Super Moderator Reflect Napisano 5 Czerwca 2016 Super Moderator Share Napisano 5 Czerwca 2016 Dobra chłopaki już wystarczy - nie podoba mi się gdzie ta dyskusja zmierza - nie podzielam też zdania, że konkurs jest tylko dla Polaków mówiących po Polsku. Zresztą już kiedyś mieliśmy taką sytuację, że modelarz robił SBS-a w języku angielskim i też niektórzy się buntowali. Uważam, że najprościej jest po prostu nie czytać i nie komentować - ot tak po prostu! Autor o którym dyskusja się toczy napisał, że mieszka w PL i że można do niego pisać po Polsku - dajcie mu trochę kredytu zaufania i pozwólcie modelować w spokoju, bardzo Was proszę. pozdrawiam Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Ale jeśli w gazecie pojawić ma się nazwisko i skąd jest zwycięzca to dla mnie robi różnicę. żenująco niski poziom prezentujesz... Ale flaga wolałbym żeby powiewała POLSKA jak na klasztorze MONTE CASSINO a ten argument ni przypiął, ni przyłatał... Czytałem tu różne bzdury o interpretacjach regulaminu, naciąganiu daty startu, ale podejście sugerujące zakaz udziału osób nie posiadających polskiego obywatelstwa zakrawa na dość ograniczony poziom rozwoju. Chyba niektórzy zbyt żyją wirtualnym bytem, a perspektywa nagród konkursowych pomieszała im nieźle w głowach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Nie wiem czy jestem jedyny ,który mam takie odczucie. Przykro mi chłopie. Jesteś jedyny ale za to jaki wyjątkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Skoro tak twierdzisz to Ci wieżę. I turret U 2. To tak jeżeli chodzi o pisanie po polsku. Sorry, nie mogłem się powstrzymać. Mniej polityki rodem z naszego podwórka, więcej otwartości i modelarstwa. Ja się cieszę, że ktoś spoza Polski odwiedza nasze forum i pokazuje swoje prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Upał jest, uwaga na udar cieplny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Pędzelek weź się lepiej za swój warsztat. Tylko za warsztat modelarski, a nie teatralny, który nic nie wnosi bo więcej tam teatru niż modelarstwa. Bo już jedni byli od selekcji ludności. Panowie- Reflect prosił a ja za chwilę ......[CIACH - ADMIN] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Trochę luzu Panowie. Ja niczego nie chce zmieniać. A zwłaszcza regulaminu. Chodziło mi luźną rozmowę. Ostatnio sporo naczytałem się o POLAKACH BOHATERACH walczących na Monte Cassino. Co przeżyli. Masakra. I może stąd moje przemyślenia na temat ,który poruszyłem. W warsztacie chciałem o tym napisać, zaprezentować -(Okruchy wspomnień). Ale widzę ,że dla niektórych to jest teatr ,a nie modelarstwo i teraz sam nie wiem. No kolejna sprawa to macie rację ,że to forum modelarskie ,a nie forum filozoficzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Trochę luzu Panowie.Ja niczego nie chce zmieniać. A zwłaszcza regulaminu. Chodziło mi luźną rozmowę. Ostatnio sporo naczytałem się o POLAKACH BOHATERACH walczących na Monte Cassino. Co przeżyli. Masakra. I może stąd moje przemyślenia na temat ,który poruszyłem. W warsztacie chciałem o tym napisać, zaprezentować -(Okruchy wspomnień). Ale widzę ,że dla niektórych to jest teatr ,a nie modelarstwo i teraz sam nie wiem. No kolejna sprawa to macie rację ,że to forum modelarskie ,a nie forum filozoficzne. Bardzo lubię twoje prace ale w świetle powyższych słów to chociażby z szacunku dla tych co walczyli i co musieli przeżywać warto się zachowywać jak rycerski Polak dżentelmen - z tego nasi żołnierze byli baaardzo znani i tym nie tylko Panie ujmowali. A Twoje słowa tutaj i nadmierne pajacowanie z alko w warsztacie turniejowym jakoś nie licują... Oczywiście jest to tylko moje odczucie, a wierz mi, że pamiętników naszych żołnierzy naczytałem się tony i nie zawsze było bohatersko ale zawsze nawet jak z humorem to rycersko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 pajacowanie z alko w warsztacie turniejowym jakoś nie licują... Też o tym myślałem. Masz rację. Powinienem zachować powagę. Tylko szkoda ,że wcześniej mi o tym nikt nie pisał. Dla mnie to były odstępy długie w czasie miedzy opowiadaniami, a fotkami z alk. I jako autor pewnych rzeczy nie dostrzegłem. Dlatego komentarze mile widziane. Krytykujące lub chwalące fotki,prace itp. ,a nie krytykujące np. autora prac. Ups - roztargnienie, naturalnie miało być to tam u Ciebie. chyba nie ja jedyny który dostał udaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 pajacowanie z alko w warsztacie turniejowym jakoś nie licują... Też o tym myślałem. Masz rację. Powinienem zachować powagę. Tylko szkoda ,że wcześniej mi o tym nikt nie pisał. Dla mnie to były odstępy długie w czasie miedzy opowiadaniami, a fotkami z alk. I jako autor pewnych rzeczy nie dostrzegłem. Dlatego komentarze mile widziane. Krytykujące lub chwalące fotki,prace itp. ,a nie krytykujące np. autora prac. Po prostu użyłeś tego za dużo... A, że może być i z alko drugowojennie śmiesznie udowadnia poniższa historia przeczytana w jednej z książek. Tak w skrócie. Naszym dzielnym marynarzom już nieźle dymiło z czaszek ale postanowili wejść do jeszcze jednego pubu. No i weszli... I jakie było ich zdziwienie jak usłyszeli w Anglii "niemiecką mowę". Nie zastanawiając się długo (bo będąc pod wpływem środków dopingujących mózg jest na końcu pracujących organów) przystąpili do szarży hussarii, która zakończyła się permanentnym sponiewieraniem przeciwników w ilości kilku egzemplarzy. Barman się wk... kazał wynieść "zwłoki" przed bar i wezwał policję. Jak chłopaki na następny dzień wytrzeźwieli to dowiedzieli się: - że pobili marynarzy sojuszniczych czyli holendrów - mają wezwanie razem z poszkodowanymi do urzędującego sędziego. Podczas rozprawy sędzia słysząc brak pretensji pobitych (nasi matrosi wytłumaczyli im, że po pijaku holenderski dryfuje niebezpiecznie blisko niemieckiego) za to wielkie pretensje miejscowego bobiego wydał następujący wyrok: za tamowanie ruchu ulicznego (nasi ułożyli "truchła" w poprzek chodnika zamiast wzdłuż) dostali mandat do zapłacenia PS. Wieczorem Polacy z Holendrami wypili moorze toastów pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Historia ciekawa. Gdzieś kiedyś oglądałem podobna w jakimś filmie. Może wojennym. Nie pamiętam. ...O taką rozmowę na luzie jak z tobą cooper69 czasami mi brakuje tu na forum. Bez niepotrzebnych emocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 To jest historia z o ile pamiętam "Wielkie dni Małej Floty" Pertka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Był przed chwilą kurier i rozważam start w kolejnej kategorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Wracając jeszcze raz do konkretnej nagrody, którą wolałbym żeby wygrał Polak. To przemyślałem... I teraz jest mi obojętnie kto wygra. Niech wygra najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 A po co wracasz do tamtego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Taki temat "Lato - czyli rozmowy o wszystkim" I zmieniłem zdanie... Warto rozmawiać. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Zaraz przyjdzie administrator i was uspokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 administrator nie jest potrzebny. Tu brakuje luzuu. Zapraszam admina, Atlis, bartek33365, Solo i ktoś jeszcze dołączy to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Ja nie pijam piwa, tylko wódkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Bez lodu? Jak zwierzęta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 za dużo chcesz mało pijesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Teraz wyszedł alkoholizm. No ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 I złodziejstwo. Bo każdy pijak to złodziej! https://www.youtube.com/watch?v=KTCPgODA8c8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi