KayFranz Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Wytrzymasz do wieczora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 Wiedziałem, gdzie prosić. Już otrzymałem materiały. Wszystkim pomocnym serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Się spóżniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 może coś dalej poszło do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Lipca 2015 Autor Share Napisano 25 Lipca 2015 Leciutko idzie do przodu, tzn. produkcja trwa, ale detaliki są małe, jest ich dużo, a nie przekłada się to na razie na bardziej odczuwalny odbiór wzrokowy. Np taki luk wypełniony: Kolejny: Jeden z 9 detalików do pomalowania i umieszczenia w kadłubie: Czy wypełnione takie otworki - to chyba nie są wzierniki, tylko mechaniczne regulatory różnic ciśnień - proszę biegłych o wskazanie faktycznej funkcji tych "kółeczek" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 Chwyty powietrza do turborozrusznika. Kiedy koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Lipca 2015 Autor Share Napisano 25 Lipca 2015 Dzięki za info merytoryczne. Kiedy koniec? M.in. przez takich jak Ty, podsyłających fotki i różne podpowiedzi merytoryczne koniec nie wydaje się bliski , wszak sam wiesz, co dzieje się choćby w komorze silnika, a sam silnik to w ogóle jajko Faberge. Ale wszystkim właśnie za to dziękuję , muszę przyznać, że poza kilkoma obszarami nie mam już większych wątpliwości, jak wykonać poszczególne zespoły. A że zajmie to jeszcze sporo czasu, to już inna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 Biorąc pod uwagę ile dziur narobiłeś w kadłubie to wypełnienie ich potrwa ładnych parę miesięcy. Wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Lipca 2015 Autor Share Napisano 28 Lipca 2015 Dzięki Ernest, rzeczywiście jest co wypełniać... O np na spodniej części gniazda podłączeń (np. zasilanie, słuchawki). Surowce: nawiercone płytki, pręciki, kółeczko fototr., igła: sklejone i pomalowane: I wklejone. Z daleka: Z bliska: Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 No coś pięknego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 29 Lipca 2015 Share Napisano 29 Lipca 2015 Opad szczeny. Przeszedłem na ogladactwo. Poziom zawyżony masakrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 29 Lipca 2015 Share Napisano 29 Lipca 2015 Piękne te gniazda. Robią na mnie tym większe wrażenie, że wiem jak wyglądają w prawdziwym samolocie. Rozgrzebałem swego czasu Su-22 z Mastercrafta z niemal równie ambitnymi założeniami jak Twoje i pamiętam jak zaciekle studiowałem otwarte panele dostępu do agregatów silnika - jak na mój gust to chyba najtrudniejsze elementy suczych wnętrzności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Lipca 2015 Autor Share Napisano 31 Lipca 2015 Dzięki za wpisy. Ernest - zgoda, silnik zwłaszcza od spodu jest wielce pogmatwany. Ułatwię to sobie poprzez jego wymontowanie, pojawi się dzięki temu nieco większa tolerancja, jeśli tu i ówdzie umknie lub dojdzie jakieś przewymiarowanie ;-) Różne są szkoły, luków nie tylko nie zaklejam, ale i wywiercam sobie gdzie się da. Obecny postęp jest mniej atrakcyjny niż poprzednie gniazda, ale krok po kroku idą wypełnienia - teraz dolna prawa część kadłuba z przodu: I rozpoczęły się prace nad przygotowaniem spodnich części zbiorników pod kanałem dolotowym do silnika: Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Luki po wypełnieniu w niezbędnym zakresie zostały zamaskowane: A od strony wewnętrznej przy pomocy Milliputa ukształtowałem wstępną warstwę wewnętrznej ściany kanału dolotowego. Pewnie teraz będzie kilka dni szlifowania, poprawek, uzupełnień: Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Czy ktoś Ci już pisał, że jesteś inspirujący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Ha, dziękuję. Mam nadzieję, że uda mi się zainspirować wyjątkowo uporczywie uchylającego się od pracy autora Wilgi i An-a-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Czy ktoś Ci już pisał, że jesteś inspirujący? To się dopiero nazywa komplement... i zgadzam się z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 ......ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Dzięki Tymczasem kanał nabiera stosownej gładkości. Widzów o wysokim poczuciu estetyki pragnę uwiadomić, że skraje kanału pozostają nieco nierówne, a to z tego względu, że po połączeniu z wanną nie będą widoczne. Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 OOOO....widzę Mikołaju,że z SU......zrobił się okręt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Na dodatek z napędem strumieniowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Taki faktycznie pancerniczek się zrobił... Poniższa fotka to taki w sumie banał - ot wywiercone otworki. Rzecz w tym, że gdybym o tym zapomniał, to za kilka miesięcy byłbym bardzo nerwowy nie mogąc czysto wkleić klapek przeciwpompażowych na wysięgniczkach. Daję to jako przykład konieczności dokładnego planowania prac. Wprawdzie jest słabo, bo nie ma obić, no ale... Kanał dostał nity. Coś, co w przyszłości będzie w zasadzie niedostrzegalne. Uznałem jednak, że połączenie nitów z gładkością kanału stworzy swoistą "grę świateł" na wypadek, gdyby dociekliwy widz jednak jakoś tam zajrzał.. Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Pancerniczek....wyjątkowej urody wychodzi...a i na obicia przyjdzie czas...nie pozwolimy ci zapomnieć ...jakbyś nie wiedział jak się do tego zabrać,to poprostu powiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Wprawdzie jest słabo, bo nie ma obić, no ale... A ja bym Ci sugerował, skoro zrobiłeś lakierowane wnętrze kanału wlotowego za niektórymi nitami machnąć srebrną kredką ryski zdartej pędem powietrza farby. Jak już ktoś ma zaglądać do środka to niech nacieszy oko ;) No i brązowy czy inny bury wash aż się prosi po tych nitach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi