Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
bisaf1.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jeden z naszych Bisów w Afryce - coś dla Babci

Pewnie że dla mnie nawet ode mnie z klucza , nawet technika chyba rozpoznaje .Uganda chyba w międzyczasie zmieniła znaki rozpoznawcze . Coś za dużo tych "chyba " i chyba coś się w przesyłaniu wiadomości p.....y. Bo ja tą od Grzegorza 5710 zobaczyłem dopiero dziś,przy okazji uaktualniania spisu treści tematu. Ale ważne że "temat "cały czas na "CzeeRze"

Napisano

Może ma gdzieś w Polsce "brata bliżniaka" ? Może jak PiotrPilot będzie miał trochę czasu i zajrzy na Forum , rozjaśni sprawę .Ale w końcu tu chodzi o samoloty , chociaż ludzie związani z 21 też "są w cenie "

Napisano
Czy to nie jest ACz z II Esk?

W rzczy samej. Andrzej jako żywo.

Napisano

http://gdynia-babie-doly.mojeosiedle.pl ... hp?t=26294

Tu masz linka do Forum Babich Dołów -tj .X częśc fotek , przejrzyj do tyłu trochę , tam były zdjęcia 21 [ np 9313UM przewrót na plecy podczas startu] A tak naprawdę z katastrof 21 , jeśli chodzi o zdjęcia samych samolotów to raczej niewiele mozna było fotografować

http://aviateam.pl/historie/katastrofy-i-incydenty/

Tu już masz bez szukania parę zdjęć z wypadków , czyli mozna jeszcze coś zobaczyć.

Napisano (edytowane)

http://www.rosnowo.pl/n-lotnisko8.html

Już myślałem że nic nowego nie obejrzymy . Jest jeszcze trochę fotek "po ludziach " Dla zachęty jedno zdjęcie z 10 publikowanych na stronie. Przelot 2 Bisów do Dęblina 1999 r. -pewnie na doposażenie -zmianę IFF.

930797992104.jpg

PS. Nie doczytałem informacji , strzeliłem na pewniaka.To ostatni przelot tych s-tów w Polsce .Leciały do Dęblina , a stamtąd po zdemontowaniu skrzydeł do Izraela w celu modernizacji [ samoloty z partii BIS-ów sprzedanych Ugandzie ]

Może jeszcze "wypłynie " zdjęcie z ostatniego przelotu 9307UM ? No Zegrzaki wyciągnąć na światło trochę swoich lotniczych wspomnień

Edytowane przez Gość
Napisano

Panowie jak najwięcej wtrętów i wspomnień. Ludzie pracujący w lotnictwie to grupa dość hermetyczna, najbardziej rozmowna w swoim gronie. Część historii się zaciera, część idzie na wieczną służbę wraz ze starszymi kolegami, część została zerwana przez 3-4 masowe odejścia ze służby braci lotniczej w ostatnim dwudziestoleciu.

Te historie opowiadane przy porannym "błotku", zwanym dalej kawą, czy przy wódeczce gdzieś w swoimi gronie nie powinny zaginąć. Po oddzieleniu mało chlubnych wybryków o charakterze chuligańsko-alkoholowym cała reszta to czyste lotnictwo. Ze obserwowalnymi przemianami w zakresie sprzetu, szkolenia, dyscypliny czy morale w lotnictwie.

Kiedys jakiś mądry człowiek poczyta, przemyśli i opisze. Jak zostawimy to rozmaitym IPN to dorobią jakieś marksistowskie gęby z brodą-nieprawdziwe.

Żeby nie off-topic, to mam dwie-trzy fotografie WAT owskich MIG-21 z lat 96-97. Napiszcie , czy w ogóle je skanować, bo to pewnie jedne z najbardziej opstrykanych 21 w internecie.

Napisano

Może koledzy nie zwrócili uwagi, na ostatnim filmie od aviatem, widać ładnie bojówkę z zasobnikiem - jak mi się wydaje na fotokarabin. Znalazłem jeszcze takie zdjęcie:

134_sm.jpg

Napisano

Można powiedzieć zdjęcie rarytas. W Zegrzu i w M-ku w okresie użytkowania BIS-ów nie pamiętam ani jednego przypadku zamontowania tej fotogondoli na bojowym.W latach 80 montowali foto na UM, ale to z racji bardzo dużej ilości młodych i szkolonych grup pilotów.Jak już jesteśmy przy zdjęciu , to wrzucam schemat montowania tego przyrządu pod belką bojowego .

fotogondoles13300100osd.png

I tak na szybkiego zdjęcie -kadr z w/w filmiku. Zasobnik zamontowany pod innym kątem.

clipboard02td.jpg

A teraz pytanie z innej beczki.Jak mozna zgrać filmy ze strony Aviateam.pl ? Za pomocą programów do youtuba nie da rady .

Napisano

A teraz pytanie z innej beczki.Jak mozna zgrać filmy ze strony Aviateam.pl ? Za pomocą programów do youtuba nie da rady .

Trzeba otworzyć ten film na youtubie - żeby to zrobić otwórz stronę aviateam z tym filmem a następnie na pasku tegoż filmu w prawym dolnym rogu kliknij ikonkę youtube.

Napisano (edytowane)
U mnie też nie ma takiej strony :(

Bo to nie strona tylko serwer wymiany plików [ chyba ] Ale musi być bo jest już 10 pobrań, to chyba wszystko gra. Ale jakby co proszę monitować , poprawimy

Musi być dobrze -sam przed chwilą pobrałem na próbę to co wrzuciłem

Może Bracia Słowianie rzucili się do pobierania..Ale jest naprawdę dobrze .Pobrało już 15 Miłośników 21-go. A strona ciekawa , tym bardziej że w Krajach powstałych po rozpadzie Jugosławii [ a i przed ] ciągle coś przy 21 kombinowano.

Edytowane przez Gość
Napisano

To prawda, serwer, ale nie można wejść na ich stronę, przy okazji próbując znaleźć po numerze paczki znalazłem spory wątek u naszych sąsiadów : http://www.mycity-military.com/Avijacija-i-PVO/MIG-21-Fishbed.html

(przepraszam jeżeli link już był podany, po przygodach i szpitalu mam pewne zaległości w czytaniu wątku, ale nadrabiam z przyjemnością i dziękuję za wspaniałą lekturę)