Skocz do zawartości

Iliuszyn Il-2m3 1:48 Tamiya

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Model Tamiya wzbogacony blachami Eduarda do kokpitu i zywicznymi wydechami z Quickboost. Dorobione brakujące linie podziału blach (zestaw miał gładką, jakby sklejkową belkę ogonową i statecznik pionowy) oraz nity na całym płatowcu. Malowany Gunze C i Tamiya, washowany Dark Brown'em Tamyii, okopcenia za wydechami malowane z aero (5 kolorów po drodze). brudzony emaliami AK i pigmentami MIG.

Link do warsztatu.

il_2m3_shturmovik_by_michal1983-daf93tq.jpg

il_2m3_shturmovik_by_michal1983-daf93v1.jpg

il_2m3_shturmovik_by_michal1983-daf93ua.jpg

il_2m3_shturmovik_by_michal1983-daf93vi.jpg

il_2m3_shturmovik_by_michal1983-daf93w3.jpg

il_2m3_shturmovik_by_michal1983-daf93wj.jpg

il_2m3_shturmovik_by_michal1983-daf93x2.jpg

il_2m3_shturmovik_by_michal1983-daf93xy.jpg

Robiłem jak mi się podoba, opinie i sugestie mam w d....e a malowanie to moja interpretacja

Edytowane przez Gość
Napisano

Mniodzio lodzio!

Brakuje tylko zdjęć najlepiej dotąd wykonanej komory podwozia ;)

Napisano
Brakuje tylko zdjęć najlepiej dotąd wykonanej komory podwozia ;)

Osobiście uważam, że to co zrobił moralezz z wnękami podwozia w swoim MiGu-23 to większe mistrzostwo świata, aczkolwiek nać klijent, nać pan ;)

DSCN2650_zps4cd5c39d.jpg

DSCN2651_zps3782490f.jpg

DSCN2652_zps075d83fe.jpg

DSCN2647_zps954ac880.jpg

DSCN2648_zps737f213d.jpg

Napisano

Bardzo mi się podoba Twój Szturmowik, szczególnie zacieki pod osłoną silnika, ale mam jedną uwagę - dziewicze drzwi komory bombowej. Wydaje mi się, że przyjąłeś konwencję niezbyt wielkiego "tyrania" modelu ale te drzwi są zbyt sterylne.

Napisano

Elegancko się prezentuje, choć spód leci w zbyt wyraźnym schemacie, jest nieco przerysowany. Podoba mi się ogólna staranność, wybór naszych barw i dbałość o detale w założonym zakresie. A czekam... wiesz na co...

Napisano

A i ja muszę dodać od siebie wielkie uznanie za ten modelik

Napisano

Podoba mi się

_________________________________________________________________________________

Na warsztacie:

Lancaster MkI - Revell + lufy - Aires + kalka - Techmod 1/72

Napisano

Bardzo fajny, choć już nie mój klimat.

.owską szydere wyczuwam

Nie przesadzasz za bardzo? Chyba że to już jakaś fobia zaczyna z tego wyrastać...zupełnie nie potrzebnie zresztą.

Napisano (edytowane)

Przecie żartuję, tak jak i bożo wpożo zapewne pisząc o malowaniu. Między innymi i po to emota po zdaniu poszła. Prawdę mówiąc mało rzeczy tak mnie bawi jak internetowe "wojny gangów" między formami modelarskimi. Stary, serio nie ma chyba śmieszniejszej rzeczy w internecie niż dorośli ludzie z bólem dupy

Cieszę się, że się model podoba.

Edytowane przez Gość
Napisano
Robiłem jak mi się podoba, opinie i sugestie mam w d....e a malowanie to moja interpretacja

Mam nadzieję, że to wyjaśnia moje stanowisko

Napisano

Bardzo ładny model. Przy okazji ubawiłem się ta komorą bombową :-)