Panzer Machine Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Genialny wątek warsztatowy. Podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) PANZER MACHINE z tym genialnym wątkiem to przesada Światełko w tunelu robi się co raz większe i zbliżam się do finału. Na dzień dzisiejszy pomalowałem kolejne elementy- żółty pałąk w sumie składa się on z 10 elementów Zamontowany na próbę w swoim miejscu Widok po założeniu zielonej osłony zakończyłem również tył tego elementu i jedynie pozostało mi wklejenie go do ramy a nad tym terez pracuję-tarcza radaru pozdrawiam Edytowane 30 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 13 Lutego 2016 Autor Share Napisano 13 Lutego 2016 (edytowane) Czas na przedostani etap-przednie element praktycznie jest gotowy do zamontowania są już tylko dwie dźwignie, zostało on również okablowany. Tarcza wraz z uchwytem mocującym Sam tarcza. jak się dobrze przyjrzeć to widać rysunek w ksztalcie plastra miodu' uzupełniona ostania wnęka o 11 elementów stan przed pracami element wypełniający po pomalowaniu i dodaniu łaczników Edytowane 30 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Łoboże. Następny pozytywnie zakręcony "wariat" od samolotów! Biję pokłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 jak teraz tak jest to co będzie później he he, wszyscy czekamy z niecierpliwością pozdrawiam i wielki szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 14 Lutego 2016 Autor Share Napisano 14 Lutego 2016 (edytowane) Sabatms już odpowiadam: Teraz wygląda to tak-dorobiłem szklane trzy bańki i uchwyt, w sumie to co wystaje nad tarczą radaru to 13 elementów: A po wykonaniu 1321 pojedyńczych elementów składowych przez 1,5 roku, wygląda to tak: Moge powiedzieć iż wyjechałem praktycznie z tunelu. Pozostały dwa pojemniki wraz z okablowaniem tego ustrojstwa. I mam cichą nadzieję iż na koniec lutego zamknę to wszystko w kadłubie. Edytowane 30 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 tylko stresujesz . kawał pięknej pracy -- oby tak dalej. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Irek, nie zapomnij tylko o innych numerach seryjnych na tabliczkach znamionowych poszczególnych bloków na drugim radarze.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Nie mogę się doczekać zobaczyć wszystkie "klocki" poskładane w jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 (edytowane) Czas na finał w dorabianiu wszelkiej maści puszek, pojemników, pojemniczków itp. Pozostało tylko malowanie a jest to dla mnie strasznie stresujące zajęcie z powodu wielkości detali, ich szczegółowości, tak aby nie zalać tego farbą. Mam już dość ponownej roboty z nimi. To co na zdjęciu to w sumie tylko 37 elementów. PS. Połowa już pomalowana, tzn. ten przewód na samym dole, oraz te małe paskudztwa ustawione na zapałce a złożone z 6 elementów każdy pomalowane na niebiesko. Na żółto lekko rozmazane detale za zapałką. Edytowane 30 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravał Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Niesamowita praca. Podziwiam umiejętności i cierpliwość. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 28 Lutego 2016 Autor Share Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) No to koniec pojemniki pomalowane i wklejone na miejsce. Zostaje jak to ktoś określił na forum-"kabelkowanie" Czas no fotki: Dorobiony ostatni niebieski przewód wokół radaru umiejscowiony ostatni pojemnik na ramie z lewej strony wraz z tabliczką znamionową druga strona wraz z pojemnikami Edytowane 30 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 wielki szacunek --- zwala z nóg. Piękna praca. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Przepięknie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Genialna robota , a będzie latał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Piękna praca . jest czym oczy nacieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 i to jet to co lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Gdzieś chyba zgubiłem szczękę... Jak zemrę z głodu to będziesz winien Piękna robota!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 (edytowane) Z przepastnych magazynów MON-u dostarczono nowa partię przewodów: po dostawie nastała czas pierwszego tzw. "kabelkowania" oto efekty: zdjęcia referencyjne: i na modelu pierwsze efekty: Edytowane 10 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Nie mogę wyjść z podziwu Skala dość duza ,ale to nie 1:1 Z natury jestem cierpliwy i może udało by mi się wydziargac jakiś element Lecz pomalować i czyściutko wkleić na swoje miejsce, to przechodzi ludzkie pojecie Jakie dłonie i narzędzia potrzeba mieć ,aby tworzyć takie cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 13 Marca 2016 Autor Share Napisano 13 Marca 2016 (edytowane) Kolejne agregaty zostały podłączone. Tylny "baniak" w 100% skończony. Przedni w 40. Miłego oglądania Edytowane 30 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Brak słów Panie Irku Mam nadzieję, że zdjęcia się przydają . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Na niektórych elementach widać taką drobną perforację. Jak ją zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 13 Marca 2016 Autor Share Napisano 13 Marca 2016 Odpowiedź jest bardzo prosta-nitowadłem zrobiłem miejsca gdzie mam wiercić, tak aby odległości były równe. Następnie wiadro wierteł i do dzieła. Nie zawsze uda się to zrobić równo, co dopiero widać pod bardzo dużym powiększeniuem, ale w skali 1:1 jest to niewidoczne. A tak a propo szukam sklepu gdzie mogę nabyć wiertła poniżej 0,05mm. Cały zapas został zużyty przy radarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi