em Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Na tą chwile , UM 6006 z nietoperzem, czarne 9483 z czarna gęsia ,łuczniczka 9784, wczesne bisy z Zegrza z numerami słupskimi. 9700 z rycerzem zegrzańskim plus boksujacy nietoperz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Cinekf1 ale asior z Ciebie, jak coś zostanie z wydruku to ja się zapisuję obiema rękoma. A dałoby rade wcisnąć na ten arkusz nr 1375 na ''białego'' eR-a? Jak eR to tylko ten żaden inny. Tyle ile trzeba będzie to zapłacę ewentualnie jakis handelek wymienny. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Bardzo mnie to cieszy ,że jest takie duże zainteresowanie Zegrzyńskimi Biskami Co do kalkomanii to popieram każde twoje słowo Cinekf1. Pozdrawiam Piotr Wawer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 A ja proponuje 9507, żelazko z 1plm, 7809, pomarańczową syrenkę i jeszcze zegrzańskiego orła na szachownicy. Osobiście mogę odstąpić husarza z 41 plm gdyż dysponuję dwoma wolnymi sztukami w 1/72. Nie wspomniałem o babie jadze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Leszek, jeśli MiG-21R-1375 to bez godeł. W maju 1991 oddałem go na złom do Mierzęcic. Godła zaczęliśmy malować po wakacjach 91. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 1375 już zrobiony Muszę przyznać, że nie miałem pojęcia o takim malowaniu R-ki Ale już znalazłem zdjęcie, była naprawdę fajna i warto ją mieć w miniaturze Co do żelazka z Mińska to jest widoczne na arkuszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Wiem wiem ale może byś wrzucił jeszcze dwa... i 1910 x2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 (edytowane) He,a kondory i wilki z Wrocławia ? No i są tzw .niszowe z Modlina PFM 6611 oraz M 1814 .Ten pierwszy z godłem gasiorów. Ten drugi z gasiorem i oznaczeniem fotela wyrzucanego. Edytowane 27 Lipca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Dobre! A widzisz, to wszystko przez te emocje Wrocław też jest super ale i nietoperz na szachownicy 2plm "Kraków". Podpisuje się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 1375 już zrobiony No to bajka, jakieś pocieszenie na dziś bo właśnie złamał mi sie żywiczny przedni widelec do su-22UM . Łapy opadają, jeden ruch za dużo i katastrofa. Jarekk - 1375 oczwiście bez godeł na podstawie jedynch trzech zdjęć jakie posiadam Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Bardzo lubię ten samolot mig-21 ale o danych technicznych sie nic a nic nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 No to czas najwyższy by udzielać się na tutejszym forum . Oraz czytanie w własnym zakresie dokumentacji o Migusiu. Choć do niczego nie zmuszam ale na temat 21-ego to w naszym kraju można się bardzo dużo do wiedzieć . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Ja bym do kalek 5710 dodał mały napis "Agata" który miała po lewej stronie z przodu kadłuba podczas służby na Krzesinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Dzisiaj upolowany przy drodze Lębork- Łeba MF nb 8907 ex Łask: http://www.airplane-pictures.net/image96922.html stan powolnego rozkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Dobre! A widzisz, to wszystko przez te emocje Wrocław też jest super ale i nietoperz na szachownicy 2plm "Kraków". Podpisuje się! Ale koledzy narzucili tempo! Panowie, prawda jest taka, że temat naszych MiG-21 jak i innych s-tów po II wś, jest permanętnie olewany przez krajowych producentów kalek. A temat - rzeka. Na samych ołówkach było tego multum, bo już ilość wymienionych przykładów dobrze to opisuje. Na szczęście rozwój technologi nam sprzyja. Szybki kurs Corela i poszukanie w sieci firmy która zrobi druk (a jest ich nie mało) daje nam niezliczone możliwości. Sam tak robiłem z "01" z 2 PLM i mam też "7502" z 11 PLM. Tak, można mieć każdą miniaturkę jaką zechcemy Odnośnie godła 2 PLM "Kraków". Nie wiem jak to jest dokładnie w skali 1/72 ale robi się tam drobne przeinaczenia ze skalą. Pamiętam godła w tej skali wydane do zestawu jakiejś polskiej firmy gdzie godło tego pułku było w wielkości numeru bocznego. A warto zaznaczyć, że "bombka" jak ją nazywali była o połowę mniejsza, nie wiem czy nie za mała na druk w 1/72. Jeśli zaś chodzi o 1/48 służę projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Dzisiaj upolowany przy drodze Lębork- Łeba MF nb 8907 ex Łask:http://www.airplane-pictures.net/image96922.html stan powolnego rozkładu. nie, on taki był od "zawsze" (no może te kilka lat pod chmurką zrobiły swoje, ale przednia szyba była właśnie taka od pierwszego dnia pobytu w tym miejscu (a tak naprawdę wcześniej)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Wiem wiem ale może byś wrzucił jeszcze dwa... i 1910 x2? A dlaczego 1910 ? To był mój ostatni 21 "na stanie w M-ku. Pewnie że przydałoby się mieć jego malowanie. Przy okazji , gdyby kogoś interesowały parametry techniczne , tak w skrócie-opracowane przez pilota 21 znanego pod ps.Rekin. Warto prześledzić też wątek na Forum Miłośników Symulatorów [ lotniczych ]rozdział poswięcony awionice 21,kopalnia wiedzy http://www.flyshark.republika.pl/Samoloty_pliki/merlin.htm To tak w przerwie w lataniu między sklepami a kuchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Projekt kalek - rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Wiem wiem ale może byś wrzucił jeszcze dwa... i 1910 x2? A dlaczego 1910 ? To był mój ostatni 21 "na stanie w M-ku. Pewnie że przydałoby się mieć jego malowanie. Przy okazji , gdyby kogoś interesowały parametry techniczne , tak w skrócie-opracowane przez pilota 21 znanego pod ps.Rekin. Warto prześledzić też wątek na Forum Miłośników Symulatorów [ lotniczych ]rozdział poswięcony awionice 21,kopalnia wiedzy http://www.flyshark.republika.pl/Samoloty_pliki/merlin.htm To tak w przerwie w lataniu między sklepami a kuchnią. A no dlatego, że chciałem zrobić tego M-a w malowaniu pożegnalnym z 1plm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 (edytowane) Witaj Cinekf1 Twoje fotki naruszaja regulamin forum. Wstaw w kolejnym poscie takie o odpowiednich wymiarach (lub jako miniatury) to je podmienie. W przeciwnym wypadku bede zmuszony zamknac temat. 9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 800 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych. Wiecej: viewtopic.php?t=21118 Regulamin: viewtopic.php?t=40 Edit: Fotografie podmienione - dziekuje. Pozdr. Pawel Edytowane 29 Lipca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 (edytowane) Witaj em Twoje fotki naruszaja regulamin forum. Wstaw w kolejnym poscie takie o odpowiednich wymiarach (lub jako miniatury) to je podmienie. W przeciwnym wypadku bede zmuszony zamknac temat. 9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 800 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych. Wiecej: viewtopic.php?t=21118 Regulamin: viewtopic.php?t=40 Edit: Ilustracja podmieniona - dziekuje. Pozdr. Pawel Edytowane 31 Lipca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Panowie wstawiajcie fotki jak się należy bo jak nam zamkną ten temat to będzie nieciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Panowie wstawiajcie fotki jak się należy bo jak nam zamkną ten temat to będzie nieciekawie TRAGEDIA!!! Zmieńcie te fotki bo temat i informacje w nim zawarte są bezcenne. /ale regulamin/ Chyba wydrukuje ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Musimy uważać bo nikt z nas nie chce by tak ciekawy i pełen wyczerpujących informacji temat zniknął nam z forum. Sam wiem po sobie ,że człowiek po pełnia błędy i zdarzało się nawet na tym forum w tym temacie. Po prostu koledzy musimy teraz się pilnować i przestrzegać regulaminu. Pozdrawiam i wiem ,że nie będzie to dla nas trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Zmieńcie te fotki bo temat i informacje w nim zawarte są bezcenne./ale regulamin/ Chyba wydrukuje ten temat... Nawet zamknięcie tematu nie powoduje jego likwidacji, więc spokojnie, nie musisz drukować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi