robertmodelarz Napisano 23 Czerwca 2022 Share Napisano 23 Czerwca 2022 Są już ładne pudełeczka: 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 27 Czerwca 2022 Share Napisano 27 Czerwca 2022 (edytowane) Podobno Zvezda jest juz u nas. Przeciez mial byc zakaz importu Zvezdy? https://nowosci.plastikowe.pl/dostawy/zvezda-27-czerwca-2022/ Edytowane 27 Czerwca 2022 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Czerwca 2022 Share Napisano 27 Czerwca 2022 W dniu 23.06.2022 o 08:15, robertmodelarz napisał: Są już ładne pudełeczka: JS- 3 by wreszcie zrobili ładnego ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 1 Lipca 2022 Share Napisano 1 Lipca 2022 Szanowni ! Jak zapowiedziałem, tak zrobiłem a więc Kamaz wywrotka stał się moja własnością. Pudło solidne ale nie do końca wypełnione a więc wyjecie ramek nie spowodowało, ze po włożeniu spowrotem nie da się zamknąć pudełka. Jedno malowanie. Ramki o 2 kolorach. Te podwozia, znane z poprzednich (chociaż układ elementów na ramce wydaje się inny) wersji czarne, a te nowe w kolorze żółto czerwonym. Opony tradycyjnie jak to gumiaki, ale wersja szosowa, więc specjalnie nie ma się do czego doczepić. Pewnie żywica z ugięciem była by efektowniejsza, ale tak kolorowe autko to aż szkoda fajdać, brudzić i tyrać.. Pięknie odlane żadnych nadlewek, aż chce się sklejać . T-70 to samo a dodatkowa zaletą jest to, że jest mniej części, albo mniejsze rozdrobnienie detali, niż w konkurencji. Szkoda, że nie dołożyli polskiej wersji malowania, ale to żaden problem, bo kalki dostępne są od ręki. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 1 Lipca 2022 Share Napisano 1 Lipca 2022 Ja mam tylko T-80UD ze Zvezdy i jakość jest taka sobie, średni detal, plastik kruchy i ogólnie nieprzyjemny w obróbce. Pytanie takie, czy widać różnicę między starszymi a nowszymi modelami pojazdów? Chodzi za mną MSTA albo Koalicja i jestem ciekaw, czy od T-80 coś ewoluowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 1 Lipca 2022 Share Napisano 1 Lipca 2022 Mam oba, to już nowa generacja modeli, spasowane, gąski z pojedyńczych i fragmentów. Sam przymierzam się do MSTA. róznica pomiędzy T80 a MSTA do kilka generacji na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uapa Napisano 1 Lipca 2022 Share Napisano 1 Lipca 2022 1 hour ago, Tap-chan said: Ja mam tylko T-80UD ze Zvezdy i jakość jest taka sobie, średni detal, plastik kruchy i ogólnie nieprzyjemny w obróbce. Pytanie takie, czy widać różnicę między starszymi a nowszymi modelami pojazdów? Chodzi za mną MSTA albo Koalicja i jestem ciekaw, czy od T-80 coś ewoluowało. Czyli T-80UD od Zvezdy lepiej odpuścić (na T-34/85 "Na Berlin" psioczyłem...) jak się chce w miarę przyjemnie kleić i kupić np Leo 2DK/SWE od Hobbyboss? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 1 Lipca 2022 Share Napisano 1 Lipca 2022 Pewnie, ze Leo od hb jest lepszy, ale T80 też da się skleić, ale jest mocno uproszczony, można znaleźć tu relacje z budowy. Niedawno któryś z Kolegów relacjonował budowę T34 85 zvezdy starej edycji, zrobił majstersztyk. Z wszystkiego da się skleić model. Sklejam teraz lvm Italeri jako Ryś. Poprzednio Tigra. Jest różnica w jakości i rozwiązaniach, Tigr nowszy i lepszy chociaż Italerce też nic nie brakuje, ale "czuć" że jest z poprzedniej epoki... Tak samo porównując MSTA a T80 dzieli je kilkanaście lat... Edit: Osoby które zamieszczą wypowiedzi nie na temat, będą wysyłane na dłuższy odpoczynek od forum. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Września 2022 Share Napisano 3 Września 2022 Znana jest już cena: https://www.martola.com.pl/pl629/produkty100627/dodge_wc_51 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Listopada 2022 Super Moderator Share Napisano 8 Listopada 2022 Kolejne wpisy nie w temacie skutkuja odpoczynkiem od forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 (edytowane) Kupując modele tego producenta wspierasz terroryzm. Oficjalnie UE uznała kraj pochodzenia tych modeli jako PAŃSTWO TERRORYSTYCZNE. Edytowane 23 Listopada 2022 przez patrykd 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 1 minutę temu, patrykd napisał: Kupując modele tego producenta wspierasz terroryzm Bo gospodarka Rosji opiera się na produkcji modeli plastikowych, zdemaskowałeś niecny plan opanowania światowych ryków. A tak na serio to indywidualna decyzja każdego czy kupi model zdelano w rosii, bo mu się podoba i nie ma to nic wspólnego z moralnością. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 13 minut temu, wprzybylak napisał: Bo gospodarka Rosji opiera się na produkcji modeli plastikowych, zdemaskowałeś niecny plan opanowania światowych ryków. A tak na serio to indywidualna decyzja każdego czy kupi model zdelano w rosii, bo mu się podoba i nie ma to nic wspólnego z moralnością. Kazdy kupuje to co mu sie podoba. Modele Revella albo innych producentów też mają przepak Zvezdy i nikt nie narzeka. A tak po za tym widzę kogoś z moich okolic bo mam do Powidza z 3 km przez las z 2km hah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 1 godzinę temu, patrykd napisał: Kupując modele tego producenta wspierasz terroryzm. Oficjalnie UE uznała kraj pochodzenia tych modeli jako PAŃSTWO TERRORYSTYCZNE. A jeżdżąc niemieckim samochodem a zwłaszcza VW czy Porsche popierasz faszyzm, nazizm i holokaust ? Kolego powściągnij emocje. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 Chyba czas na reakcję kolegi Graifa bo zaczyna się politykowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Grudnia 2022 Share Napisano 2 Grudnia 2022 Na Armoramie ukazał się nowy katalog Zwezdy: https://vk.com/doc6108131_651686281?hash=lPXi9s4AWllvlXHHlhEfY0s1ZPiTkNheypPcXWXJGOP Jest trochę nowości min. Dodge WC52 czyli z wyciągarką ( w AFV Club była to opcja), UaZ 469B czy kolejna już suczka czyli SU 76. Ciekawe jak będą wyglądały w/w pojazdy bo po ostatnich zakupach ( Dodge WC-51) muszę że naprawdę bardzo ,ale to bardzo poprawili jakość w porównaniu do ich wcześniejszych wyrobów (T72A) , naprawdę wielkie wrażenie robi zwłaszcza plandeka do Beepa. Pozdr. A. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Grudnia 2022 Share Napisano 11 Grudnia 2022 (edytowane) To na pewno kupię: Co w środku? Czy to stara Italerka? Edytowane 11 Grudnia 2022 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Grudnia 2022 Share Napisano 11 Grudnia 2022 Ciekawie się zapowiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 25 Grudnia 2022 Share Napisano 25 Grudnia 2022 Panowie, mam pytanie w sprawie Zvezdy. Jak to wygląda ze sprowadzaniem ich modeli ? Jak wybuchła wojna był bojkot, w MH stany magazynowe od marca nieodświeżane. A w takiej Martoli ? Mi-8, T-72B w 1/72, Pancyr-same nowości. Jest jakieś "embargo" na Zvezde czy po prostu "business as usual" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 25 Grudnia 2022 Share Napisano 25 Grudnia 2022 (edytowane) 26 minut temu, rudolf24 napisał: Panowie, mam pytanie w sprawie Zvezdy. Jak to wygląda ze sprowadzaniem ich modeli ? Jak wybuchła wojna był bojkot, w MH stany magazynowe od marca nieodświeżane. A w takiej Martoli ? Mi-8, T-72B w 1/72, Pancyr-same nowości. Jest jakieś "embargo" na Zvezde czy po prostu "business as usual" ? Model Hobby zaraz po rozpoczęciu rosyjskiej agresji na Ukrainę postanowił nie wspierać ruSSkich biznesów i jest w tym konsekwentny. Edytowane 25 Grudnia 2022 przez socjo1 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 17 godzin temu, rudolf24 napisał: Panowie, mam pytanie w sprawie Zvezdy. Jak to wygląda ze sprowadzaniem ich modeli ? Jak wybuchła wojna był bojkot, w MH stany magazynowe od marca nieodświeżane. A w takiej Martoli ? Mi-8, T-72B w 1/72, Pancyr-same nowości. Jest jakieś "embargo" na Zvezde czy po prostu "business as usual" ? Niektóre sklepy modelarskie sprowadzają modele Zvezdy z Węgier. Orban nie wprowadził empargo na modele. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 22 godziny temu, robertmodelarz napisał: Niektóre sklepy modelarskie sprowadzają modele Zvezdy z Węgier. Orban nie wprowadził empargo na modele. Sklepy wcale nie muszą tak kombinować... Modele Zvezdy są normalnie dostępne w hurtowni, a tam dostarczane są z Austrii od europejskiego przedstawiciela Italeri/Zvezda/Dragon. Kto chce ( w sensie który sklep chce mieć Zvezde w swojej ofercie) to kupuje, kto nie chce, ten nie kupuje... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 2023 Kopia Italeri Bruh. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi