Kolekcjoner WP Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 Mam pytanie odnośnie naszych Mi-17. Czy ten element na wirniku jest biały? Oraz drugie pytanie, o kolor łopat śmigieł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 28 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Czy ten element na wirniku jest biały? Jasny szary 31 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: drugie pytanie, o kolor łopat śmigieł Tu mam nadzieję będzie widać oba elementy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 Hej, korzystał ktoś z was ze sklepu urwis.pl? Cena modelu Academy 12346 Rafale 1/48 u nich jest na poziomie 118zł, podczas gdy cena w innych sklepach oscyluje w okolicy 150zł. I zastanawiam się czy faktycznie mają aż tak konkurencyjne ceny, czy to jakaś podejrzana akcja? I czy w ogóle polecacie ten model? Link dla zainteresowanych: https://www.urwis.pl/academy-model-plastikowy-rafale-c-ec-1-7-provence-2012-1-48?gclid=CjwKCAiApvebBhAvEiwAe7mHSLVUmxoTNm-nIjWKHWrGjurbO49hMCqRlr2xdd3ObxmSqqVW2vGJzBoC7YYQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 (edytowane) To jest model Revella, mówią że dobry. O sklepie nie słyszałem. https://modelwork.pl/topic/27073-rafale-m-revell-148/ Edit: Teraz sprawdziłem, że w podlinkowanej galerii zdjęcia się nie wyświetlają ale widać komentarz autora Edytowane 24 Listopada 2022 przez lord_karton 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 11 godzin temu, DamianPoltorak napisał: Hej, korzystał ktoś z was ze sklepu urwis.pl? Cena modelu Academy 12346 Rafale 1/48 u nich jest na poziomie 118zł, podczas gdy cena w innych sklepach oscyluje w okolicy 150zł. I zastanawiam się czy faktycznie mają aż tak konkurencyjne ceny, czy to jakaś podejrzana akcja? I czy w ogóle polecacie ten model? Link dla zainteresowanych: https://www.urwis.pl/academy-model-plastikowy-rafale-c-ec-1-7-provence-2012-1-48?gclid=CjwKCAiApvebBhAvEiwAe7mHSLVUmxoTNm-nIjWKHWrGjurbO49hMCqRlr2xdd3ObxmSqqVW2vGJzBoC7YYQAvD_BwE Wg Ceneo raczej normalny sklep, dużo opinie pozytywnych, trochę bluzgów jak zawsze w sieci... Muszę przyznać że ceny model mają całkiem całkiem... Przed-inflacyjne, Aż chyba sam ich przetestuje na jakimś małym zamówieniu Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 Czy ktoś spotkał się z problemem spłaszczonych osłon kabiny w modelu Su-2 Zvezdy w skali 1-48? Ramka z elementami przezroczystymi jest wygięta, a osłony wyglądają jakby ktoś na nich usiadł (za wcześnie wyjęte z formy?). Ktoś miał taki problem, da się to dogiąć w gorącej wodzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 W moim było Ok. Ktoś pisał że przy polerce szybki Zvezdy się rozwarstwiały. Wtedy operacje na ciepło mogą być ryzykowne. Kiedyś bez problemu dosyłali nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 10 minut temu, marek d napisał: Kiedyś bez problemu dosyłali nowe. No właśnie, kiedyś, dlatego założyłem, że ta opcja raczej odpada i pozostaje naprawa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 19 minut temu, RogerM napisał: założyłem, że ta opcja raczej odpada Zrobić fotkę i wysłać maila nic nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 25 minut temu, RogerM napisał: No właśnie, kiedyś, dlatego założyłem, że ta opcja raczej odpada i pozostaje naprawa.... Zawsze możesz z rękojmią do sklepu się zgłosić. Nie wiem kiedy kupiony, ale wtedy mogą przejrzeć inne zestawy i wymienić element lub cały model na pozbawiony wad. Szkło to ważna część w samolocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 Niestety model nie jest ze sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 15 minut temu, marek d napisał: Zrobić fotkę i wysłać maila nic nie kosztuje. Do producenta, nie sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 23 godziny temu, wuwumaster napisał: Wg Ceneo raczej normalny sklep, dużo opinie pozytywnych, trochę bluzgów jak zawsze w sieci... Muszę przyznać że ceny model mają całkiem całkiem... Przed-inflacyjne, Aż chyba sam ich przetestuje na jakimś małym zamówieniu Pozdr ww Potwierdzam wszystko ok, paczka dobrze zapakowana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 Szybkie pytanie, zanim zacznę kopać w książkach. Czy lotnictwo RSI stosowało w 1944-1945 niemieckie farby? http://wpalette.com/system/pictures/5/f/b/d/53382/original.jpg Czy też mieli swoją własną kolorystykę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 Oglądałem niedawno ten zestaw Hataki do włoskich latadeł i piszą, że niemieckie też stosowano https://www.hataka-hobby.com/HTK-CS103-WW2-Italian-Air-Force-Paint-set-vol1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 (edytowane) Mieli swoją kolorystykę i korzystali też z farb niemieckich.Fiaty G-55 i MC -205 to najbardziej znane samoloty malowane farbami niemieckimi RLM 74 ,75 i 76. Edytowane 28 Listopada 2022 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 No i super. Bo trochę się boję akrylowych farb hataka (seria czerwona bądź niebieska) czy ammo miga. Mają zestawy dla Regia Aeronautica na pustynię... ale kiedyś trochę z ich farbami pracowałem. Wolę unikać gdy nie muszę. Farb z serii Vallejo czy innych... Jeszcze nie ustaliłem jakie dać. Natomiast z RLM praca jest łatwa, wybór szeroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 30 Listopada 2022 Share Napisano 30 Listopada 2022 W dniu 28.11.2022 o 18:24, Herod napisał: Czy lotnictwo RSI stosowało w 1944-1945 niemieckie farby? Czy też mieli swoją własną kolorystykę... I tak i tak. W zależności od okresu i typu samolotu. Ba! Czasem nawet na jednym samolocie występowały farby niemieckie i włoskie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Grudnia 2022 Share Napisano 1 Grudnia 2022 Pytanie do znawców tematu. Ten schemat malowania występuje w realu czy to radosna twórczość producenta kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Grudnia 2022 Share Napisano 2 Grudnia 2022 23 godziny temu, Xmen napisał: Pytanie do znawców tematu. Ten schemat malowania występuje w realu czy to radosna twórczość producenta kalkomanii. Trzeba będzie robić w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacW Napisano 2 Grudnia 2022 Share Napisano 2 Grudnia 2022 2 godziny temu, Xmen napisał: Trzeba będzie robić w ciemno. Szaro-szare, ukraińskie Mi-24P występują np. tutaj: Głównie jednak w Digital Combat Simulator, jako dzieła grafików. Nie oznacza to, jak myślę, że takie nie istnieją "w realu". Skoro są szaro-szare-łaciate, mogą być i szaro-szare-pasiaste. Można śmiało robić! Happy modelling! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Grudnia 2022 Share Napisano 2 Grudnia 2022 19 minut temu, MacW napisał: Można śmiało robić! Tak też zamierzam zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Grudnia 2022 Share Napisano 2 Grudnia 2022 (edytowane) @Xmen Te Hindy mają też gały na osłonach filtrów przeciwpyłowych jak nasze. I chyba nawet takie są w zestawie FoxBota EDIT: Jeden z wielu Edytowane 2 Grudnia 2022 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Grudnia 2022 Share Napisano 2 Grudnia 2022 41 minut temu, mirage3 napisał: @Xmen Te Hindy mają też gały na osłonach filtrów przeciwpyłowych jak nasze. I chyba nawet takie są w zestawie FoxBota EDIT: Jeden z wielu Gały są ale nie w tym malowaniu które mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 Czy w kwestii FW-190A oraz BF-109G/K w 1/72 cokolwiek poza Eduardem i Tamiya jest godne polecenia ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi