Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szanowni !

Jak zapowiedziałem, tak zrobiłem a więc Kamaz wywrotka stał się moja własnością. Pudło solidne ale nie do końca wypełnione a więc wyjecie ramek nie spowodowało, ze po włożeniu spowrotem nie da się zamknąć pudełka. Jedno malowanie. Ramki o 2 kolorach. Te podwozia, znane z poprzednich (chociaż układ elementów na ramce wydaje się inny)   wersji czarne, a te nowe w kolorze żółto czerwonym.

Opony tradycyjnie jak to gumiaki, ale wersja szosowa, więc specjalnie nie ma się do czego doczepić.

Pewnie żywica z ugięciem była by efektowniejsza, ale tak kolorowe autko to aż szkoda fajdać, brudzić i tyrać.. Pięknie odlane żadnych nadlewek, aż chce się sklejać :) . 

T-70 to samo a dodatkowa zaletą jest to, że jest mniej części, albo mniejsze rozdrobnienie detali, niż w konkurencji. Szkoda, że nie dołożyli polskiej wersji malowania, ale to żaden problem, bo kalki dostępne są od ręki.

• Haha 1
  • Sad 1
Napisano

Ja mam tylko T-80UD ze Zvezdy i jakość jest taka sobie, średni detal, plastik kruchy i ogólnie nieprzyjemny w obróbce. Pytanie takie, czy widać różnicę między starszymi a nowszymi modelami pojazdów? Chodzi za mną MSTA albo Koalicja i jestem ciekaw, czy od T-80 coś ewoluowało.

Napisano

Mam oba, to już nowa generacja modeli, spasowane, gąski z pojedyńczych i fragmentów. Sam przymierzam się do MSTA. róznica pomiędzy T80 a MSTA do kilka generacji na plus.

Napisano
1 hour ago, Tap-chan said:

Ja mam tylko T-80UD ze Zvezdy i jakość jest taka sobie, średni detal, plastik kruchy i ogólnie nieprzyjemny w obróbce. Pytanie takie, czy widać różnicę między starszymi a nowszymi modelami pojazdów? Chodzi za mną MSTA albo Koalicja i jestem ciekaw, czy od T-80 coś ewoluowało.

Czyli T-80UD od Zvezdy lepiej odpuścić (na T-34/85 "Na Berlin" psioczyłem...) jak się chce w miarę przyjemnie kleić i kupić np Leo 2DK/SWE od Hobbyboss?

Napisano

Pewnie, ze Leo od hb jest lepszy, ale T80 też da się skleić, ale jest mocno uproszczony, można znaleźć tu relacje z budowy. Niedawno któryś z Kolegów relacjonował budowę T34 85 zvezdy starej edycji, zrobił majstersztyk. Z wszystkiego da się skleić model. Sklejam teraz lvm Italeri jako Ryś. Poprzednio Tigra. Jest różnica w jakości i rozwiązaniach, Tigr nowszy i lepszy chociaż Italerce też nic nie brakuje, ale "czuć" że jest z poprzedniej epoki... Tak samo porównując MSTA a T80  dzieli je kilkanaście lat...

Edit:

Osoby które zamieszczą  wypowiedzi nie na temat, będą  wysyłane na dłuższy odpoczynek od forum.

• Like 3
  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Kupując modele tego producenta wspierasz terroryzm. Oficjalnie UE uznała kraj pochodzenia tych modeli jako PAŃSTWO TERRORYSTYCZNE.

Edytowane przez patrykd
  • Like 1
  • Haha 1
Napisano
1 minutę temu, patrykd napisał:

Kupując modele tego producenta wspierasz terroryzm

Bo gospodarka Rosji opiera się na produkcji modeli plastikowych, zdemaskowałeś niecny plan opanowania światowych ryków. A tak na serio to indywidualna decyzja każdego czy kupi model zdelano w rosii, bo mu się podoba i nie ma to nic wspólnego z moralnością.

• Like 2
Napisano
13 minut temu, wprzybylak napisał:

Bo gospodarka Rosji opiera się na produkcji modeli plastikowych, zdemaskowałeś niecny plan opanowania światowych ryków. A tak na serio to indywidualna decyzja każdego czy kupi model zdelano w rosii, bo mu się podoba i nie ma to nic wspólnego z moralnością.

Kazdy kupuje to co mu sie podoba. Modele Revella albo innych producentów też mają  przepak Zvezdy i nikt nie narzeka.

A tak po za tym widzę kogoś z moich okolic bo mam do Powidza z 3 km przez las z 2km hah :) 

Napisano
1 godzinę temu, patrykd napisał:

Kupując modele tego producenta wspierasz terroryzm. Oficjalnie UE uznała kraj pochodzenia tych modeli jako PAŃSTWO TERRORYSTYCZNE.

A jeżdżąc niemieckim samochodem a zwłaszcza VW czy Porsche popierasz faszyzm, nazizm i holokaust ?  Kolego powściągnij emocje.  Pozdrawiam.

• Like 2
  • 2 weeks later...
Napisano

Na Armoramie ukazał się nowy katalog Zwezdy:

https://vk.com/doc6108131_651686281?hash=lPXi9s4AWllvlXHHlhEfY0s1ZPiTkNheypPcXWXJGOP

Jest trochę nowości min. Dodge WC52 czyli z wyciągarką ( w AFV Club była to opcja:mrgreen:), UaZ 469B czy kolejna już suczka czyli SU 76. Ciekawe jak będą wyglądały w/w pojazdy bo po ostatnich zakupach ( Dodge WC-51) muszę że naprawdę bardzo ,ale to bardzo poprawili jakość w porównaniu do ich wcześniejszych wyrobów (T72A:szczerbol:) , naprawdę  wielkie wrażenie robi zwłaszcza plandeka do Beepa. Pozdr. A.

• Like 2
  • Sad 1
  • 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

To na pewno kupię:

d23d724cad82de2ed0e00556cb7f95cf_182577.jpg

9b062e85be66232727fe5ad473c89a6a_182579.jpg

Co w środku? Czy to stara Italerka?

353f42da1d65d6a6cd47cd981387ab08_182541.jpg

Edytowane przez robertmodelarz
  • Sad 1
  • 2 weeks later...
Napisano

Panowie, mam pytanie w sprawie Zvezdy.
Jak to wygląda ze sprowadzaniem ich modeli ? Jak wybuchła wojna był bojkot, w MH stany magazynowe od marca nieodświeżane. A w takiej Martoli ? Mi-8, T-72B w 1/72, Pancyr-same nowości. Jest jakieś "embargo" na Zvezde czy po prostu "business as usual" ?

Napisano (edytowane)
26 minut temu, rudolf24 napisał:

Jak to wygląda ze sprowadzaniem ich modeli ? Jak wybuchła wojna był bojkot, w MH stany magazynowe od marca nieodświeżane. A w takiej Martoli ? Mi-8, T-72B w 1/72, Pancyr-same nowości. Jest jakieś "embargo" na Zvezde czy po prostu "business as usual" ?

Model Hobby zaraz po rozpoczęciu rosyjskiej agresji na Ukrainę postanowił nie wspierać ruSSkich biznesów i jest w tym konsekwentny.

Edytowane przez socjo1
  • Like 3
  • Thanks 1
Napisano
17 godzin temu, rudolf24 napisał:

Niektóre sklepy modelarskie sprowadzają modele Zvezdy z Węgier. Orban nie wprowadził empargo na modele.

• Sad 1
Napisano
22 godziny temu, robertmodelarz napisał:

Niektóre sklepy modelarskie sprowadzają modele Zvezdy z Węgier. Orban nie wprowadził empargo na modele.

Sklepy wcale nie muszą tak kombinować...
Modele Zvezdy są normalnie dostępne w hurtowni, a tam dostarczane są z Austrii od europejskiego przedstawiciela Italeri/Zvezda/Dragon. Kto chce ( w sensie który sklep chce mieć Zvezde w swojej ofercie) to kupuje, kto nie chce, ten nie kupuje...

• Like 3