Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich w galerii, tym razem lekko Świątecznej. Udało mi się skończyć I-153 od ICM w skali 1:48. Model bardzo przyjemny w budowie. Zrobiony dla relaksu bez jakiejś wielkiej spiny. Parę rzeczy oczywiście nie poszło po mojej myśli, ale co już narobiłem to narobiłem.

Już bez zbędnego przynudzania życzę wszystkim tradycyjnie Wesołych Świąt i wielu wspaniałych modeli w nadchodzącym roku i zapraszam do galerii.

Ps.

RH dziękuję za porady i materiały, które okazały się bardzo przydatne.

CsfXivV.jpg

CUjWdMH.jpg

QASnacx.jpg

ntRg9Lu.jpg

d7Pb3yI.jpg

CCWMQSn.jpg

RX30Aep.jpg

pV8b4XS.jpg

Xpv5EeJ.jpg

x2ropCy.jpg

Napisano

Bardzo fajny. Brakuje tylko kompletnej podstawki w śniegu. :-)

Napisano

Bardzo się cieszę że się Wam podoba. Podstawka jest w planie, tylko w zap.... znaczy się ferworze przedświątecznych przygotowań już nie zdążyłem jej uczynić. Po świętach będzie parę dni spokoju, to spróbuję coś zmontować ;-)

Napisano

Wyszedł świetnie, gratulacje.

Niezależnie, że widać tu dobry warsztat i wyczucie smaku, to trzeba też oddać sprawiedliwość ICM - przeszli długą drogę i naprawdę widać ogromny postęp w ich produktach. Twoje wykonanie to podkreśliło.

Pozdrawiam

Hubert

Napisano

Dziękuję za miłe słowa, fajnie że się komuś podoba. Odnośnie modeli ICM, był to mój pierwszy i jak dotąd jedyny model tej firmy, więc nie mam porównania. Mogę jedynie potwierdzić, że w tym przypadku jest naprawdę dobrze. Jak już pisałem wcześniej model naprawdę jest przyjemny w budowie.

Napisano
Model piękny, ale na bombce widać paskudną szparę po łączeniu połówek, mogłeś się bardziej postarać przy szpachlowaniu .

Żarcik oczywiście, pozdrawiam .

Tak, bombka to był prawdziwy koszmar. Godziny pasowania, szpachlowania i szlifowania a i tak wyszło jak wyszło. Liczyłem na to że nikt nie zauważy, ale nie pykło