskadra 582-go Pułku Lotnictwa Myśliwskiego, lotnisko Chojna, Polska, 1990 I tyle mi się napstrykało fotek - teraz można pisać opinie Za tydzień widzimy się u Szwejka na knedlikach: Edytowane 21 Kwietnia 2025 przez abtb 27 Cytuj
barszczo Napisano 20 Kwietnia 2025 Napisano 20 Kwietnia 2025 Jak rura w ciapki to od razu lepiej wygląda, chociaż metaliczny Knedlik też się wyśmienicie zapowiada . 1 Cytuj
mig Napisano 20 Kwietnia 2025 Napisano 20 Kwietnia 2025 Widać pewne niedociągnięcia na garbie, ale ogólnie podoba mi się 1 Cytuj
rudy0007 Napisano 20 Kwietnia 2025 Napisano 20 Kwietnia 2025 5 godzin temu, abtb napisał: MiG 21SMT, jakaś tam jednostka, gdzieś tam w ZSRR, w którymś tam roku Szczyt lenistwa poziom hard level Sam bodel ładny i ciekawy w jedynym słusznym 'zetesererowskim' malowaniu. Jedyne co bym zrobił inaczej to podwiesił mu 'Be osiem' 1 Cytuj
mirage3 Napisano 20 Kwietnia 2025 Napisano 20 Kwietnia 2025 6 minut temu, rudy0007 napisał: 'Be osiem' To nie na tym MiGu UB-16/32 to tak Cytuj
rudy0007 Napisano 20 Kwietnia 2025 Napisano 20 Kwietnia 2025 13 minut temu, mirage3 napisał: To nie na tym MiGu UB-16/32 to tak 1 Cytuj
abtb Napisano 21 Kwietnia 2025 Autor Napisano 21 Kwietnia 2025 15 godzin temu, mig napisał: Widać pewne niedociągnięcia na garbie Jako autor jestem ślepy na własne niedoróbki, ale poproszę o wskazanie - wezmę na klatę i posypię głowę popiołem 13 godzin temu, rudy0007 napisał: Szczyt lenistwa poziom hard level Żebyś już nie umierał z niewiedzy, to zrobiłem kwerendę i wyszło mi że to prawie NASZ MiG - stacjonował w Polsce, na lotnisku Chojna i był właściwie jednym z ostatnich SMT w składzie 582 Pułku - w 1991 wycofano je z użycia 3 Eskadry i przezbrojono ją w Su-27 (ujednolicenie sprzętowe z 1 i 2 Eskadrą 582 Pułku Lotnictwa Myśliwskiego) Sam pułk został wycofany z Polski w 1991 roku i rozwiązany w 1992r 13 godzin temu, rudy0007 napisał: Jedyne co bym zrobił inaczej to podwiesił mu 'Be osiem' To nie ten typ samolotu, jak wspomniał @mirage3, do 21-nki to UB-16 lub UB-32. Jednak dla mnie wersja SMT zawsze kojarzy się z czterema S-24 - taki szturmowiec Imperium Dziękuję wszystkim za opinie i za odrobinę czasu który poświęciliście w te świąteczne dni na zajrzenie do mojej galerii Cytuj
giberes Napisano 21 Kwietnia 2025 Napisano 21 Kwietnia 2025 Mi również się podoba. Rzeczywiście, łaciaty jest fajny. 1 Cytuj
zaruk Napisano 21 Kwietnia 2025 Napisano 21 Kwietnia 2025 Ładnie pomalowany, nawet bardzo ładnie. Nikt jeszcze chyba o tym nie pisał... 1 Cytuj
mig Napisano 21 Kwietnia 2025 Napisano 21 Kwietnia 2025 7 godzin temu, abtb napisał: Jako autor jestem ślepy na własne niedoróbki, ale poproszę o wskazanie Pozioma linia podziału na garbie za owiewką. 1 Cytuj
kelly9mm Napisano 22 Kwietnia 2025 Napisano 22 Kwietnia 2025 Bardzo ładny garbusek, gratuluję Pozdrawiam, Marcin 1 Cytuj
Grzes Napisano 22 Kwietnia 2025 Napisano 22 Kwietnia 2025 Jako że prawie dostałem za brak zainteresowania tematem, jestem. Nieźle się prezentuje, zwłaszcza z ciekawym uzbrojeniem. Choć akurat ta wersja nie należy do moich ulubionych. 1 Cytuj
abtb Napisano 23 Kwietnia 2025 Autor Napisano 23 Kwietnia 2025 8 godzin temu, Grzes napisał: za brak zainteresowania tematem Ja tu dostrzegam wyraźny spadek "czujności czekisty" - starzejesz się i chyba zaczynasz "przesypiać" ważne wydarzenia na forum 1 Cytuj
smialus Napisano 24 Kwietnia 2025 Napisano 24 Kwietnia 2025 (edytowane) Na tamte czasy w Chojnie rozpiętość tonalna w Migach była naprawdę konkretna, każdy był inny, a i całkiem sporo srebrnych latało. Mam też rozgrzebanego SMT z Chojny i tak ostatnio na niego patrzyłem i w najbliższym czasie chyba się za niego wezmę bo praktycznie podwozie zostało i dorobić odbiorniki ciśnień... Twoja kolorystyka bardzo mi wpadła w oko, ja mam bardziej stonowanego, ten układ plam i kolory skądś zaczerpnięte?? PODOBA się !!!! Edytowane 24 Kwietnia 2025 przez smialus 1 Cytuj
abtb Napisano 24 Kwietnia 2025 Autor Napisano 24 Kwietnia 2025 17 minut temu, smialus napisał: ten układ plam i kolory skądś zaczerpnięte?? Układ plam odpowiada mniej/ więcej rysunkowi z instrukcji Condora. Dobór kolorów oparłem na różnych zdjęciach i cyferkach z tejże instrukcji. Ogólnie do malowania i kolorów nie podchodziłem zbyt ortodoksyjnie, gdyż układ plam i odcienie barw były chyba zależne od konkretnego egzemplarza - to już schyłek/ upadek ZSRR i chyba malowano tym co było jeszcze w magazynie Cytuj
Artek82 Napisano 26 Kwietnia 2025 Napisano 26 Kwietnia 2025 Tu w sumie nie ma co pisać bo wszycho cacy, piknie i ohyiahy Oba żelazka świetne, ale ten ruski to ostro karmiony był hormonami czy jakimś tam GMO 1 Cytuj
panDespota Napisano 28 Kwietnia 2025 Napisano 28 Kwietnia 2025 Kozak wygląda taki upasiony. Malowanie i wykonanie też bardzo fajne! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi