Flachenty Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Kilka osób prosiło mnie bym pokazał moją zabawę z Rośkiem więc pokazuję Z modelem tym walczę już dłuższy czas głównie wycinając i dorabiając różne elementy. Warsztat ten zawiera pracę nad modelem jako takim jak również moje pomysły na jego waloryzację. Ale do rzeczy. Na początku koła i praca nad zawieszeniem i wanną Tyle powstało do wczoraj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Obserwowałem poczynania na FB, ale fajnie że tu wrzuciłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 I jak zawsze Flachowa klasa Wielki plus za te wszystkie tabliczki znamionowe. No i koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 A skąd Flacha w waszym modelu tyle kolorów plastiku??? robota- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 21 Lipca 2016 Autor Share Napisano 21 Lipca 2016 Bo to wersja dla Matchboxa ;) A na poważnie to zielony to pierwszy wtrysk próbny, szary drugi, a piaskowy to docelowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Bo to wersja dla Matchboxa ;)A na poważnie to zielony to pierwszy wtrysk próbny, szary drugi, a piaskowy to docelowy. Coś z tym Matchboxem jest...a co d o reszty to jak was przycisnąć to od razu wyśpiewacie..Podoba mi się ten żołnierz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Piękna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Również jestem pod wrażeniem wkładu pracy którą włożyłeś do tej pory w Rośka. Nie kupiłem jeszcze tego modelu i zastanawiam się czy dodatkowe dopancerzenie boków wanny jest odwzorowane w zestawie czy trzeba samodzielnie je dorabiać? Jest to standardowe wyposażenie wszystkich Rosomaków, czy tylko użyte w Afganistanie? Mam jeszcze prośbę.Jeśli dysponujesz zdjęciem pokazującym ten fragment gdzie wchodzi lina wyciągarki z przodu czy mógłbyś je wkleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Eeee tam robią jakąś "Patrię" , a o zrobieniu naszych polskich rodzimych Starów 660 i 266 w 1/35 to jakoś nikt nie pomyśli . Panie Flacha, jak ma pan jakieś układy w IBG to proszę monitować , NARÓD się domaga się Starów .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Pięknie , nie ma to jak rzeżba artystyczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Ciekawie to dopiero będzie jak przyjdzie czas żeby się kółka równo kręciły. Parę ich tam jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Ładna praca. Przychylam się do prośby o Stary 660 i 266. Szczególnie 660. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Piekna robota !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 A na poważnie to zielony to pierwszy wtrysk próbny, szary drugi, a piaskowy to docelowy.A w jakim celu je mieszasz? Trochę się w tych fotach gubię i mały opis by się przydał. Jednak sam walor artystyczny na bardzo wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 A o zrobieniu naszych polskich rodzimych Starów 660 i 266 w 1/35 to jakoś nikt nie pomyśli I słusznie, że nikt nie pomyśli, bo to by znaczyło, że taki producent ma nierówno pod kopułą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 A na poważnie to zielony to pierwszy wtrysk próbny, szary drugi, a piaskowy to docelowy.A w jakim celu je mieszasz? Trochę się w tych fotach gubię i mały opis by się przydał. Jednak sam walor artystyczny na bardzo wysokim poziomie. To akurat bardzo proste. Bo takie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Podpisuję się pod prośbą o przepis na koła, sposób nakładania pigmentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 To akurat nic specjalnego 1. malowanie kół 2. wash 3. pigment nakładany pędzlem i paluchem 4. przetarcie wilgotnym palcem ;) 5. fixer i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 I słusznie, że nikt nie pomyśli, bo to by znaczyło, że taki producent ma nierówno pod kopułą Sorki Flachenty że piszę w Twoim poście( mam nadzieję że mi wybaczysz) ale muszę się ustosunkować, jak widać Takom i Trumpeter mają nierówno pod kopułą bo pierwszy w zapowiedziach podał absolutnie niszową armato-haubicę G6 z RPA ( patrz Armorama) a drugi równie niszowy bo też z RPA wóz opancerzony "Rooikat" (także Armorama) zamiast 26 wersji wczesnej -mid-lekkopóźnej wersji Pantery z 25 zamiast 24 łebkami śrub w kole napędowym . A tak swoją drogą ta "Patria" jest super te kalki na podwoziu robisz sam czy zlecasz Pozdrawiam i miłego dnia M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 3. pigment nakładany pędzlem i paluchem 4. przetarcie wilgotnym palcem ;) Paluch jest super! Pokazuj dalej, co tam majstrujesz swoimi... Gorąco kibicuję i zazdroszczę materiałów i samozaparcia! Pozdrawiam. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 I słusznie, że nikt nie pomyśli, bo to by znaczyło, że taki producent ma nierówno pod kopułą Sorki Flachenty że piszę w Twoim poście( mam nadzieję że mi wybaczysz) ale muszę się ustosunkować, jak widać Takom i Trumpeter mają nierówno pod kopułą bo pierwszy w zapowiedziach podał absolutnie niszową armato-haubicę G6 z RPA ( patrz Armorama) a drugi równie niszowy bo też z RPA wóz opancerzony "Rooikat" (także Armorama) zamiast 26 wersji wczesnej -mid-lekkopóźnej wersji Pantery z 25 zamiast 24 łebkami śrub w kole napędowym . A tak swoją drogą ta "Patria" jest super te kalki na podwoziu robisz sam czy zlecasz Pozdrawiam i miłego dnia M1A1(HA) G6 i Rooikat są piękne, jedyne w swoim rodzaju i łatwo rozpoznawalne, podczas gdy za Bugiem i Odrą nikt nie odróżni naszych cieżarówek od np. enerdowskich, czy chińskiej masówki. A to tam jest prawdziwy rynek modelarski, a nie tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 No Flacha znowu odwalacie kawał świetnej roboty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 27 Lipca 2016 Autor Share Napisano 27 Lipca 2016 Ciąg dalszy prac nad podwoziem. Tak wygląda pierwszy prototyp osłon podwozia, jeszcze poprawka przy tylnej osłonie i będzie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 27 Lipca 2016 Share Napisano 27 Lipca 2016 Jeszcze powiedz kto Ci zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi