irlandczyk85 Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 A jaki lakier kupić może być w sprayu żeby uzyskać wysoki połysk. Ten co stosowałam zaczął wgryzac się w farbę i masakra się robi.kolory się spływają. Ten co korzystam jest kupiony w sklepie z częściami do aut. Może za mocny. Odnalazłem w czelusciach lakier glos w sprayu model master. Czy uzyskam nim wysoki połysk? Co sądzicie o lakierach tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 SPRAILA -- bezbarwny połysk. Do niedawna występował pod nazwą RACING. To ten sam producent.Kładę go na dobrze wyschnięty akryl ( ok. 5-6 dni) i nic się nie dzieje. Wysoki połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Chcę kupić lakiery Vallejo PU na bazie żywicy. Pytanie jest takie - czym czyścic aerograf po takich specyfikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 … Pytanie jest takie — ty chyba całkiem zgrabnie trolujesz?Mógłbym ci odpowiedzieć czym ja czyszczę aerograf po Vallejo Surface Primer. Mógłbyś to wyczytać na tym forum. Odpowiedzią właściwą do poziomu twojego pytania będzie 71199. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Dzięki. Nie trolluję, ale podejrzewam, że nie wszystko co działa na farby akrylowe zadziała równie skutecznie na celulozowe. A na ile wiem, to vallejo ma głównie farby na bazie wody. Skoro używając wujka google nie znalazłem odpowiedzi to pytam "starszych i mądrzejszych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Cześć! W końcu po to to forum jest, żeby pytać. Ja to w sumie nie wiem, czym to najlepiej czyścić, njlepiej zrobić eksperyment. Ale doświadczenie i podpowiada, że mało jest farb, które w stanie "mokrym" nie mogą być zmyte rozcieńczalnikiem nitro, więc może warto spróbować. życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Witam panowie mam takie pytanie,gdzie moge kupić lub może ktoś z forumowiczów ma na sprzedaż 2 szt foteli kubełkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 W mojehobby zobacz producent mf-zone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 Witajcie,mam pytanie odnośnie farb Zero Paints-czy oprócz firmowego rozcieńczalnika można użyć z powodzeniem jakiegoś innego z popularnych,np.Gunze Mr Color Leveling,Tamiya?Próbował ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 Kochani koledzy. Czy można nabyć gdzieś model plastikowy auta Żuk 1:25 24 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Kochani koledzy. Czy można nabyć gdzieś model plastikowy auta Żuk 1:25 24 ? podłączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 1 Lipca 2017 Share Napisano 1 Lipca 2017 Kończą mi się pasty do polerki Tamiya , chciałbym coś równie skutecznego ale tańszego ewentualnie w podobnej cenie ale większej pojemności . Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Kochani koledzy. Czy można nabyć gdzieś model plastikowy auta Żuk 1:25 24 ? podłączam się do pytania Chyba tylko karton Cię czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Ćwiczenie dla zaawansowanych to odrysowanie kartonowych części na płycie polistyrenowej i zbudowanie modelu z tego. To może nawet bardzo dobrze wyglądać, ale nie jest to projekt na jeden wieczór... Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) Cześć! Ja bym powiedział najpierw lakier, i najlepiej żeby porządnie wysechł, a potem BMF - w przypadku skomplikowanych wzoró najpierw nakleić większy fragment a potem obciąć nadmiar ostrym nożem. U mnie na przykład zadziałało to tak (znaczek VW): Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Na wstępie zaznaczam, iż nie mam żadnych doświadczeń w stosowaniu w/w folii ale.. ;) Od dłuższego czasu stosuję farbę/lakier Alclad Chrome II, i ,moim zdaniem, wygląda to bardzo dobrze. Poniżej foty (wszystkie "chromowanie" elementy są pomalowane wspomnianym specyfikiem) i jeszcze silnik do Fokkera w kolorze "polerowane aluminium : Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 A co dajesz pod niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Ćwiczyłem kilka podkładów, od Alclada po Tamiya. Najlepiej wychodzi Mr Color GX p.s. na zdjęciu z elementami modelu Harley"a widać jeszcze, na bloku silnika, położoną warstwę Alclad Aluminium. p.s.s. pamiętajcie, aby efekt był jak najlepszy, o tym, aby kłaść warstwę tylko raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 13 Sierpnia 2017 Share Napisano 13 Sierpnia 2017 Witam. Mam pytanie co do modelu, konkretnie firmy. Chodzi mi o model aoshimy. Kupiłem Nissana Gtr-a. Po otwarciu wszystko ok, fajnie wygląda itp. Mam jednak mamie przymierzania zderzaków do karoserii. I tu załamanie bo spasowanie jest na poziomie ATM. Wy też tak mieliście z modelami tej firmy? Myślałem że jakościowo będzie coś na styl Tamiya tym bardziej że firma jest dość droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 13 Sierpnia 2017 Share Napisano 13 Sierpnia 2017 Tak, zderzaki są za szerokie, ale trochę podgrzać skleić i jest ok, zobacz mojego GT-R. viewtopic.php?f=73&t=57338 W Tamiyi też się tak zdarza, miałem trzy F40 i w żadnym klapa nie pasowała. Po prostu części chyba stygną po wyjęciu z formy i trochę się odkształcają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 13 Sierpnia 2017 Share Napisano 13 Sierpnia 2017 Ok. Dzięki za podpowiedź. Ja kupiłem taki model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Powitać ;) Czy rynek modelarski wynalazł w ostatnich dwóch latach coś lepszego i tańszego lub w tej samej cenie, co poczciwy, stary Maskol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 14 Października 2017 Share Napisano 14 Października 2017 czy czarną kastę modelu auta traktować podkładem jeśli docelowy kolor też będzie czarny ? malowane olejną tamiya gloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadas_75 Napisano 14 Października 2017 Share Napisano 14 Października 2017 Ja daję podkład bez względu na to czy kolor będzie inny, czy taki sam jak kolor plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 14 Października 2017 Share Napisano 14 Października 2017 Cześć! W sprawie podkładu, to ja bym raczej powiedział, że tak. Podkład, jeżeli jest dobry to poprawia przyleganie farby i wypełnia małe skazy tworzywa sztucznego, które przez farbę mogły by być widoczne. Ja bym użył. Pozdrawiam i życzę powodzenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 15 Października 2017 Share Napisano 15 Października 2017 Witajcie, podpowiedzcie proszę gdzie kupić felgi bbs rs? Potrzebne mi do golfa mk1 w skali 1:24. W rzeczywistości to 15-16". Znalazłem ofertę na 17", które też byłyby ok ale nie znalazłem nic w polskich sklepach. Proszę o pomoc bo chcę zrobić kopię swojego golfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi