KW-2 Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 To i ja dodam swój patencik, a raczej nie swój gdyż gdzieś go widziałem na forum ale dziś osobiście go zrobiłem.Mianowicie jeśli ktoś potrzebuje precyzyjnego nakładania bardzo małych ilości kleju to polecam zrobić przyrządzik z igły do szycia z zeszlifowanym do połowy uchem igielnym tą igłę osadziłem w wykałaczce do szaszłyków a na patyczek nałożyłem koszulkę termokurczliwą żeby było przyjemniejsze w trzymaniu i nie wbiła się czasem jakaś drzazga. Fajny patent! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 HASEGAWA-TT13-Modeling-Nipper Czy TAMIYA-74035-Sharp-Pointed-Side-Cutter-for-Plastic Który polecicie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sjr Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 za ta cene wolalbym kupic: http://allegro.pl/szczypce-cazki-boczne-uniwersalne-wytrzymale-mini-i6005449173.html http://allegro.pl/obcinak-do-kabli-izolowany-szczypce-yt-2263-yato-i6822768782.html Nie wiem po co wyadawc 120 PLN na zwykłe cążki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 za ta cene wolalbym kupic: http://allegro.pl/szczypce-cazki-boczne-uniwersalne-wytrzymale-mini-i6005449173.html http://allegro.pl/obcinak-do-kabli-izolowany-szczypce-yt-2263-yato-i6822768782.html Nie wiem po co wyadawc 120 PLN na zwykłe cążki Już te drugie po dostosowaniu tarczą szlifierską do czegoś się nadadzą ale pierwsze... do obcinania (zgrubnego) drutu się nadadzą bo dojść nimi żeby obciąć części z ramki to tylko do duuużych części możesz - mega "tłusta" głowica tnąca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sjr Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 ja korzystam z tych: 10 pln za nie zapłaciłem i zajefajne aukcje wrzucilem podglądowo, od groma tego jest na internecie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Nie wiem po co wyadawc 120 PLN na zwykłe cążki Też tak kiedyś myślałem, ale po tym, jak miałem okazję używać ' Tamiya 74035 Sharp Pointed Side Cutter' zmieniłem zdanie. Cążki Tamiya są super dokładne. Można delikatne części wycinać z ramek bez konieczności szlifowania miejsca łączenia. Fakem jednak jest, że ich cena w Polsce jest za wysoka - dlatego zamówiłem je z Japonii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Nie wiem po co wyadawc 120 PLN na zwykłe cążki Też tak kiedyś myślałem, ale po tym, jak miałem okazję używać ' Tamiya 74035 Sharp Pointed Side Cutter' zmieniłem zdanie. Cążki Tamiya są super dokładne. Można delikatne części wycinać z ramek bez konieczności szlifowania miejsca łączenia. Fakem jednak jest, że ich cena w Polsce jest za wysoka - dlatego zamówiłem je z Japonii. Narzędzia to podstawa by nie tracić czasu na piedoły, a że nie są na raz to wole zaiwestować i mieć z nich pożytek:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TReS Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Podstawowa różnica miedzy Drogą Tamka a tanim czymś za 10 zł to raz ze są bardzo precyzyjne oraz tną plastik a nie zgniatają go w miejscu ciecia, jak Milczący napisał brak obróbki miejsca ciecia w większości przypadków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Potwierdzam tylko. Większość elementów wycinanych cążkami tamiyi nie wymaga dalszej obróbki w miejscu cięcia. Genialne do wycinania części z ramek. Fakt, że sporo kosztują ale warte każdej wydanej na nie złotówki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Potwierdzam tylko. Większość elementów wycinanych cążkami tamiyi nie wymaga dalszej obróbki w miejscu cięcia. Genialne do wycinania części z ramek. Fakt, że sporo kosztują ale warte każdej wydanej na nie złotówki! Potwierdzam Kupiłem : http://agtom.eu/cazki/331781-tamiya-69908-cazki-do-plastiku-czarne.html i nie żałuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TReS Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Pojawia sie dziś na sprzedaż takowe, wiec chętnych zapraszam wieczorem do działu Giełda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TReS Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Nie mogę wyedytować , ale Ty Bengal masz tą podstawowa powiedzmy wersje, jeśli sie sprawdzają to super. My tu mówimy o W Polsce cena kosmiczna 150 zl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Pojawia sie dziś na sprzedaż takowe, wiec chętnych zapraszam wieczorem do działu Giełda. Może się jednak skuszę, bo mi Japońce jeszcze nie wysłali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 20, 2017 Share Posted May 20, 2017 Pojawia sie dziś na sprzedaż takowe, wiec chętnych zapraszam wieczorem do działu Giełda. Może się jednak skuszę, bo mi Japońce jeszcze nie wysłali Może ja się dokoptuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts