abtb Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia (edytowane) Tradycyjnie Za instrukcją Eduarda: "To samolot z 46. Dywizjonu, tak jak wyglądał podczas ćwiczeń bojowych przed wojną Yom Kippur w 1973 roku. Dla ułatwienia identyfikacji, samolot miał czarną, obramowaną na biało literę na stateczniku. Na dziobie widnieje wizerunek bogini Nechbet, opiekunki Górnego Egiptu. Samolot o kodzie 8447 przetrwał wojnę Yom Kippur i został sfotografowany w tym malowaniu w Kairze w październiku 1975 roku" MiG-21MF, 46 Dywizjon Egipskich Sił Powietrznych, Kair, Egipt, październik 1975r. Edytowane 19 Kwietnia przez abtb 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Pięknie się prezentuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Co jeden to ładniejszy.Super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Znudziło mi się już to ciągłe słodzenie w Twoich galeriach, więc tym razem trochę pomarudzę ale jedynie dlatego, że zazdrość mnie zżera A WIĘC: a) troszkę poszarpane krawędzie zielonych plam w paru miejscach wyszły - chyba z rąsi wyszłoby to lepiej, b) dzięki powiększeniu x2137 na końcówce krawędzi natarcia lewego skrzydła wypatrzyłem nieusunięty szew c) może to kwestia fotek, ale preshading na kolorze piaskowym dość mocno przebija - jak dla mnie ciut za mocno. Więcej mi się nie chce szukać, gen polactwa zaspokojony a już tak zupełnie poważnie, to kolejny fajny MiGacz Ci wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Chyba najlepszy MiG-21 jaki mi się kiedykolwiek podobał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Do pełni szczęścia podałbyś w tytule nr zestawu z którego został zrobiony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Świetny, fantastyczne malowanie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Po czeskim nawet egipcjan wydaje się być atrakcyjny. Bogini wygląda jak owoc związku sokoła i toruńskiej kaczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Kolejny bardzo ładny MiG w Twoim wykonaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia Dziękuję bardzo za uwagi/opinie/komentarze Pozwolę sobie ustosunkować się do uwag zawartych w/w wypowiedziach 7 godzin temu, jachud3 napisał: Znudziło mi się już to ciągłe słodzenie w Twoich galeriach, Jak to w małżeństwie z wieloletnim stażem 7 godzin temu, jachud3 napisał: troszkę poszarpane krawędzie zielonych plam w paru miejscach wyszły - chyba z rąsi wyszłoby to lepiej, Tu proszę w temacie sobie podyskutować z @TM48 7 godzin temu, jachud3 napisał: dzięki powiększeniu x2137 na końcówce krawędzi natarcia lewego skrzydła wypatrzyłem nieusunięty szew Jak byś podkręcił do x2237 to dostrzegłbyś słynne włókna celulozowe w farbie Gunze C, które to wytropił kolega SOLO 7 godzin temu, jachud3 napisał: może to kwestia fotek, ale preshading na kolorze piaskowym dość mocno przebija - jak dla mnie ciut za mocno. Wedle uznania i własnego widzimisię - się nie wcinam w gusta 5 godzin temu, _OldMan_ napisał: Do pełni szczęścia Czyjego? 5 godzin temu, _OldMan_ napisał: podałbyś w tytule nr zestawu z którego został zrobiony. Nigdy nie podawałem i będę się tej tradycji trzymał 2 godziny temu, greatgonzo napisał: Po czeskim nawet egipcjan Egipcjan - zagadkowa forma, ale może tu chodzi o np. pięciu egipcjan Jak byś rozwinął - byłby temat do szerszej dyskusji 2 godziny temu, greatgonzo napisał: Bogini wygląda jak owoc związku sokoła i toruńskiej kaczki. Ocena sztuki Starożytnego Egiptu wykracza poza moje kompetencje i upodobania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Ooo, nie wiedziałem, że ten MiG jest starożytny. Które państwo? Jeden Egipcjan, dwóch Egipcjanów,. Tego Egipcjana, temu Egipcjanu... - spało się na lekcji gdy było o deklinacji? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia A przypadkiem jednak nie Egipcjanin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia No i z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że model bombowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Trafiłem do galerii z kawą - popołudniową . Kolejny ładny w piórniku, a ja jednego nie jestem w stanie zrobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Ja nosze kalosze, ty nosisz kalosisz, on nosi kalosi, my nosimy kalosimy, wy nosicie kalosicie, oni noszą kaloszą...* a mnie ten Mig bardzo się podoba. Looks like an Egiptian. Tak się mi skojarzyło z 22 minuty temu, greatgonzo napisał: temu Egipcjanu... Ukłony, Hubert 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia (edytowane) No! Jeden co nie spał! A tym co spali należą się bangle! Edytowane 19 Kwietnia przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia 10 godzin temu, abtb napisał: wizerunek bogini Nechebet To ja też się do... Wg mojej literatury to powinna być Nechbet, ale patrząc na to, co jest na samolocie i co napisał Radek, to faktycznie chyba Nechebet Modelik bardzo ładny, będzie trzeba jakieś lewantyńskie lotnisko ogarnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia 54 minuty temu, Soris napisał: Nechbet, Tu się przyznaję bez bicia - tłumacz google tak to "chlapnął" (a może i ja ) . W edkowej instrukcji jest "Nekhbet" 56 minut temu, Soris napisał: Modelik bardzo ładny, 56 minut temu, Soris napisał: będzie trzeba jakieś lewantyńskie lotnisko ogarnąć. Jak najbardziej, bo klimatów takich może trochę przybyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia (edytowane) 14 godzin temu, greatgonzo napisał: spało się na lekcji gdy było o deklinacji? Spało! 14 godzin temu, greatgonzo napisał: A tym co spali należą się bangle! Jakoś przeżyję W sumie moja galeria to se mogę śmiecić - takie coś znalazłem: ( https://pl.wiktionary.org/wiki/Egipcjanin ) przypadek liczba pojedyncza liczba mnoga mianownik Egipcjanin Egipcjanie dopełniacz Egipcjanina Egipcjan celownik Egipcjaninowi Egipcjanom biernik Egipcjanina Egipcjan narzędnik Egipcjaninem Egipcjanami miejscownik Egipcjaninie Egipcjanach wołacz Egipcjaninie Egipcjanie Pewnie kłamią, jak to w massmediach Edytowane 20 Kwietnia przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Zarombisty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia 4 minuty temu, abtb napisał: wołacz Egipcjaninie Egipcjanie Pokaż to cudzoziemcowi i zapytaj, która forma jest poprawna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Model mocny jak bimber z Podlasia, piękny aż plomby normalnie wypadają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia 3 godziny temu, abtb napisał: Tu proszę w temacie sobie podyskutować z @TM48 Nie ma o czym, ma być tak jak jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia 2 godziny temu, abtb napisał: Pewnie kłamią, jak to w massmediach W księżycowanie na Księżycu też wierzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi