piotr22 Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Widzę, że ktoś przytoczył moją stronę. To idę za ciosem i pochwalę się moim najnowszym obrazem, który nazwałem "Bisy jak Biesy". Pozdrawiam, Piotr Dubowik. A tutaj więcej na ten temat http://www.sztukaitechnika.pl/blog/52,bisy-jak-biesy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Wielki dzieki, net_sailor! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Ładna parka nad Swarzewem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Czy można było podwiesić pod MiG-21 MF 2x MBD plus 4 bomby każdy i do tego 2x UB-32. Bez żadnego dodatkowego zbiornika paliwa. I czy spotykało się coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Warianty były tylko takie , 2xMBD na wewnetrznych plus centralnie PTB-490, lub 2x MBD na wewnetrznych i 2 bomby 100 kg na zewnetrznych. Udzwig 1300 kg Btw to chyba nie nasz MF? Bo u nas UB-32 tylko pod Bis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Przymierzam się do zrobienia Rumuńskiego Lancera C i przeszukując internet znalazłem dobrze obfotografowaną maszynę http://www.aircraftresourcecenter.com/awa01/601-700/awa650-Mig-21-Colin/00.shtm. "Niestety" z rumuńskimi napisami eksploatacyjnymi.Doprowadzenie do standardu Lancer odbywało się bez oficjalnej zgody Rosjan więc cyrylica odpada na tych maszynach. W związku z tym mam pytanie do kolegów bardziej oblatanych w temacie.Czy po każdym remoncie maluje się je na nowo?Na niektórych zdjęciach dostępnych w sieci wydaje się że ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Obcymi ołówkami jakoś średnio się interesuję, ale teraz padłem. Co to jest Rozpoznawczy PF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Fantazja rysownika . A ja nie mogę rozgryzść znowu tej fotki . 21RF Egiptu , albo 21R ? Ale widać wybrzuszenie za przednią golenią , tam powinny być w wersji RF aparaty , ale nie mógł on przenosić zasobnika pod kadłubem , a ten ma .Sam nie wiem co o tym sądzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Może i jedno i drugie to jakieś lokalne "heniowe" patenty? U nas były Fobosy, to może pepiki i bliskie wschody też miały inwencje twórcze. Nasze Su-22M4 też odziedziczyły w spadku KKR-1 po Su-20 więc dlaczego ktoś inny miałby nie próbować ożenić PF czy RF z zasobnikami z R? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Właśnie, czy teoretycznie dało radę pociągnąć instalację rozpoznawczą na PF, PFM? Nie posądzałbym eduarda o taką wpadkę. Robią gafy, ale czy takie? Pewnie odpowiedź jest w książce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig66 Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Obcymi ołówkami jakoś średnio się interesuję, ale teraz padłem. Co to jest Rozpoznawczy PF? Pojemnik R-V do kalibracji radarów na ziemi.Później nosił go MiG-21R. Pozdrowienia z Czechy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 W eRze edziowym jest chyba ten zasobnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 mig66 R-V to oficjalna nazwa? Bliżej mu z rysunku do D niż R. Są jakieś zdjęcia? Myślałem, że ten trzeci zasobnik eduarda to N (do zdjęć nocnych), bo zestawu nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Też bym z chęcią zobaczył taką nowość ,jeśli chodzi o wyposażenie . Czyżby było to tak tajne , że nie uchowała się żadna fotka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Czy nasze e M y po przylocie z fabryki też miały szare kabiny ? Na zdjęciu M NVA z pulpitem sterowania zasobnika typu CLA DDR owskie kontenery rozpoznawcze były podwieszane również pod Mig-21 UM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Odnośnie koloru wnętrza -nie odpowiem , w czasie kiedy je obsługiwałem były już po remontach. Poniżej foto zasobnika CLA powieszonego pod UM [ DDR ] em- nie masz lepszej fotki tego "pulpitu sterowania " , bo to wygląda raczej na wskażnik , niż pulpit sterowania.Może pulpit sterowania był dołączany w kabinie na czas lotu z zasobnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 em- nie masz lepszej fotki tego "pulpitu sterowania " , bo to wygląda raczej na wskażnik , niż pulpit sterowania.Może pulpit sterowania był dołączany w kabinie na czas lotu z zasobnikiem ? Bo to jest UW czyli wskaznik radiowysokosciomierza , w jego nominalnym miejscu ,czyli lewy dolny róg tablicy , jest ustrojstwo od tego zasobnika F-13 z AFA-39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Zmyliła mnie ta strzałka .A tu niemal w całej okazałości tenże pulpit [ pod latarnią najciemniej ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Trochę ciężko się z Braćmi Czechami dogaduję , ale zawsze coś można wycyganić . Choć niektórzy też zdziwieni że takie coś mieli .I to się chyba nazywało R-W , a nie R-V a poniżej 2 fotki tegoż kontenera do kalibracji naziemnych stacji plus przekrój kontenera D.Niestety Kolega który wrzuciłte fotki na http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=1&t=50410&start=1860 nie ma pojęcia co było zamontowane w środku . Sorry za wielkie fotki , ale nie wiem jak je zmniejszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Na MF 9015 pod rycerzem 41 PLM jest cyfra 3, co oznaczała (klucz, eskadrę)? Zawsze takie malowano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Mógłbyś wrzucić fotkę , musze zerknąć bo nie kojarzę ? Na pewno nie " 3 eskadra " bo gdy pojawił się "krzyżak" to były już 2 eskadry w pułku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Do kliknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Pewnikiem 3 klucz II eskadry .Tam byli odważniejsi Technicy , to i pewnie samodzielnie dorobili "3" W I eskadrze nie widziałem takich cyferek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławomir kromer Napisano 20 Listopada 2014 Share Napisano 20 Listopada 2014 witam poszukuje zdjęcia na którym pokazane jest zamocowanie spadochronu hamującego w szybkim 21PF. Wiem że było w podkadłubowej płetwie ale jak wyglądało nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 20 Listopada 2014 Share Napisano 20 Listopada 2014 W płetwie podkadłubowej był hak i prowadnica liny ,a nad nią w kadłubie samolotu pojemnik -luk na spadak. Otwarte osłony luku luk zamknięty Rys. mechanizmów luku Zakładanie i umiejscowienie luku spadaka A poniżej elementy liny i haka: Powinno wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi