erolo2000 Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Bardzo elegancko to wygląda - profeska jednym słowem . Czekam końca z utęsknieniem . P.S. W 72ce idzie to szybciej inna szczególowość itd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Blacharnię oficjalnie uznaję za zakończoną - zostało tylko lusterko ale jest tak delikatne że dokleję później. Teraz będzie robienie gratów, a potem podkład i kolorowanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Dużo czasu na malowanie nie zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Zawziąłem się i "wstrętne" lusterko zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Aleś się rozpędził z tą blacharką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Aleś się rozpędził z tą blacharką Dziękuję Nie boisz się, że urwiesz to lusterko w trakcie prac malarskich? A to się zobaczy. Zawsze nowe doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Zrobiłem go na szaro... I chyba już pożegnam się z Surfacerem 1200 - smród dla mnie niemożebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Zrobiłem go na szaro... I chyba już pożegnam się z Surfacerem 1200 - smród dla mnie niemożebny. Ja się już z nim pożegnałem z tego samego powodu,użyj może sprayu do zderzaków. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Mam porządny podkład Badger Stylnrez. Ten chciałem wykorzystać do końca ale to chyba ponad moje nerwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 23 Sierpnia 2016 Share Napisano 23 Sierpnia 2016 A po co CI podkład jak tamijunią malujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2016 A po co CI podkład jak tamijunią malujesz ? Trzymam się pryncypiów Ale pewnie też spróbuję w końcu bez podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 23 Sierpnia 2016 Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Super . Kibicuje dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 23 Sierpnia 2016 Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Nie rezygnuj z podkładu. Po jego nałożeniu uwidaczniają się wszelkie niedociągnięcia w budowie Dokładnie tak, na podkładzie zawsze najlepiej można usunąć rożne babole z kleju, szpachli itp. Jednak jak dla mnie najlepszy jest własnie surfacer 1200, pomimo smrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Zgadza się. Podkład właśnie mi wyciągnął nierówności po przeróbce włazu kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 No i zzieleniał po XF-61 dark green i pryśnięciu prostopadle od góry XF-62 olive drab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Planujesz go jeszcze rozjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Transmisja LIVE ;) No i po modulacji (chyba) - jak macie jakieś sugestie to jutro poprawię Tak wyglądał niecałe 2h temu A tak toto wygląda teraz Sugestie i krytyka mile widziane! PS. Nalałem sobie Passporta z colą i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 łoo fajniutki :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Bazgraj dalej... Na razie wygląda przyzwoicie, ale może wyciśniesz więcej smaczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Mi się podoba, po lakierze bezbarwnym i washu i tak zciemnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Mi się podoba. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Hmmmm, sorry Rafał, ale nie podzielę zachwytu moich poprzedników. Ta modulacja mi się nie podoba. Nie trzyma się kupy Zerknij na tylną płytę - tam prawie nic nie widać. Na błotnikach też prawie nie widoczna. Wieża jakaś dziwna jest - rozjaśniłeś moim zdaniem nie tam gdzie trzeba: krawędzie i punktowo. Ja bym to zrobił odwrotnie - rozjaśniał płaszczyzny między elementami. Włazy też mi się nie podobają. Poza tym odnoszę wrażenie, że chciałeś tez uwydatnić od razu zawiasy i wszystkie wystające elementy. To powinno być zrobione w następnym kroku. Też mi się rano (nawet z tym co popoprawiałem po zrobieniu zdjęć) nie do końca podoba. No i za ciemny i za mała różnica. Ty z tym "za ciemny" to jakąś manierę masz ;) To są the same farby co przy Firefly duużo rozjaśnione X21 Sky i po 1 ml białego - na 5 ml (3 kolor) i 2 ml (najjaśniejszego) Nalałem sobie Passporta z colą i czekam I masz burę ode mnie za to, że mieszasz Whisky z colą!!!! To tak jakbyś do tego Cromwella dał teraz najgorsze możliwe gumowe gąsienice!!! Fujjj Jak to powiedział blender Grantsa na spotkaniu mojej żonie - łączenie whisky z czymkolwiek co pasuje odbiorcy nie jest naganne. A historię co się stało jak piłem whisky z niewielką ilością wody to Ci może kiedyś opowiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Ty lepiej zrób żeby zdjęcia było widać w Churchilowym warsztacie - na 6 stronie są tylko znaki zapytania. A kolory są w stosunku do świetlika MOCNO rozjaśnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Zgodzę się ze Spotterem że warto by tego Cromwella rozjaśnić. Kanciasta bryła też się prosi o odważniejszą modulacje, nawet jeśli zamierzasz ją później podkręcić olejami =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Więcej rozjaśniać nie będę i basta! Wersja ostateczna. PS. Ze względu na większe możliwości kontroli wielkości strumienia farby te malunki wykonałem Tamiyą, a nie testowanym H&S Ultra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi