abtb Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia (edytowane) Tradycyjnie Za instrukcją Eduarda: "To samolot z 46. Dywizjonu, tak jak wyglądał podczas ćwiczeń bojowych przed wojną Yom Kippur w 1973 roku. Dla ułatwienia identyfikacji, samolot miał czarną, obramowaną na biało literę na stateczniku. Na dziobie widnieje wizerunek bogini Nechbet, opiekunki Górnego Egiptu. Samolot o kodzie 8447 przetrwał wojnę Yom Kippur i został sfotografowany w tym malowaniu w Kairze w październiku 1975 roku" MiG-21MF, 46 Dywizjon Egipskich Sił Powietrznych, Kair, Egipt, październik 1975r. Edytowane 19 Kwietnia przez abtb 32 Cytuj
jachud3 Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia Znudziło mi się już to ciągłe słodzenie w Twoich galeriach, więc tym razem trochę pomarudzę ale jedynie dlatego, że zazdrość mnie zżera A WIĘC: a) troszkę poszarpane krawędzie zielonych plam w paru miejscach wyszły - chyba z rąsi wyszłoby to lepiej, b) dzięki powiększeniu x2137 na końcówce krawędzi natarcia lewego skrzydła wypatrzyłem nieusunięty szew c) może to kwestia fotek, ale preshading na kolorze piaskowym dość mocno przebija - jak dla mnie ciut za mocno. Więcej mi się nie chce szukać, gen polactwa zaspokojony a już tak zupełnie poważnie, to kolejny fajny MiGacz Ci wyszedł 1 Cytuj
Aleksander z Zalasu Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia Chyba najlepszy MiG-21 jaki mi się kiedykolwiek podobał. 1 Cytuj
_OldMan_ Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia Do pełni szczęścia podałbyś w tytule nr zestawu z którego został zrobiony. 1 Cytuj
greatgonzo Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia Po czeskim nawet egipcjan wydaje się być atrakcyjny. Bogini wygląda jak owoc związku sokoła i toruńskiej kaczki. 1 Cytuj
abtb Napisano 19 Kwietnia Autor Napisano 19 Kwietnia Dziękuję bardzo za uwagi/opinie/komentarze Pozwolę sobie ustosunkować się do uwag zawartych w/w wypowiedziach 7 godzin temu, jachud3 napisał: Znudziło mi się już to ciągłe słodzenie w Twoich galeriach, Jak to w małżeństwie z wieloletnim stażem 7 godzin temu, jachud3 napisał: troszkę poszarpane krawędzie zielonych plam w paru miejscach wyszły - chyba z rąsi wyszłoby to lepiej, Tu proszę w temacie sobie podyskutować z @TM48 7 godzin temu, jachud3 napisał: dzięki powiększeniu x2137 na końcówce krawędzi natarcia lewego skrzydła wypatrzyłem nieusunięty szew Jak byś podkręcił do x2237 to dostrzegłbyś słynne włókna celulozowe w farbie Gunze C, które to wytropił kolega SOLO 7 godzin temu, jachud3 napisał: może to kwestia fotek, ale preshading na kolorze piaskowym dość mocno przebija - jak dla mnie ciut za mocno. Wedle uznania i własnego widzimisię - się nie wcinam w gusta 5 godzin temu, _OldMan_ napisał: Do pełni szczęścia Czyjego? 5 godzin temu, _OldMan_ napisał: podałbyś w tytule nr zestawu z którego został zrobiony. Nigdy nie podawałem i będę się tej tradycji trzymał 2 godziny temu, greatgonzo napisał: Po czeskim nawet egipcjan Egipcjan - zagadkowa forma, ale może tu chodzi o np. pięciu egipcjan Jak byś rozwinął - byłby temat do szerszej dyskusji 2 godziny temu, greatgonzo napisał: Bogini wygląda jak owoc związku sokoła i toruńskiej kaczki. Ocena sztuki Starożytnego Egiptu wykracza poza moje kompetencje i upodobania Cytuj
greatgonzo Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia Ooo, nie wiedziałem, że ten MiG jest starożytny. Które państwo? Jeden Egipcjan, dwóch Egipcjanów,. Tego Egipcjana, temu Egipcjanu... - spało się na lekcji gdy było o deklinacji? 2 Cytuj
kelly9mm Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia No i z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że model bombowy 1 Cytuj
giberes Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia Trafiłem do galerii z kawą - popołudniową . Kolejny ładny w piórniku, a ja jednego nie jestem w stanie zrobić 1 Cytuj
Hubert Kendziorek Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia Ja nosze kalosze, ty nosisz kalosisz, on nosi kalosi, my nosimy kalosimy, wy nosicie kalosicie, oni noszą kaloszą...* a mnie ten Mig bardzo się podoba. Looks like an Egiptian. Tak się mi skojarzyło z 22 minuty temu, greatgonzo napisał: temu Egipcjanu... Ukłony, Hubert 1 Cytuj
greatgonzo Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia (edytowane) No! Jeden co nie spał! A tym co spali należą się bangle! Edytowane 19 Kwietnia przez greatgonzo Cytuj
Soris Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia 10 godzin temu, abtb napisał: wizerunek bogini Nechebet To ja też się do... Wg mojej literatury to powinna być Nechbet, ale patrząc na to, co jest na samolocie i co napisał Radek, to faktycznie chyba Nechebet Modelik bardzo ładny, będzie trzeba jakieś lewantyńskie lotnisko ogarnąć. 1 Cytuj
abtb Napisano 19 Kwietnia Autor Napisano 19 Kwietnia 54 minuty temu, Soris napisał: Nechbet, Tu się przyznaję bez bicia - tłumacz google tak to "chlapnął" (a może i ja ) . W edkowej instrukcji jest "Nekhbet" 56 minut temu, Soris napisał: Modelik bardzo ładny, 56 minut temu, Soris napisał: będzie trzeba jakieś lewantyńskie lotnisko ogarnąć. Jak najbardziej, bo klimatów takich może trochę przybyć Cytuj
abtb Napisano 19 Kwietnia Autor Napisano 19 Kwietnia (edytowane) 14 godzin temu, greatgonzo napisał: spało się na lekcji gdy było o deklinacji? Spało! 14 godzin temu, greatgonzo napisał: A tym co spali należą się bangle! Jakoś przeżyję W sumie moja galeria to se mogę śmiecić - takie coś znalazłem: ( https://pl.wiktionary.org/wiki/Egipcjanin ) przypadek liczba pojedyncza liczba mnoga mianownik Egipcjanin Egipcjanie dopełniacz Egipcjanina Egipcjan celownik Egipcjaninowi Egipcjanom biernik Egipcjanina Egipcjan narzędnik Egipcjaninem Egipcjanami miejscownik Egipcjaninie Egipcjanach wołacz Egipcjaninie Egipcjanie Pewnie kłamią, jak to w massmediach Edytowane 20 Kwietnia przez abtb Cytuj
Grzes Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia 4 minuty temu, abtb napisał: wołacz Egipcjaninie Egipcjanie Pokaż to cudzoziemcowi i zapytaj, która forma jest poprawna 2 Cytuj
robertmodelarz Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia Model mocny jak bimber z Podlasia, piękny aż plomby normalnie wypadają. 1 Cytuj
TM48 Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia 3 godziny temu, abtb napisał: Tu proszę w temacie sobie podyskutować z @TM48 Nie ma o czym, ma być tak jak jest. 1 Cytuj
greatgonzo Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia 2 godziny temu, abtb napisał: Pewnie kłamią, jak to w massmediach W księżycowanie na Księżycu też wierzysz? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi